reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

magda*lena mnie jest tak gorąco ze te zimne mleko dawało również mi ukojenie. I sie przejechałam :baffled: Z gumą to nie próbowałam jeszcze ale nie chciało Ci sie po gumie jeść- bo co jak co ale ona pobudza apetyt... Zwykła miętowa tak?
Fajna data 14.02.2014- ładnie wygląda a i zapomnieć sie też nie da. A wogóle to obojętnie kiedy się urodzi byle było wszystko szybko,bezboleśnie i by obyło sie bez komplikacji a najważniejsze by był Maluszek zdrowy. ;-)

reklama
Ja już po ktg. Wynik idealny. Mała grzecznie skakała :D Powiedziałam lekarzowi o zawrotach głowy, to powiedział, że to nie jest normalne i mam mierzyć codziennie ciśnienie i zapisywać, dużo wody pić i zrobić morfologię. Po półgodzinnym leżakowaniu na prawej stronie wstałam i zawroty głowy takie miałam że hej... Wróciłam do domu i spr. ciśnienie i w normie mam 120/85. Jutro sobie zrobię tą morfologię i zobaczymy czy coś tam wyjdzie.

U nas w szpitalu zmiany. Wcześniej jak szłam na ktg to najpierw na IP potem sama szłam na porodówkę i mówiłam, że jestem i albo czekałam jak aparat zajęty albo wchodziłam jak wolny. Teraz idę na IP, pani z IP idzie ze mną na porodówkę i jeżeli aparat zajęty to muszą mi zmierzyć chociaż puls dziecka. Pytam jej skąd takie zmiany. To powiedziała, że przychodzą Panie np. które słabo czują ruchy i czekają na swoją kolejkę i nikt się nimi nie interesuje. Ciekawe czy coś się musiało stać, że takie zmiany nastąpiły czy może po tych ostatnich nieciekawych wydarzeniach w szpitalach mieli kontrole i kazali im to pozmieniać...

Sandra ostatnio się Tobie chwaliłam, że od kiedy opadł brzuch to nie mam zgagi. I sobie wykrakałam bo w ten sam dzień taka zgaga, że masakra. Poszłam za Twoją poradą i wypiłam szklankę mleka i jak ręką odjął :p

Ostatnia edycja:
Edda te zmiany to kontrole w szpitalach ... teraz sie boja i trzesa tyłkami .... :-D ale to dobrze ;-) Twoj gin tez sie bał podejscia zemna do sn i dlatego kazał mi pisac oswiadczenie zeby w razie "w" on miał czyste ręce :-D

fajnie ze zapisek super ... kurcze tylko te zawroty głowy nie ciekawe ...

No ja zgagi nie mam, więc mój bobas pewnie będzie łysy :-p

Edda ja też miałam straszne zawroty gołowy, a morfologię super i wyczytałam, że jak się leży na prawej stronie, to żeby najpierw przewrócić się na chwilę na lewą stronę i potem powoli wstawać i u mnie to zadziałało do tego stopnia, że teraz już na prawej wcale nie leżę, bo się tak przyzwyczaiłam do lewej. Spróbuj - może ten sposób i u Ciebie zadziała ;-)

Joasia z tym że ja nawet jak siedzę to mi się kręci w głowie. Może nie cały czas, ale wystarczy, że się odwrócę w drugą stronę i już. W nocy zauważyłam, że jak zmieniam pozycje z lewej na prawą i na odwrót to nie mogę nawet przez sekundkę położyć się na plecy bo wtedy mi się najbardziej kręci. Więc skaczę jak ta pchła w tym łóżku z lewej na prawą od razu :p
Tak sobie myślę, może mała mi uciska jakiś nerw? Zobaczymy co po wynikach z krwi.

Sandra mi pomagała i miętowa i owocowa, ale podobno sama mieta tez może wywoływać zgagę wiec może lepiej spróbuj owocowa :) mi naprawdę pomagało, a zgaga to był jeden z moich pierwszych objawów ciąży i została ze mną do teraz ;-) Ale już niedługo ... Heh a wcześniej nawet nie wiedziałam co to jest.

Joasia ja też zgagi nie mam więc pewnie mały będzie łysolkiem ;-)
A co do walentynek to ja dosłownie nienawidzę tego święta i cały czas proszę tego małego człowieka, żeby tylko nie w ten dzień...ale co ma być to będzie. Najwyżej zacznę obchodzić, ale urodziny syna :-)

Magda*lena jak miałam iść we wtorek na cc to zaczęłam sprzątać mieszkanie żeby czas zabić bo też dopiero na 16 i co skurczy dostałam i poród się zaczął i już mi szybko czas zlecial :-D

edda89 ciesze sie że mleczko pomogło. Mi zawsze pomaga chociaż też dobre są migdały ale ja wole mleczko.

magda*lena ze mną zgaga tez jest od początku. Strasznie to jest męczce.Takie niby nic bo nie boli ale dokucza. Spróbuje z ta gumą owocową. Mam nadzieje,że mój mały bedzie miał fajna czuprynkę za te moje zgagomęki ;-)

marta_a26 też nie lubię tego święta. Jakieś takie głupie to.
A ja mam dziś na obiadek polędwiczki wieprzowe z frytkami...Mmmm..uwielbiam to mięsko. Jadłabym i jadła. :-D

reklama
Heloł:-)
Właśnie zaliczyliśmy pierwszy spacer:-) mały zasnął zanim wyjechał na dwór:-) jutro idziemy na dłuższy, a w przyszłym tygodniu,kiedy Maja będzie miała już ferie będziemy chodzić na całkem długaśne trasy:-)

Do góry