reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Ja sie nienajlepiej dzis czuje. Od rana sprzatalam az zaczal mnie brzuch bolec. A dokladnie taki klujacy bol jakby jajnika :-/ Dobrze, ze jutro mam wizyte u gina...to powiem jej o tym. Brzuch mi sie czesto twardy robi i maly sie kreci duzo....
Ja chodze panstwowo do ginekologa i na razie za nic nie placilam...jutro ma mi robic jakies badania. Mowila, ze to takie juz ostateczne do porodu. Wlasnie chyba miala na mysli ten wymaz z pochwy...

reklama
Dobry:-)
Co tu tak cicho?

Obudziłam się już jakiś czas temu z okropnym bólem brzucha. I dalej boli, raz mniej, raz bardziej. Nie wiem czy nie pojedziemy do szpitala na ktg. I tak miałam zamiar jechać jutro.
Młody szaleje. kopie bardzo mocno, aż boli.

Biorę się za śnidanko:-)

Miłego dnia:-)

Hejka,
ja juz spac nie moge, pewnie przed dzisiejsza wizyta sie stresuje :-D tez mnie boli dol brzucha i do tego te okropne klucie z lewej strony...

Ale ten czas leci. Pamietam jak swoj test robilam i nie moglam uwierzyc, ze sa dwie kreseczki.

Selerowa, Ty juz wiesz jak bedziesz rodzila? cc czy sn?

A i dziewczyny co myslicie o odciagaczach do pokarmu? Sa potrzebne? Ja kupilam i wlasnie wczoraj doszla do mnie przesylka. Plus butelki gdybym jednak karmic nie mogla piersia..kupilam tez mleko mm, ale zupelnie nie wiedzialam jakie i kupilam hipp..macie jakies doswiadczenie z laktatorami lub mm?

Blindwillow z mm to wszystko zależy od dziecka, mój najpierw dostał bebilon nenatal premium dla wcześniaków i bez problemu je akceptował potem chciałam przejść na zwykły bebilon ale młody po nim ulewał potem było nan ale miał zatwardzenie i w końcu skończyło się na bebiko więc to wszystko zależy od maluszka co tam mu podpasuje :-) o laktatorach się nie wypowiem bo miałam jeden mega lipny.

dziś się mega wyspałam bo mój brzdąc ani sazu nie wgramolił się do naszego brzuszka ;-)
niedługo zaprowadzam młodego do przedszkola i jadę na końcowe wyprawkowe zakupy ;-)

Witam sie i ja z rana :)
Ja zakupiłam laktator tak na wszelki wypadek. Kupiłam z frmy Philips Avent.Wyczytałam,że są dobre,maja dobrą opinie. Dobre też sa z Madeli. Na pewno nie polecają (na innych forach) laktatory z tą pompką,bo lubi guma pękać i ręka boli od pompowania.
Jak sie przyda to sie przyda a jak nie to oddam komuś potrzebującemu.

Dziewczny a jak tam wasze Maluchy? Mają czkawkę? Bo mój mały ma i to dość często, a to takie dziwne uczucie :-) Nieraz czczka z 15 min. Mam nadzieje,że go to nie męczy...

Bry

Sandra ja w pierwszej ciazy miałam laktator z Aventu i sobie chwaliłam:laugh2: moj mały czkawke to ma na porzadku dziennym i to od bardzo dawna :rofl2: i nie martw sie nie meczy to maluszka :tak:

Trzymam kciuki za wszytkie wizyty &&&&

Hejo

Ja butelkę kupilam narazie jedną taką w razie W bo nastawiam się na karmienie piersią. Laktator mam od siostry elektryczny też z Aventa.

Czkawka u nas też i to parę razy dziennie :-)

Czekam do jutra z ktg. Może dziś nie urodzę:-)

Blindwillow, Młody ułożony prawidłowo, skoków ciśnienia nie mam, więc na chwilę obecną nie ma przesłanek do cc. Chyba, że jest mega duży, ale Maję urodziłam sn , a była przecież duża 4100 i 59 cm . Poród też w gruncie rzeczy nue trwał długo. Wszystk okaże się 13 i 20 stycznia:-)

Butelki mam 2 z Nuka, mniejszą i większą. Przy Mai używałam laktatora też z nuka, stoi gotowy do użycia. Mam też 2 inne. Mam jednak nadzieję, że tym razem nie będzie potrzebny, wtedy używałam go jedynie podczas zapalenia piersi, kiedy byłam na antybiotyku i nie mogłam karmić.
Mleka nie mam, jeśli będzie potrzebne mąż kupi. Muszę tylko sobie zakupić herbatkę na laktację i nasiona kopru włoskiego. Przepajać Młodego nue będę, więc nie potrzebuję dla niego.

Witam się z rana :-) Widzę, że dziś forum odżyło z rana :tak:
Ja też mam laktator z Aventa, ale taki zwykły, nie elektryczny. Butelke też 1 kupiłam... Ale i tak jestem mega-zajawiona na karmienie piersią :-D:tak: Już dwa razy mi się udało karmić maluszki i mam nadzieję, że tym razem będzie tak samo...
Ktg mam umówione na następny czwartek i ciekawa jestem czy będą się "pisały" jakieś skurcze... Przy córci to 2 dni przed porodem po ktg lekarz się śmiał, że chyba maluch nie zamierza wychodzić wcale... A już wtedy byłam 5 dni po terminie :eek:

reklama
Mężon chyba czuje, że to już blisko:-) zainteresował się dziś fotelikiem samochodowym i jego montażem:-) i wózek chciał już rozkładać. I pytał co ma wziąć ze sobą jak będzie po nas jechał:-) i tak by zapomniał do tego czasu:-)

Do góry