reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Też się nastawiam na karmienie piersią, ale jak to będzie to nigdy nie wiadomo. Kupiłam laktoator ręczny Tommee tippee. Może się nie przyda. Chociaz właśnie na tej liście ze szpitala mam napisane, żeby mieć laktator (ewentualnie można pożyczyć szpitalny, ale to już wolę mieć swój).

Sandraa82, Mój mały też całkiem często ma czkawkę. Dziś już raz miał :) A zdarza mu się mieć kilka razy w ciągu dnia. I też się zawsze zastanawiam czy go to nie męczy :)

Myg, też mi często tak duszno i tylko okno bym otwierała...

Selerowa, a jak Twoje bóle brzucha?? Nadal są? Byłaś na KTG? Mi ginekolog powiedziała, że ten kłujący ból to nic takiego. I że teraz w końcówce ciąży, to już takie bóle będą męczyć. To mnie pocieszyła ;)

reklama
Myg nie umierasz tylko ktoś powoli szykuje się do wyjścia :-) A co tam masz nie tak ze niby chora jesteś? Ładne masz ciśnienie. Ja mam 140/80. Niby to drugie ważniejsze więc za bardzo się tym nie martwię, a i lekarz nic nie mówi.

Ostatnia edycja:
Jakieś WBC mam na poziomie 17,7 i juz ostatnio mówił że niby chora jestem, 4tyg przeleciało a ja dalej z takim samym wynikiem:eek: Ale może się któraś zna na wynikach jakieś NEU mam 12,2 RBC-3,88 HGB-11 HCT33,1 reszta wszystko się zgadza :)

Ja tez mam ładne ciśnienie-jak malowane 120/80. Na plusie mam 11 kg i moja gin już patrzy na mnie z byka że miałam tylko do +10 kg dobic.
Ja też planuję karmić piersią ale zakupiłam laktator bo jabym tak miała za dużo pokarmu to nie chciałabym sie nabawić zapalenia.
Ja wczoraj miałam wizyte u urologa i okazało sie że mam torbiel/cyste na nerce. Ale lekarz powiedział że sporo ludzi z tym żyje...i wogóle mnie zbył.Wizyta trwała może ze 3 min. Mam już dośc tych zasranych lekarzy-jeśli ich można lekarzami nazwać :no::wściekła/y:
A ja mam dziś na obiad babcine pierogi ruskie..mmm...już mi ślinka cieknie.Czekam aż mój M przywiezie :-D

Myg, WBC to białe krwinki. Jak masz podwyższone to znaczy, że masz jakąś infekcję. Norma jest do 11. Dlatego lekarz powiedział, że chora jesteś...ale zareagował jeszcze jakoś na to? Czy tylko to powiedział i nic więcej?

Sandra...smacznego:-) też bym zjadła:-) Mój mąż ma zapowiedziane, że pierwsze co ma mi dostarczyć jak już urodzę to snikers:-) normalnie se wciągnę batonika, a potem znowu dieta:-)

Blindwillow, brzuch boli. ale na ktg jedziemy jutro. Już bym chciała , żeby był 20 stycznia i żebym dostała na 21 skierowanie do szpitala, a 22 urodzić....

Ja super specjalistką od badań nie jestem, ale miałam praktyki w laboratorium medycznym (miesiąc robiłam akurat morfologię) i poleżałam w szpitalu chwilę, więc co nieco kojarzę.

myg
podwyższone białe krwinki WBC rzeczywiście mogą wskazywać na chorobę, ale nie muszą. Mogą mieć na to wpływ np, przyjmowane leki (jeśli coś łykasz). Może jest w organiźmie jakiś delikatny stan zapalny. Nie boli Cię np, pęcherz (możnaby to powiązać też z niskim NEU). Ja niedawno miałam 12,5 - i jak się okazało zaczynało mi się zapalenie pęcherza, ale w szpitalu nie zwrócili na ten wynik nawet uwagi. Opiłam się soku żurawinowego i na środowej morfologii mam już 8,5.
Odnośnie NEU to zależy w jakich jednostkach je masz i jaka jest u Ciebie dla tego norma. To NEU to są granulocyty i z ostatniej morfologii ja mam 70%, ale z tego co przejrzałam poprzednie badania z pierwszych trymestrów to mam na jednym poziomie. Może jak masz możliwość to sobie porównaj czy Ci się wyniki jakoś drastycznie pozmieniały.
RBC miałam nawet międzyczasie 3,65 (dużo niżej niż Ty), ale mój gin mówi, że to nie są normy ciążowe i, że to jest ok, podobnie jak HGB szczególnie na tym etapie ciąży (ja miałam 11,3)
Jak byłam ostatnio w szpitalu to przy morfologii miałam z góry na dół H albo L. Doktorka to przekreśliła i powiedziała, że wszystko ok, dlatego wg mnie u Ciebie też jest ok :)

No i mój gin mówi, że najważniejsze z morfologii w ciąży to: WBC, RBC, HGB, HCT i PLT. Podkreślił mi to na wynikach. Na reszte to nawet nie patrzy :-)

reklama
Karolina Ciebi brzuch bolał w nocy a mnie plecy ... odrazu pomyslałam ze to zaczyna sie akcja :-D haha ale co sie dziwic coraz czesciej cos nas bedzie chwytało bo jestemy juz na końcówce :tak: i ja tez odrazu analizowałam czego mi jeszcze brakuje w torbie;-) musze a na dniach skonczyc pakowac zeby spokojnie spac :-p

Myg ja juz mam nerwa na te moje spanie .. bo w nocy spie z małymi przerwami na siku i odrazu zasypiam , cyzli tak jkabym sie wogole nie buidziła a w dzien obowiazkowo musi byc drzemka ;-) dzis np drzemałąm 3h w dzien .. nosz jak tak dalej pojdzie to bede spała 24/24 :-D hahah

Do góry