reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

magda*lena mnie jest tak gorąco ze te zimne mleko dawało również mi ukojenie. I sie przejechałam :baffled: Z gumą to nie próbowałam jeszcze ale nie chciało Ci sie po gumie jeść- bo co jak co ale ona pobudza apetyt... Zwykła miętowa tak?
Fajna data 14.02.2014- ładnie wygląda a i zapomnieć sie też nie da. A wogóle to obojętnie kiedy się urodzi byle było wszystko szybko,bezboleśnie i by obyło sie bez komplikacji a najważniejsze by był Maluszek zdrowy. ;-)

reklama
Ja już po ktg. Wynik idealny. Mała grzecznie skakała :D Powiedziałam lekarzowi o zawrotach głowy, to powiedział, że to nie jest normalne i mam mierzyć codziennie ciśnienie i zapisywać, dużo wody pić i zrobić morfologię. Po półgodzinnym leżakowaniu na prawej stronie wstałam i zawroty głowy takie miałam że hej... Wróciłam do domu i spr. ciśnienie i w normie mam 120/85. Jutro sobie zrobię tą morfologię i zobaczymy czy coś tam wyjdzie.

U nas w szpitalu zmiany. Wcześniej jak szłam na ktg to najpierw na IP potem sama szłam na porodówkę i mówiłam, że jestem i albo czekałam jak aparat zajęty albo wchodziłam jak wolny. Teraz idę na IP, pani z IP idzie ze mną na porodówkę i jeżeli aparat zajęty to muszą mi zmierzyć chociaż puls dziecka. Pytam jej skąd takie zmiany. To powiedziała, że przychodzą Panie np. które słabo czują ruchy i czekają na swoją kolejkę i nikt się nimi nie interesuje. Ciekawe czy coś się musiało stać, że takie zmiany nastąpiły czy może po tych ostatnich nieciekawych wydarzeniach w szpitalach mieli kontrole i kazali im to pozmieniać...

Sandra ostatnio się Tobie chwaliłam, że od kiedy opadł brzuch to nie mam zgagi. I sobie wykrakałam bo w ten sam dzień taka zgaga, że masakra. Poszłam za Twoją poradą i wypiłam szklankę mleka i jak ręką odjął :p

Ostatnia edycja:
Edda te zmiany to kontrole w szpitalach ... teraz sie boja i trzesa tyłkami .... :-D ale to dobrze ;-) Twoj gin tez sie bał podejscia zemna do sn i dlatego kazał mi pisac oswiadczenie zeby w razie "w" on miał czyste ręce :-D

fajnie ze zapisek super ... kurcze tylko te zawroty głowy nie ciekawe ...

No ja zgagi nie mam, więc mój bobas pewnie będzie łysy :-p

Edda ja też miałam straszne zawroty gołowy, a morfologię super i wyczytałam, że jak się leży na prawej stronie, to żeby najpierw przewrócić się na chwilę na lewą stronę i potem powoli wstawać i u mnie to zadziałało do tego stopnia, że teraz już na prawej wcale nie leżę, bo się tak przyzwyczaiłam do lewej. Spróbuj - może ten sposób i u Ciebie zadziała ;-)

Joasia z tym że ja nawet jak siedzę to mi się kręci w głowie. Może nie cały czas, ale wystarczy, że się odwrócę w drugą stronę i już. W nocy zauważyłam, że jak zmieniam pozycje z lewej na prawą i na odwrót to nie mogę nawet przez sekundkę położyć się na plecy bo wtedy mi się najbardziej kręci. Więc skaczę jak ta pchła w tym łóżku z lewej na prawą od razu :p
Tak sobie myślę, może mała mi uciska jakiś nerw? Zobaczymy co po wynikach z krwi.

Sandra mi pomagała i miętowa i owocowa, ale podobno sama mieta tez może wywoływać zgagę wiec może lepiej spróbuj owocowa :) mi naprawdę pomagało, a zgaga to był jeden z moich pierwszych objawów ciąży i została ze mną do teraz ;-) Ale już niedługo ... Heh a wcześniej nawet nie wiedziałam co to jest.

Joasia ja też zgagi nie mam więc pewnie mały będzie łysolkiem ;-)
A co do walentynek to ja dosłownie nienawidzę tego święta i cały czas proszę tego małego człowieka, żeby tylko nie w ten dzień...ale co ma być to będzie. Najwyżej zacznę obchodzić, ale urodziny syna :-)

Magda*lena jak miałam iść we wtorek na cc to zaczęłam sprzątać mieszkanie żeby czas zabić bo też dopiero na 16 i co skurczy dostałam i poród się zaczął i już mi szybko czas zlecial :-D

edda89 ciesze sie że mleczko pomogło. Mi zawsze pomaga chociaż też dobre są migdały ale ja wole mleczko.

magda*lena ze mną zgaga tez jest od początku. Strasznie to jest męczce.Takie niby nic bo nie boli ale dokucza. Spróbuje z ta gumą owocową. Mam nadzieje,że mój mały bedzie miał fajna czuprynkę za te moje zgagomęki ;-)

marta_a26 też nie lubię tego święta. Jakieś takie głupie to.
A ja mam dziś na obiadek polędwiczki wieprzowe z frytkami...Mmmm..uwielbiam to mięsko. Jadłabym i jadła. :-D

reklama
Heloł:-)
Właśnie zaliczyliśmy pierwszy spacer:-) mały zasnął zanim wyjechał na dwór:-) jutro idziemy na dłuższy, a w przyszłym tygodniu,kiedy Maja będzie miała już ferie będziemy chodzić na całkem długaśne trasy:-)

Do góry