reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Joasia_1986, ja za dobrze nie znam się na analizie wyników morfologii. I tak ja np. mam wszystko niby w normie, a jednak w moczu wychodzi mi jakaś infekcja. W poniedziałek zanosze próbke na posiew. Zobaczymy co tam wyjdzie. A mówisz, że na ten pęcherz pomógł Ci sok żurawinowy?? Właśnie lekarka powiedziała, żeby żurawine jadła i dużo wody piła, 2 litry dziennie. Ja mam zawsze z tym problem....wypić 2 litry wody to dla mnie duże wyzwanie...a Wy pijecie?

reklama
Blindwillow ja razem z kartą ciąży dostałam taką książeczkę o ciąży i sobie podczytywałam na każdy miesiąc co i jak, i stopniowo tam było zwiększanie picia wody i ja tak robiłam, ale i tak nie pije tyle co jest tam napisane (teraz 2-2,5l) Czystej mineralnej to wypje z 1,5l w ciągu dnia plus do tego jakaś herbata czy kakao. Picie wody ponoć wpływa na ilość wód płodowych. Ze mną na sali leżała dziewczyna i sobie porównywałyśmy ona miałą wskaźńik 60, a ja 110. Zapytała lekarki czemu tak jest i ona powiedziała, że pewnie pije mało czystej wody.

Co do soku to kupiłam taki w aptece: https://elixirzdrowia.pl/produkt/15344/zuravital-sok-zurawinowy-100--490ml--sok-z-zurawin/, bo na wypisie ze szpitala zobaczyłam też bakterie w moczu, więc postanowiłam od razu działać. Po dwóch dniach ból pęcherza przeszedł (ale piłam jeszcze do końca butelki 2 razy dziennie, ale nie tak jak jest napisane, tylko rozcieńczony z wodą i delikatnie słodziłam miodem)
a teraz zrobiłam badanie i bakterii już nie ma ,ale mam leukocyty podwyższone i mój znajomy powiedział, że skoro bakterii nie ma, to prawdopodobnie ciągnie się to po zapaleniu pęcherza, bo to reakcja obronna organizmu i żeby powtórzyć. Powtórze za tydzień, akurat przed wizytą u gina.

Ostatnia edycja:
Ja posiew robilam dziś. Ciekawe czy cos tam wyjdzie. Mój lekarz mówił że nie przypomina sobie żeby jego jakiejkolwiek pacjentce cos tam wyszło. Jak znowu w moczu cos wyjdzie to kupie sobie też ten sok zurawinowy. Chociaż mnie nic nie boli to jednak tam cos jest.

Ja tez staram się wypić 1.5 l wody dziennie plus z 2 razy dziennie herbata albo kakao albo kawa inka. Więc zusammen wychodzi te 2l.

co do picia wody to ja sie nie wypowiadam bo 6pako wody mam na 2 dni :-D dodatkowo herbaty i jakies soki tak ze jest tego spor :tak: ale mi tak juz zostało po pierwszej ciazy .. bo wtedy musiałąm hektolitrami pic wode ... prawda est to ze ilosc picia wody ma wypyw na stan wod płodowych :tak:

Ja miałam wbc teraz 21 tys. Ale jak bylam na wynikach to z mega katarem i lekkim pobolewaniem gardła szczególnie rano.
Gin sie tym nawet nie przejoł , popatrzal tylko na mnie i od razu powiedzial
Ze widac po mnie ze słabo wyglądam.
Normalnie wbc norma w ciąży to do 15 tys. Bez choroby miałam na poziomie 12 -13.

co do picia wody to ja sie nie wypowiadam bo 6pako wody mam na 2 dni :-D dodatkowo herbaty i jakies soki tak ze jest tego spor :tak: ale mi tak juz zostało po pierwszej ciazy .. bo wtedy musiałąm hektolitrami pic wode ... prawda est to ze ilosc picia wody ma wypyw na stan wod płodowych :tak:

Mój mąż się śmieje, że powinniśmy mieć zniżki na wodę w naszym lokalnym sklepiku... Bo ja 6paka mam też tak 2-3 dni... Ale to zdrowe przyzwyczajenie :-D:tak:

Ja dziennie wypijam 3l wody + inne typu herbata etc... Ale zawsze wypijalam duzo wody, z tym ze pije lekko gazowana taka mi najlepiej smakuje:) Nasz synek tez bardzo duzo pije, ma to po nas, bo i ja i maz pijemy bardzo duzo wody, ale woda to samo zdrowie,

reklama
Do góry