reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć?
czekam na wyniki amniopunkcji i stresuję się okropnie. najchętniej przespałabym następne 2 tygodnie byle o nich nie myśleć. nadrabiam właśnie zaległości, jestem na 55 stronie i jak przeczytam wszystko, to zacznę się więcej udzielać

reklama
Trynity witaj :-) Ambitnie podeszłaś do forum :-) Trochę czytania jest. Witamy Cię serdecznie. Rozgość się. Razem jest łatwiej i fajniej przeżywać ciążę. Co do strachu o wyniki badań: każda z nas przez to przechodzi. To naturalne. Zobaczysz, że znajdziesz tu wsparcie :-)

Edda ja nie rozumiem takiego podejścia lekarzy. Uważam, ze w ciąży nie powinno się ani pić, ani palić. Myślę, że przez te kilka miesięcy można się powstrzymać.

Mama dziś nas rozpieszcza. Mam rybę po grecku, kurczaka z mizerią na obiad, a na przekąskę przepyszne racuchy :-)

My z Michałkiem bardzo się cieszymy z takiej góry smakołyków i chyba Synek postanowił mi to zakomunikować. Wydaje mi się, że zaczynam Go czuć :-):-):-):-)

Ja też nie wyobrażam sobie by w ciąży pić alkohol lub palić papierosy. Co z tego że nam się chce czy lekarz pozwoli jak truje się maluszka... Lekarze są różni, znam przypadek mojej znajomej, gdzie chwile przed porodem poszła sobie zapalić z jej ginem.

Katia - same smakołyki masz na obiad mniam....i super że czujesz już ruchy maluszka!!!!! :-):-):-)

Moja wizyta jest w odp wątku, ale powiem wam jeszcze coś-na pierwszej wizycie miałam zlecone badania i m.in. na toxo, wszystko zrobiłam, pokazuję wyniki dzisiaj ginowi, a on pyta po co robiłam na bolerioze? Ja w szoku, mówię że robiłam co mi zlecił, a on że na skierowaniu była toxo a oni mi zrobili bolerioze. Pyta czy płaciłam, bo na bolerioze są drogie badania, a ja nie zapłaciłam ani grosza. A on, no to ładnie, pewnie jemu przyślą rachunek, nie był zadowolony i oczywiście dzwonił do przychodni to wyjaśnić a mi dał drugie skierowanie na toxo. Nie rozumię jak można zrobić taką pomyłkę.

Gabi no to ładnie :dry:W moim laboratorium zgubili moje wyniki badań z czerwca i dopiero teraz mają wysłać je jeszcze raz.

A co do ruchów, to tak mi się wydaje, że to Synek :-) Od czasu do czasu jak leżę czuję takie pukanie w okolicy pępka. Mam nadzieję, że to nie jelita i już wkrótce poczuję wyraźne ruchy.

Mąż już dojeżdża do domu, więc idę na obiad pałaszować te wszystkie smakołyki :-)

Miłego wieczoru!

Dzięki Katia:-) Aż tak ambitnie to nie, bo jestem już na 200 stronie i mnóstwo jest postów o jedzeniu, które omijam bo mam jadłowstręt. schudłam 4 kg do tej pory, a od 1,5 tygodnia to na dzień jem 2 tosty, kostkę białego sera i litr soku wielowarzywnego. nic innego nie przełknę, bo ląduję w ubikacji zaraz. brzuch rośnie, ale inne obwody spadają. pocieszam sie, że ten sok, białko i femibion uzupełniają potrzebne składniki. inna sprawa, że ja przed zajściem w ciążę miałam 7 kg nadwagi, więc mały ma z czego brać;-).

resztę postów skończę wieczorem, bo zaraz jadę na budowę - mamy tam rodzinnego grilla. pifko,winko, kiełbaski, szaszłyczki, a ja tylko wodę bo aż mnie wzdryga na myśl o tłuszczu i mięsie. i to ja, która wcześniej za to tłuste z golonki gotowa była zabić:confused:

