reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć?
czekam na wyniki amniopunkcji i stresuję się okropnie. najchętniej przespałabym następne 2 tygodnie byle o nich nie myśleć. nadrabiam właśnie zaległości, jestem na 55 stronie i jak przeczytam wszystko, to zacznę się więcej udzielać

reklama
Trynity witaj :-) Ambitnie podeszłaś do forum :-) Trochę czytania jest. Witamy Cię serdecznie. Rozgość się. Razem jest łatwiej i fajniej przeżywać ciążę. Co do strachu o wyniki badań: każda z nas przez to przechodzi. To naturalne. Zobaczysz, że znajdziesz tu wsparcie :-)

Edda ja nie rozumiem takiego podejścia lekarzy. Uważam, ze w ciąży nie powinno się ani pić, ani palić. Myślę, że przez te kilka miesięcy można się powstrzymać.

Mama dziś nas rozpieszcza. Mam rybę po grecku, kurczaka z mizerią na obiad, a na przekąskę przepyszne racuchy :-)

My z Michałkiem bardzo się cieszymy z takiej góry smakołyków i chyba Synek postanowił mi to zakomunikować. Wydaje mi się, że zaczynam Go czuć :-):-):-):-)

Ja też nie wyobrażam sobie by w ciąży pić alkohol lub palić papierosy. Co z tego że nam się chce czy lekarz pozwoli jak truje się maluszka... Lekarze są różni, znam przypadek mojej znajomej, gdzie chwile przed porodem poszła sobie zapalić z jej ginem.

Katia - same smakołyki masz na obiad mniam....i super że czujesz już ruchy maluszka!!!!! :-):-):-)

Moja wizyta jest w odp wątku, ale powiem wam jeszcze coś-na pierwszej wizycie miałam zlecone badania i m.in. na toxo, wszystko zrobiłam, pokazuję wyniki dzisiaj ginowi, a on pyta po co robiłam na bolerioze? Ja w szoku, mówię że robiłam co mi zlecił, a on że na skierowaniu była toxo a oni mi zrobili bolerioze. Pyta czy płaciłam, bo na bolerioze są drogie badania, a ja nie zapłaciłam ani grosza. A on, no to ładnie, pewnie jemu przyślą rachunek, nie był zadowolony i oczywiście dzwonił do przychodni to wyjaśnić a mi dał drugie skierowanie na toxo. Nie rozumię jak można zrobić taką pomyłkę.

Gabi no to ładnie :dry:W moim laboratorium zgubili moje wyniki badań z czerwca i dopiero teraz mają wysłać je jeszcze raz.

A co do ruchów, to tak mi się wydaje, że to Synek :-) Od czasu do czasu jak leżę czuję takie pukanie w okolicy pępka. Mam nadzieję, że to nie jelita i już wkrótce poczuję wyraźne ruchy.

Mąż już dojeżdża do domu, więc idę na obiad pałaszować te wszystkie smakołyki :-)

Miłego wieczoru!

Dzięki Katia:-) Aż tak ambitnie to nie, bo jestem już na 200 stronie i mnóstwo jest postów o jedzeniu, które omijam bo mam jadłowstręt. schudłam 4 kg do tej pory, a od 1,5 tygodnia to na dzień jem 2 tosty, kostkę białego sera i litr soku wielowarzywnego. nic innego nie przełknę, bo ląduję w ubikacji zaraz. brzuch rośnie, ale inne obwody spadają. pocieszam sie, że ten sok, białko i femibion uzupełniają potrzebne składniki. inna sprawa, że ja przed zajściem w ciążę miałam 7 kg nadwagi, więc mały ma z czego brać;-).

resztę postów skończę wieczorem, bo zaraz jadę na budowę - mamy tam rodzinnego grilla. pifko,winko, kiełbaski, szaszłyczki, a ja tylko wodę bo aż mnie wzdryga na myśl o tłuszczu i mięsie. i to ja, która wcześniej za to tłuste z golonki gotowa była zabić:confused:

