reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Hej dziewczyny, mnie dzisiaj bole wybudzily, ale teraz spokoj, jutro jade na ktg może zadecydują mnie już zostawić i urodzić, no ja w lutym mam mało dzni do rodzenia, dzisiaj nie mogę ,bo mój były ma ur, jutro mogę, 15 nie mogę ,bo mój wrog :-D:-Dtzn osobe, która szczerze nie lubie ma ur (a mało mam takich osob), 16 lutego mogę, 17 lutego i 18 tego tez nie mogę, bo 17 lutego ma urodziny moja była bratowa, a 18 lutego taka kumpela pechowiec do n-tej, a po 19 już mogę rodzic codziennie :-D:-D:-D, wiec same widzicie.

Edda ciśnienie masz książkowe, może rzeczywiście zrob morfo, albo tak reagujesz na uciskanie brzuszka.

reklama
I ja się melduję po ktg i badanku... Na zapisie są skurcze, ale lekkie... Po badaniu - rozwarcie na 2 palce, ale szyjka nie całkiem zgładzona... I mój mały człowieczek ma ok 4200g... Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę... ;-):shocked2:
Współczuje Wam dziewczyny zgagi - nic przyjemnego... Miałam w pierwszej ciąży, a i tak młody się urodził łysy jak kolano :-p
Kasoku - ale masz kobieto slalom-gigant z tymi datami... To teraz weź i utraf... :-D

no dokładnie mam slalom, zaciskac nogi, rozluzniac, zaciskac, rozluzniac , a to nie koniec, wiecie jak zaciskałam 7 lutego??bo wtedy mojego m była ma urodziny, wiec jak zaszalm w ciaze i dowiedziałam się,ze w lutym powije zlapalam się za glowe :-)

Ja mam zgage non stop, ale u mnie to norma, jestem uczulona na laktozę i mam refluks typowy dla choleryka, wiec ja nie mogę pic mleko i roznych herbatek, a po owocowych nawet jak w ciąży nie jestem wymiękam taka mam zgage. Zjadlam awokado i...czekam

Kasoku, trzeba było powiedzieć o tych datowyc niedogodnościach ginowi, jak ludzki pan to by wywołał w styczniu, żebyś nie przeżywała takich rozterek:-)
Ja kurde chciałam w lutym, bo w całej rodzinie nie ma nikogo z tego miesiąca. Nie chciałam urodzić 20 stycznia, b to basza rocznica ślubu, no i 30, bo to urodziny mojej siostry.
U mnie obfite miesiące to marzec, maj, lipiec:-)

Magdalena, ja w pierwszej ciąży miałam zgagę, ale Maja nie miała bujnej fryzury. Ot, taka sobie normalna z wicherkiem na czubku. Teraz miałam może ze dwa razy, a Młody ma tyle włosków z tyłu głowy, że szok:-)
Maja za to ma owłosienie wszędzie tam, gdzie dziewczynka nie powinna mieć. Miałam nadzieję, że to się wytrze, ale niestety. Teraz liczę, że to pozostanie jasne.
Młody ma fajne zakola:-)

Hej. U was te lekkie skurcze to napięcie brzucha czy dołu? Bo jsk mnie na spacerze złapał to powietrza nie mogłam złapać ale to dołem nue brzuch. I to raz. Posprzątałam, ciasto z kaszą mannà zrobiłam i porządek w szafkach kuchennych. Ja nie wybredzam chcę urodzić przed cesarką 26go

Pojechałyście się rozpakować czy co, że taka cisza? Tylko Trusia na posterunku:-)

Budzę zaraz Młodego, bo cyce rozsadza. Maja już wykąpana, nakarmiona, gotowa do snu. Chyba przeciągnęła niezle ich dzisiaj babka na balecie, bo dziecko jak nigdy kolacji nie chciało tylko " mamo spać".

Hej. U was te lekkie skurcze to napięcie brzucha czy dołu? Bo jsk mnie na spacerze złapał to powietrza nie mogłam złapać ale to dołem nue brzuch. I to raz. Posprzątałam, ciasto z kaszą mannà zrobiłam i porządek w szafkach kuchennych. Ja nie wybredzam chcę urodzić przed cesarką 26go

Trusia - ja jak ma skurcz, to zaczyna się u dołu brzucha i rozchodzi się na cały, a nawet promieniuje do krzyża...
Byłam 2 razy na spacerze z nadzieją, że może coś ruszy... I nic wielkiego nie czuje... Mam skurcze, ale nie są super-mocne, ani regularne... Kurka, ja chyba do Wielkanocy nie urodzę...:baffled:

Moje też nie były mocne i wcale nie takie regularne a właśnie się dowiedziałam że miałam zielone wody szkoda że nie powiedzieli mi od razu tylko się dziś od pediatry dowiedziałam jak się spytałam po co małemu znowu morfologie robią super zła jestem bardzo :-(

reklama
Ja póki co raz miałam taki skurcz na środku brzucha, a tak to zwykle jak na @...

Dziewczyny czy Wy słyszycie jak Waszym dzieciom w brzuchu normalnie strzelają kości ? Bo ja czuje i słyszę.. normalnie szok. Moja siostra też mówiła, że na koniec tak miała. Ściśnięte te dziecię biedne tam.

A tak na dobrą sprawę da się sprawdzić na USG, że wody już nie są pierwszej świeżości ?

Do góry