reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Nie będę Was więcej straszyć bo potem serio się rozpakuje i mi nie uwierzycie :p

A propos macierzyńskiego. Musiałyście przed porodem dostarczyć do firmy zaświadczenie od lekarza o planowanym terminie porodu? Bo ja musiałam i dziś do mnie dzwonią z firmy i mi mówią, że musze sie rozpakować do 15.02. czyli mojego terminu planowanego bo od tego 15.02 będę mieć już macierzyńskie... WTF!! ?? Spotkałyście się z czymś takim?

Aha a jezeli mąż nie skorzysta z tych urlopów wszystkich to mimo to tacierzyńskie 2 tyg. mu się będzie należeć?

reklama
Edda, czasy, że macierzyński trzeba było wziąć wcześniej, bo lekarze nie dawali zwolnień, już minęły. To nie pracodawca decyduje, kiedy go rozpoczynasz, a TY!
Dostarczysz zwolnienie i niech się odczepią :-)
A tacierzyński się należy, bez obawy:-) tacierzyński to tacierzyński:-)

Marta, pewnie to zależy od firmy. Moja to pozostałości po molochu państwowym, teraz s.a. z jednoosobowym udziałem skarbu państwa, więc jakieś tam zaszłości pozostały i musiałam składać wnioski.

Hej
Grzechotka już PO a Wikusia w trakcie tak? Następna Joasia i Kasoku? Ja też chętnie bym się wcisnęła. Nawet wczoraj męża napadłam, mała się przestraszyła że słabo się potem ruszała aż do południa. Ja poprałam z nerwów, poprasowałam i nie rodzę. Przykrywałyście ciuszki w szafach? Chyba jakimiś poszewkami przykryję....

Edda no co Ty?!Takie rzeczy to jakieś nieporozumienie. Jeśli sama chciałabyś wcześniej wziąć macierzyński to owszem, ale w Twoim przypadku nawet nie powinno się składać takich papierów bo po co.
Selerowa dzięki, już się bałam, że czegoś mi zabraknie, bo papiery mam przygotowane ;-) A powiedz jeszcze czy składałaś wnioski z dokładnymi datami (chodzi mi o daty tego dodatkowego mac. i rodz.) czy bardziej ogólnie? Bo mam dwa różne i sama nie wiem, który złożyć a boję się też, że mogę pomylić się w wyliczeniach...

Grzechotka gratuluję! :-)
Wikunia czekamy na dalsze wieści i trzymamy kciuki :tak:

A mnie też coś w nocy zbudziły skurcze, ale rano na ktg cisza...Jutro niby mam termin wyznaczony, zobaczymy co z tego będzie ;-)

Trusia ja póki co obżarłam się ptasiego mleczka, wypiłam latte i idę się popluskać w wannie. Ciut po przytulańcach bolały mnie plecy, ale przy tym żadnych skurczy, więc na dziś nie robię sobie nawet nadziei :blink:

Hej
Grzechotka już PO a Wikusia w trakcie tak? Następna Joasia i Kasoku? Ja też chętnie bym się wcisnęła. Nawet wczoraj męża napadłam, mała się przestraszyła że słabo się potem ruszała aż do południa. Ja poprałam z nerwów, poprasowałam i nie rodzę. Przykrywałyście ciuszki w szafach? Chyba jakimiś poszewkami przykryję....

Trusia - Bardzo proszę "wcisnąć" mnie do kolejki razem z Kasoku i Joasią...:-p;-) Pasowałoby się już rozpakować, a maluch chyba ma inne plany na razie... Chyba chce, żebym wypucowała caaaluśki dom na absolutny błysk...:-p Mój M. się śmieje, że środek lutego, a ja porządki wiosenne robię... :-D

Mama Stacha - to mamy podobnie, bo ja się już dawno oswoiłam z myślą, że pewnie będę styczniówka... A tu dooopa:dry: Do jutra mam zwolnienie i zobaczymy co mi gin powie... Dzisiaj coś czuję czasami, ale żeby to były na pewno porodowe skurcze, to niestety nie...

Marta, ja nie wyliczałam. Niech kadrówki policzą:-) wiem, ze macierzyński to 20 tygodni, dodatkowy 6, rodzicielski 26. Jedno wiem na pewno - 28.01.2015 kończę te wszystkie urlopy, a dzień pózniej zaczynam albo zwolnienie lekarskie, albo zaległy urlop wypoczynkowy za 2013 i 2014 rok:-) a ewentualnie pózniej wrócę na 7\8 etatu, coby im nie przyszło do łba zwalniać mnie:-) i tak 3 latka jeszcze zlecą. Chyba, że firmę wcześniej rozwalą, co jest nawet prawdopodobne patrząc co się teraz w niej wyprawia.

Magdalena, jak skończysz u siebie pucowanie, wpadaj o mnie:-) Z Krakowa to rzut beretem:-)

Joasia, podrzuciłabyś ptasie, a nie chwalisz się, że zjadłaś.

Maja śpi, Mikołaj też, małż tez:-) to i ja idę. Łeb mnie napierdziela.

A Karolina kiedy się odzywała? A Annamarie? Kogo jeszcze brakuje?
Może by tak jutro listę obecności sprawdzić?

Dostałam smsa od Myg, ale wrzucę jutro:-)

Dobrej noki:-)

reklama
Do góry