reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Munie lepiej mieć pewien zapas, bo na spokojnie możesz gdzieś wyjść nie martwiąc się że mała nie ma co jeść;)

galwaygirl ogromne gratulacje:) Popatrz jaka oszczędność - urodzinki co 4 lata;) widać że lutówki nie próżnowały od 1 do 29 pełne obsadzenie;)

pluszacze fajnie że się odezwałaś, już myślałam że przepadłaś na dobre;)

Mi dzis maleńka 3 godziny przespała po werandowaniu więc jestem cała szczęśliwa. Jutro mąż zapowiedział że jak będzie tak ładnie jak dzisiaj to weźmie Lusię na spacerek, bo ja i tak mam wychodne.
Wykąpaliśmy dzis małą w krochmalu i nasmarowaliśmy specjalną maścią może jutro już nie będzie sie tak łuszczyć bidulka... dobrej nocki wszystkim. U nas noc może byc ciężka bo przyjechali do nas znajomi i synuś odstąpił im pokój więc śpimy we czwórkę. Niby mała w łóżeczku, a młody na materacu ale i tak może być różnie...

reklama
Digi a co to za maść? ja chyba też spróbuję krochamlu bo na stópkach i paluszkach też się moja łuszczy jeszcze....

Digitals niepisalam i nieczytalam ale caly czas o was myslalm ale niestety Leonek niedawal mi dojsc do kompa ale juz dochodzimy do ladu i skladu i powoli zaczynam miec wolne chwilki buziakiii i do jutra ja juz lece spiuniac buzkiii

widze, ze tu porody ekspresowe byly :-) moj tez sie do takich zalicza :-) I faza 2 godz 45 min II faza 15 min :-)
galway gratulki ogromne :-) to kto jeszcze nie rozpakowal sie i zostanie marcowa mamusia?? :-)
digitalis nam polozna na suche nozki zalecila parafinne plynna, kazala wcierac jak oliwke i podzialalo ;-) sama teraz sie nia smaruje bo mam strasznie przesuszona skore.
My dzis zaliczylismy polgodzinny spacer i malej chyba dobrzez robil bo caly dzien spi :eek: mam nadzieje ze i noc bedzie przespana

Galwaygirl ogromne gratulacje, w końcu się doczekałaś. Przy Twoim perypetiach w ciąży to aż wierzyć się nie chce, że jeszcze tyle czasu przenosiłaś.

Ale cieplutko już od samego rana. Jak wrócimy ze szpitala to udamy się na spacerek. Myślę, że dwa dni werandowania wystarczą.

Galwaygirl Gratulacje!!!!

A my już standardowo nie śpimy. Anielka wstaje zawsze o 7.00 i nie ma możliwości żeby spala dłużej. Ale za to chodzi spać o 19 wiec nie jest źle ;-) Zaraz mleko dostanie i może chwile poleży to ja skocze się wykąpać.

Widziałam, że pisałyście coś o neurologu. My na wypisie ze szpitala mamy zęby się zgłosić przed ukończeniem 3 miesiąca.
I tutaj nie rozumiem. Bo szczepienia mamy wcześniej, a Wy piszecie, że neurolog nie pozwolil Wam szczepić dzieciaczków jeszcze... Chyba, że coś zle zrozumiałam. Anielka jest troche innym wcześniakiem, bo niby 36 tydzień ale 4580g wiec juz sama nie wiem.

Dziś jedziemy zrobić zdjęcie do paszportu, ciekawe jak takiemu maluszkowi fotograf zrobi, oby Mała chciała współpracować :-D

Witam.
GALWAYGIRL OGROMNE GRATULACJE W KONCU SIE DOCZEKALAŚ:-D
BETIBETI SENCILLA NA Was tez przyjdzie czas:tak:
A ja dzisiaj w miarę pospałam mały budzil się pojadł i spał tylko raz jak się obudził to musial polezec z godzinke i dopiero usnął no i niestety musze mieć właczoną lampke cała noc bo inaczej jest krzyk po przebudzeniu a tak sobie leży i gaworzy.
Mojemu dopiero wczoraj odpadł pępek zostalo mu takie cos brazowe wyczyściłam gazikiem nasaczonym srodkiem dezynfekujacym i jest okej,ale pepek ma taki dziwny ta blizna jest taka podłużna a nie okrągła jak u starszych dzieci myślę że towina tej płaskiej klamry ktora zakładają po porodzie bo kiedys wiązali tylko takim sznureczkiem.
Mój niestety wczoraj mial atak prawdziwej kolki krzyczal tak z pół godziny a mnie juz rece opadały:no: niepomogły nawet kropelki które podaję 3 razy dziennie.

reklama
heja laski,
wczoraj mały mój miał ciężki wieczór, bo strasznie marudził:(

byliśmy u pediatry, Adaś wreszcie przytył... w ciągu tygodnia jego waga wzrosła z 2660 na 2980:D jesteśmy happy:) jak tak dalej będzie to luz, a jak nie to trza będzie dokarmiać... a tego nie chcemy! a jak na złość wczoraj z jednej piersi z ledwością odciągnęłam 50ml,a wieczorem to już nic nie leciało prawie, bo mały z głodu płakał:/ dałam mu MM 60ml i zasnął, w nocy jakoś przybyło mi pokarmu to było prawie z górki, po 6 jadł, ale obudził się po 7 i do 8 na cycu ale znowu był marudny, może mu mało leciało:(

pediatra kazała kupić delicol albo colinox na kolkę, ale ja próbuję najpierw z boboticiem... i mamy mu też dawać lacidobaby, bakterie na jelitka... także teraz z tym karmieniem to mam nieźle, bo bobotic 4 razy na dobę, a lacidobaby pół saszetki rozlewać na cały dzień do karmienia... ehh padam na twarz ze zmęczenia:O

Ani83 nie załamuj się tą wagą, mój mały przez pierwsze 2 tyg prawie nic nie przytył, urodził się 2560 a po 2 tyg mial 2660... pediatra była w szoku, ale dała nam czas... i udało się w następnym tygodniu mały przytył już 300g :) każde dziecię jest inne, i potrzebuje swojego czasu...

laski dziecię mi nie chciało od tej 8 zasnąć w łóżku, włożyłam do fotelika samochodowego i trzy sek i śpi, zaraz przełożę do łóżeczka żeby na płaskim spał;p

Galwaygirl gratulacje!

Do góry