Wizytę opisałam w odpowiednim wątku,

myg piec na gaz w sensie kuchenka gazowa z piekarnikiem gazowym? My właśnie nie dawno wymieniliśmy z takowej właśnie kuchenki na kuchenke gazowo - elektryczny, niestety nie umieliśmy się nauczyć piec ciasta na gazówce bo zawszę gdzieś się przypaliło albo w środku było surowe kombinowałam na wszelkie sposoby i nic ;/ także ułatwiliśmy sobie życie i mamy piekarnik elektryczny :)

edda też jestem w szoku jak lekarz mógł jeszcze wyrazić zgodę na picie alkoholu i fajki??? Ja sama paliłam ale jak tylko zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie to automatycznie rzuciłam fajki z dnia na dzień i nawet mnie nie ciągnie! Nie powiem bo czasami mam ochote na gazowana cole albo sprita ale dosłownie barrrrdzo rzadko i max 2 łyczki...

trynity witaj :) przykładnie czytasz nasze forum od początku i nadrabiasz zaległości :))) Ale z tą Twoją golonką to się naśmiałam że potrafiłaś zabić za te tłuste - dosłownie jakbym widziała swoją siostrę! :) Mi też miecho nie podchodzi jeżeli już jakaś chudziutka wędlinka :) Rozgość się i bardzo nam miło że mamy kolejną lutówkę :)

co do picia i palenia to ludzie maja różne poglądy moja koleżanka piwko popijała jeszcze w 9 miesiącu na fajke tez wychodziła wolność tomku.... nikogo do niczego nie można zmuszać
ja tez paliłam 2 kreski fajki odstawione nie było łatwo ale jakoś sobie poradziłam

ja odkąd jestem na zwolnieniu to mi się tak dłuży poszłabym do pracy z chęcią gdyby to było możliwe:baffled:

Ja Wam powiem, że przed ciążą też paliłam . Nie dużo (zależy dla kogo) bo paczkę miałam na 2-3 dni , ale to było to że ja bardzo lubiłam palić, ale jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to od razu rzuciłam. I do teraz ani jednego papierosa nie zapaliłam, chociaż wchodząc w 2 trymestr zaczyna mi się chcieć, ale choćby nie wiem co, to nie zapale bo mi szkoda tego malucha, nie będę mu chuchać w twarz :p Sporo moich koleżanek właśnie pali, boją się, ale palą bo nałóg silniejszy. Niedawno właśnie koleżanka urodziła po całej przepalonej ciąży i się szczyci tym że jej dziecko jest zdrowe. Spoko zdrowe, narazie. Z czasem mogą wyjść problemy.

89Katia myślisz , że czujesz już ruchy ? Bo ja też bym bardzo chciała i co mi tam w brzuchu burknie to cała happy , ale wydaje mi się, że to jeszcze troche za wcześnie. Wyczytałam jeszcze gdzieś w internecie, że to są ruchy poniżej lini pępka, aczkolwiek mogę się mylić. W sumie każda ciąża jest inna.

grzechotka a czemu musisz być na zwolnieniu??
Czyżbyś należała tak jak ja do grona mamuś odpoczywających przymusowo? ;-)

Katia masz jakieś ciekawe rady na zabicie "leżącego" czasu?? Jak mijają Ci dnie? Ja już dzisiaj pisałam że muszę sobie zajęcie wymyślić na zabicie czasu a tu jeszcze okazało się że musze leżeć i odpoczywać ;/
Możliwe że już czujesz ruchy! Dzisiaj nawet zapytałam się mojej lekarz czy możliwe jest to że już coś czuje a lekarz że jak najbardziej, że nie powinno to być częste ale od czasu do czasu i tak właśnie jest wieeeec moje gratulacje :)

edda mi na początku ciąży nawet dym z papierosów przeszkadzał! A teraz już jest lepiej<?> dym mi nie przeszkadza ale w życiu nie ciągnie mnie do fajek :) A na początku paliłam zwykłe Lmy a później przezucilam sie na cienkie bo chcialam rzucić no ale udało się bo zaszłam w ciąże :)

Ostatnia edycja:
reklama
sylwia ja jestem nauczycielem w przedszkolu więc za bardzo nie jest wskazana praca z dzieciakami wylęgarnią chorób i infekcji jestem tez po poronieniu i właśnie pracowałam w poprzedniej ciąży więc teraz lekarz kategorycznie zakazał kontaktu z grupą dzieci. Tęskni mi się do nich ale nawet pomijając choroby to ciężko z brzuchem robić z dziećmi gimnastykę ćwiczyć tańczyć często trzeba ponosić no i jednak czasem człowiek się denerwuje

Do góry