reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Selerowa im blizej rozwiazania facet sie bardziej stresuje:) Moj sprawdza na wszelki wypadek dostepne polaczenia lotnicze aby w razie czego wiedziec jak szybko moze wrocic do mnie w przypadku kiedy bedzie na delegacji:)

Magdalena0713 dobrze zrobilas z zakupem zwyklego poki co laktatora, ja kupilam elektryczny w 1 ciazy i uzylam moze z 2 razy. Polecam rowniez aventa, ale np moja znajoma uzywala aventa i miala problemy aby mleko odciagnac, po wyprobowaniu medeli ona nie poleca aventa, po prostu inny rodzaj ssania i w jej przypadku avent zawiodl

reklama
dzien dobry:)
Ja dzis mialam okropna noc:/ brzuch mnie bolal, jakies dziwne klucia, napieranie tam w dole i dodatkowo nie moglam znalezc zadnej pozycji do spania, przez to wszystko snilo mi sie, ze zaczynam rodzic i jestem w szpitalu i mowie do poloznej ze jeszcze za wczesnie ze jeszcze nie moge, ze nie jestem spakowana i nie mam jeszcze wszystkiego dla maluszka , a ona mi kazala przeć:szok: masakra. Na szczescie rano wszysto wrocilo do normy. Spakowalam torbe do szpitala i jutro jade dokupic reszte rzeczy.

Ja mam aventa ręczny i nie mam pojęcia jak będzie z karmieniem a co dopiero z odciąganiem mleka:szok:
Ostatnio mam takie spanie jak niektóre z was miały na początku ciaży, zmieniam tylko miejsce połozenia i dalej śpie. W nocy bite 12h przespane i jestem jak zombi dalej. Niewiem czy coś sie dzieje ze mną ?

myg z Toba wszystko w porzadku:) Ja to bym nawet teraz spac poszla, ale trzeba mlodym sie zajmowac, ale w przyszlym tygodniu bedzie przychodzic do Nas corka znajomej 15letnia dziewczyna, pobawi sie z mlodym a przy okazji dorobi sobie do kieszonkowego, ja bede w domu, wiec kontrole bede miec, ale bede miala przy okazji mozliwosc odpoczynku.

A teraz mi np słabo, coś porobie to mi duszno czasami to mam wrażenie że na zawał zejde :eek: Otworzyłam okno i siedze jak kret pod tym oknem.

Ja też mam ten laktator ręczny.
Tez w miarę noc przesypiam tylko budze sie przy zmianie pozycji.
Mój maluch ma czkawkę czasem nawet 3 razy dziennie :)

myg
uważaj na siebie.Nie siedz za dużo przy oknie bo pogoda zdradliwa a w tym teraz momencie choróbsko nie wskazane. Ja mam tak że czasem jak coś tam porobie to mi sie w głowie kręci.

Myg - z tym spaniem to jest tak, że organizm gromadzi siły... Ja tak miałam za każdym razem, że 2-3 tyg. przed porodem, to miałam spanie jak niemowlak... W nocy spałam, w dzień też bym mogła... :-pI okazuje się, że można się wyspać na zapas...;-)
I też mam tak jak Ty, tzn. jak coś robię, to czasami nagle kręci mi się w głowie i jest mi duszno... Trochę mi morfologia "poleciała" a poza tym brzuszek, to też spory ciężar i ucisk na naczynia krwionośne też swoje robi...

reklama
Wyniki z krwi mam odebrane ale jak juz pisałam nie zaniosłam ich ginowi bo zapomniałam odebrac przed wizytą. No i dalej coś dziwnego w wynikach, dalej jeste niby chora a objawów jakiejkolwiek choroby brak:eek: Niewiem co z tym fantem zrobić. A pozatym wszystko chyba wporządku. Ostatnio to aż myslałam że mam gorączke-36,6 było a ciśnienie wzorowe 120/80. ehhh umieram powoli i tyle:-p

Do góry