reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Uff właśnie się obudziłam. Położyłam się z moją córą o 12 na drzemkę i tak nas zmogło, że spałyśmy do tej pory:-pPewnie to zasługa 1,5 godzinnego spacerku, pierwszego od 3 dni, bo wreszcie mróz zelżał.
M skończył malować pokój i powoli wnosi meble, super, bo farba zupełnie nie śmierdzi.
Zastanawiam się jak zagospodarować resztę niedzieli, chętnie podjechałabym do Tesco, bo bardzo lubię tamtejsze ubranka dziecięce a brakuje mi troszkę tych większych bodziaków.
Blair córa wygląda jak 3 miesięczna panienka:-)

reklama
czesc wszystkim.tydz.temu -29 stycznia urodzilam synusia.mialam termin na 5 lub 8 luty ale maly wybral dzien moich urodzin i wyszedl, zeby mi zrobic prezencik.wazy 4 kg i ma 60 cm wzrostu, ma niezly apetyt ale ja niestety mam znikoma ilosc pokarmu.w szpitalu niezle mi poranil brodawki.bol niesamowity.obecnie walczymy z zatwardzeniem.poza tym maluszek jest super grzeczniutki.

gratulacje ale olbrzymka "wychodowalas" :-) duzo zdroweczka dla calej rodzinki :-)

Wyczytałam w naszym super internecie, że opuchnięte wargi sromowe mogą się zdarzyć w końcówce ciąży, wziązane jest to z wysiłkiem, cieżarem dziecka itp. Możliwe to? Któraś o tym słyszała? Zrobiłam sobie Tantum rosa. Będę się okładać. A jutro gin może powie coś wiecej :/

magdabb - pij duzo, herbatki, piwo Karmi...kiedyś znalazłam link do takich porad na zwiększenie laktacji JAK ZWIĘKSZYĆ LAKTACJĘ :) - Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Isia - to wspaniale, że tak o Ciebie dbają, czujesz się chyba jak w dobrym hotelu:), szkoda tylko że polska pielęgniarka nie złapała tych standardów.....wprawdzie u nas coraz lepiej z tym ale daleko jak widać do Stanów.....tak naprawdę najbardziej odczuwa się brak tego wsparcia laktacyjnego, owszem powiedzą coś ale też często ganią i krytykują co powoduje taki stres, że ciężko wtedy o prawidłową laktację....dużo muszą się jeszcze nauczyć...

betibeti - uważaj na siebie kobietko.....faktycznie kończy Ci się fajna opieka ale na pewno będą dalej dbać o Ciebie ile się da a zawsze możesz przedłużyć im ferie, syn Ci tak podpowiada rozwiązania:-D

u mnie noc lepsza od poprzedniej, wstawałam wprawdzie raz na siku ale poszłam spać wcześniej - po 23, młoda wstała o 8 więc chwilę pospałama a mężowi pozwoliłam spać dalej bo ja w tygodniu do 10 a On wstaje codziennie o 6.30, wczoraj o 8 więc odsypiamy sobie na zmianę.

Poprasowałam jeszcze zasłony, firanki, pościel Nadii z przedszkola i mnóstwo ciuszków które ostatnio przyszły dla Leny bo oczywiście nie mogłam się oprzeć.

Mąż odkurza domek, zaraz zjemy obiadek i trochę poleniu****emy:).

No i właśnie skończyłam 38 tygodni:-)!!!

Dee te wargi sromowe to chyba prawda, bo ja tez mam takie nabrzmiałe, a poza tym w srodku czuje sie taka napuchnieta. A infekcji zadnej nie mam:-) oprócz tego dzis cos ze mnie pomalutku wylatuje... nie wiem czy to wody sie sacza czy taki wodnisty sluz??? hmmm nie panikuje ale bacznie obserwuje:-D

ja tylko na chwilę wpadam, żeby wszystkim cierpiącym na zaparcia polecić te czopki. Kupiłam, zażyłam, wytrzymałam 5 min i do wc, nie za wiele wyleciało ale to zawsze coś. W razie czego spróbuje jeszcze raz. Kosztują 4 zł więc warto się zaopatrzyć na potem.

Byliśmy na godzinnym spacerze,mala strasznie naciska teraz na krocze i podbrzusze boli, więc odpoczywam na leżąco. Pięknie było nad Wisłą! tak jakoś cieplutko jak słonko w twarz świeciło :)

dee,na opuchnięte wargi sromowe to od wysiłku i ciężaru, normalna sprawa więc sie nie denerwujcie. Tylko swędzenie może być niepokojące.

reklama
dziewczyny, ja mam to samo i lekarz powiedział, że to są żylaki. Podobno to zupełnie normalne w ciąży i przechodzi zaraz po porodzie.

Do góry