reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Suzi86 - no widzisz mój mały urodzil się miesiąc przed terminem i nim nam lekarz ani pediatra nie mówili żeby się z tymi szczepionkami nie spieszyć.Także my robimy tak standardowo po skończonych 6-u tygodniach.Ech...co lekarz to inaczej...

a tą poduszkę klin to chyba albo mama niki miała albo ArliJ dokładnie nie pamiętam.

reklama
blair- mozliwe, ze to alergia na mleko. Moja jest na mm hipoalergicznym, bo po zwyklym wymiotowala :/

to znalazlam w necie: Pierwsze objawy uczulenia pokarmowego u małych dzieci to: zmiany na skorze w postaci czerwonych liszajow lub wypryskow, wzdęcia, biegunki, kolki i ulewania.

Ostatnia edycja:
Blair_ a to sorki coś mi się pomyliło że podajesz jej też swoje:-D.

A jeszcze mam pytanie do dziewczyn bo mój mały po każdym ssaniu cyca ulewa dosyć dużo.Nieważne czy mu się odbije czy nie.Myślicie że to jest normalne???

A my dziś zaliczyliśmy Żelazną :-) pogoda była paskudna :no: małej pobrano krew do badań, waży 3460g :-) przez 5 dni przybyło jej 260gr więc rewelacja! Już się nie martwię o karmienie :-) będzie dobrze.
Dostałam tylko po głowie, że nie dawałam małej tych leków co zapisane zostały w karcie... od dziś zaczynamy dawać wszystko. I niedawno dostałam telefon z wynikami krwi. Morfologia jest troszkę słabsza niż w szpitalu, ale to podobno normalne. Następna wizyta 8. 03 :-)

Pytałam o ulanie się krwią. Lekarz mówiła żeby się nie martwić, bo mogło to być z mojego sutka,gdyż cyt. "nawet nie wyobraża sobie pani ile dzieci krwi potrafią wypić".

Na prężenie się małej (dziś w nocy zaczeła niespokojnie spać i się pręży puszczając tylko bąki) powiedziała, żeby przeczekać dwa dni aż strawi to co jej zaszkodziło - podejrzewam jogurt z siedmioma zbożami.

Jestem mega zmęczona i total niewyspana, a przy tym niesamowicie szczęśliwa :-)

blair- mozliwe, ze to alergia na mleko. Moja jest na mm hipoalergicznym, bo po zwyklym wymiotowala :/

to znalazlam w necie: Pierwsze objawy uczulenia pokarmowego u małych dzieci to: zmiany na skorze w postaci czerwonych liszajow lub wypryskow, wzdęcia, biegunki, kolki i ulewania.

Mamy wszystkie te obiawy. Zobaczymy co powie lekarz ale pewnie to alergia. Ehh...

Dziewczyny pomocy, Mała dostała na całym ciele czerwonych plam. Nie mam pojecia co to moze być. Proszku do pranie nie zmieniałam. Chyba swędzi ja to bo cały czas drapie sie po buzi i jest niespokojna. Do lekarza idziemy dopiero na 17.30 i tez nie wiem czy mnie przyjmie. Moze to alegria na MM bo czytałam obiawy to i biegunke miałysmy ostatnio i wzdecia. Sama juz nie wiem.

Ja bym biegla do peditry... zwlaszcza ze mała MM i twoje przeciwciała jej nie chronią, a infekcji teraz od groma. lepiej sprawdzić.

Amy mamy z tych objawów czerwone krostki na buzi i karczku,ulewania i mały robi taką w miarę rzadką kupkę raczej...a jest tylko na cycu...to ja już nic nie rozumiem.Czy może mieć uczulenie "alergie na moje mleko??

reklama
Do góry