reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Monila gratuluje skończenia 2 msc!:-)
Katia mi jeszcze 7 kg do wagi sprzed ciąży a do wymarzonej 10
Selerowa nie ma co się stresować na zapas, u mnie Kacper miał wylew dokomorowy Pani która robiła usg nastraszały mnie strasznie a po wizycie u neurologa okazało się że większość dzieci urodzonych przed czasem tak ma i nie ma się czym stresować
Edda zdrówka :-)
U mnie podział obowiązków wygląda tak że gotujemy razem zmywam wiekszości ja a mój mężol zamiata i myje podłogi:-) ogólnie jak ma wolne to dużo pomaga
Zielonego światła całkowicie na ćwiczenia nie mam, delikatnie mogę coś porobić a tak mam się wstrzymać jeszcze 3 tyg

Edda, jeśli dostałaś augmentin to obserwuj uważnie, bo ten lek często uczula dzieciaczki. I pamiętaj o osłonie, jakiś probiotyk koniecznie bierz.

Dziewczyny, jak macie dobrze:-) facet, który pomaga to skarb:-) i żeby nie było - ten mój też ma czasem ludzkie odruchy...wiem, że wiele potrafi, ale zwyczjnie mu się nie chce, bo wie, że ja to zrobię. No tak go przyzwyczaiłam będąc w ciąży z Mają. Teraz zbieram żniwo. Ale robi co innego - wyjścia na rolki, wrotki, rower, sanki, basen itp. z Mają to on już ogarnia. Razem oglądają filmy, słuchają tej samej muzyki. A ja w tym czasie robię co innego.

Jejuuuuuu chałupa mi się trzęsie. Mam wrażenie, że jestem gdzieś w centrum trzęsienia ziemi. Jak ten mój dom wytrzyma prawie dwuletnią budowę tunelu oraz modernizację trasy kolejowej tego nie wiem. Najgorsze, że nie mogę ubezpieczyć się na wypadek pękania ścian i innych uszkodzeń. Jakby coś to pozostaje ochodzenie na drodze cywilnoprawnej. Trzeba obfotografować chałupkę i ewentualnie zamówić kamerkę termowizyjną i zrobić dokumentację na początku prac.

No mój też do pracusiow nie należy ale właśnie pasuje ja gotuję bo on to dwie kewe rączki w kuchni tyle co załaduje zmywarkę ale patelni to już nie umyje ręcznie teraz też kładzie kube spać czyta mu na rower czy na basen z nim chodzi

Mam Zinnat. A 4 razy mi zmieniał ten lek. Póki co nic malej nie dolega. Podobno pokarm zmienia smak na gorzki ale młoda i tak ciągnie. Ona się takimi rzeczami nie przejmuje. Oby się tylko nie zaraziła ode mnie bo w niedziele się chrzcimy. Chodze cały czas w maseczce ale czy to wystarczy...?

Dziewczyny kiedy zaczynacie chodzic na basen z nimowlakiem, ze starszakiem zaczelismy jak mial pol roku, ale teraz chcialabym szybciej

Witam Was słonecznie!!!

Kesti my zaczniemy chodzić na basen jak Mały skończy 4 miesiące.

Piękna pogoda za oknem. Szybko ogarniam mieszkanko i idziemy na dłuuugi spacer :tak: Grzechotko a jak Wy dzisiaj ze spacerowaniem? Wybieracie się do parku?

Idziemy tylko że muszę iść do zusu na Łęczycka jak mi się uda wyjść o 12 to na 13 mogę do ciebie dołączyć.

A mi już nikt nie powie że moje dziecko uśmiecha się nieświadomie bo jak mnie widzi to piękny uśmiech na twarzyczce dziś już kilkoma mnie obdarzył :-D zalało mnie dziś jak karmilam z drugiej poleciało strumieniem :-D ja się cieszę bo to znaczy że jest coraz lepiej :-D

Kesti ja też będę chciała chodzić z małym na basen ale u nas właśnie od 4 miesiąca są zajęcia i lekarz musi wydać zgodę. Ja będę chodzić jak wreszcie prawko zrobię bo basen taki jest daleko ode mnie i nie będzie mnie miał kto zawieść a nam jeszcze 2 miesiące żeby zdać ten egzamin praktyczny a nie mam kiedy pójść na jazdy i już chyba wszystko zapomniałam

Grzechotko przypomnij mi o tym prawku, to dam Ci namiary na rewelacyjnego instruktora. Gwarantuję, że zdasz za 1 razem. Szkoda czasu i pieniędzy na inne szkoły, serio. :tak: To do zobaczenia w parku :-)

reklama
My musimy koniecznie chodzic na basen, bo nasz starszak, to urodzony plywak:) a jak wiadomo plywanie jest bardzo zdrowe. Nasz maluch ma juz ponad 2 msc, wiec mysle, ze niecaly miesiac i pojdziemy z Nim, oczywiscie do specjalnego basenu z ozonem i temperatura 37, na zwykly jest jeszcze za maly.
Za to na weekend zaplanowalismy wypad do funpark'u, w finlandii miesci sie najwiekszy w pln europie kryty park rozrywki, jest tam wiele atrakcji dla 3 latka:) Bylismy kilkakrotnie, polecam jesli ktos kiedys wybierze sie w te rejony swietna zabawa nie tylko dla dzieci:) W maju odwiedzimy tez park Angry Birds, wreszcie mlody jest w takim wieku, ze mozna mu zapewniac wiecej atrakcji anizeli bobasowi:)
wczoraj odwiedzilismy HopLop czyli malpi gaj dla dzieci:)
16.jpgHOPLOP1.jpg

Załączniki

• 16.jpg
    16.jpg
    58,6 KB · Wyświetleń: 44
  • HOPLOP1.jpg
    HOPLOP1.jpg
    64,1 KB · Wyświetleń: 47
Do góry