Wizytę opisałam w odpowiednim wątku,

myg piec na gaz w sensie kuchenka gazowa z piekarnikiem gazowym? My właśnie nie dawno wymieniliśmy z takowej właśnie kuchenki na kuchenke gazowo - elektryczny, niestety nie umieliśmy się nauczyć piec ciasta na gazówce bo zawszę gdzieś się przypaliło albo w środku było surowe kombinowałam na wszelkie sposoby i nic ;/ także ułatwiliśmy sobie życie i mamy piekarnik elektryczny :)

edda też jestem w szoku jak lekarz mógł jeszcze wyrazić zgodę na picie alkoholu i fajki??? Ja sama paliłam ale jak tylko zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie to automatycznie rzuciłam fajki z dnia na dzień i nawet mnie nie ciągnie! Nie powiem bo czasami mam ochote na gazowana cole albo sprita ale dosłownie barrrrdzo rzadko i max 2 łyczki...

trynity witaj :) przykładnie czytasz nasze forum od początku i nadrabiasz zaległości :))) Ale z tą Twoją golonką to się naśmiałam że potrafiłaś zabić za te tłuste - dosłownie jakbym widziała swoją siostrę! :) Mi też miecho nie podchodzi jeżeli już jakaś chudziutka wędlinka :) Rozgość się i bardzo nam miło że mamy kolejną lutówkę :)

co do picia i palenia to ludzie maja różne poglądy moja koleżanka piwko popijała jeszcze w 9 miesiącu na fajke tez wychodziła wolność tomku.... nikogo do niczego nie można zmuszać
ja tez paliłam 2 kreski fajki odstawione nie było łatwo ale jakoś sobie poradziłam

ja odkąd jestem na zwolnieniu to mi się tak dłuży poszłabym do pracy z chęcią gdyby to było możliwe:baffled:

Ja Wam powiem, że przed ciążą też paliłam . Nie dużo (zależy dla kogo) bo paczkę miałam na 2-3 dni , ale to było to że ja bardzo lubiłam palić, ale jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to od razu rzuciłam. I do teraz ani jednego papierosa nie zapaliłam, chociaż wchodząc w 2 trymestr zaczyna mi się chcieć, ale choćby nie wiem co, to nie zapale bo mi szkoda tego malucha, nie będę mu chuchać w twarz :p Sporo moich koleżanek właśnie pali, boją się, ale palą bo nałóg silniejszy. Niedawno właśnie koleżanka urodziła po całej przepalonej ciąży i się szczyci tym że jej dziecko jest zdrowe. Spoko zdrowe, narazie. Z czasem mogą wyjść problemy.

89Katia myślisz , że czujesz już ruchy ? Bo ja też bym bardzo chciała i co mi tam w brzuchu burknie to cała happy , ale wydaje mi się, że to jeszcze troche za wcześnie. Wyczytałam jeszcze gdzieś w internecie, że to są ruchy poniżej lini pępka, aczkolwiek mogę się mylić. W sumie każda ciąża jest inna.

grzechotka a czemu musisz być na zwolnieniu??
Czyżbyś należała tak jak ja do grona mamuś odpoczywających przymusowo? ;-)

Katia masz jakieś ciekawe rady na zabicie "leżącego" czasu?? Jak mijają Ci dnie? Ja już dzisiaj pisałam że muszę sobie zajęcie wymyślić na zabicie czasu a tu jeszcze okazało się że musze leżeć i odpoczywać ;/
Możliwe że już czujesz ruchy! Dzisiaj nawet zapytałam się mojej lekarz czy możliwe jest to że już coś czuje a lekarz że jak najbardziej, że nie powinno to być częste ale od czasu do czasu i tak właśnie jest wieeeec moje gratulacje :)

edda mi na początku ciąży nawet dym z papierosów przeszkadzał! A teraz już jest lepiej<?> dym mi nie przeszkadza ale w życiu nie ciągnie mnie do fajek :) A na początku paliłam zwykłe Lmy a później przezucilam sie na cienkie bo chcialam rzucić no ale udało się bo zaszłam w ciąże :)

Ostatnia edycja:
reklama
sylwia ja jestem nauczycielem w przedszkolu więc za bardzo nie jest wskazana praca z dzieciakami wylęgarnią chorób i infekcji jestem tez po poronieniu i właśnie pracowałam w poprzedniej ciąży więc teraz lekarz kategorycznie zakazał kontaktu z grupą dzieci. Tęskni mi się do nich ale nawet pomijając choroby to ciężko z brzuchem robić z dziećmi gimnastykę ćwiczyć tańczyć często trzeba ponosić no i jednak czasem człowiek się denerwuje

Do góry