reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Hej

Jakaś bez życia dzisiaj jestem. Głowa mnie pobolewa i czuję się chora :dry:

Grzechotko też myślę, że te bóle są z przemęczenia. Odpoczywaj ile tylko się da ;-)

Dziewczyny na katar i wszelkie problemy z oddychaniem polecam nawilżacz powietrza. Teraz nasz sie zepsuł i szukamy jakieś fajnego z delikatnym światłem. Jest to dla nas tak samo obowiązkowy zakup jak łóżeczko przy wyprawce. Sami po sobie widzimy, że lepiej nam się oddycha i śpi z włączonym nawilżaczem.

Co dziś porabiacie?

Już pisałam na wątku o wizytach, ale powtórzę: kciuki zaciśnięte &&& :-)

gzrechotka to witaj w klubie bo mi jak w pierwszej ciazy zaczal sie nos w nocy zatykac:/ bleeee:) czytalam, ze ma to cos wspolego z ciesnieniem w glowie:)

katia ja tez mam nawilzacz ale musze nowy kupic bo sie zrobil taki syfiasty. taki ze swiatelkiem to dobry pomysl! choc ja mam taka lampe solna mala i sie tez swietnie sprawdzala w trakcie nocnego karmienia:)

To chyba przez pogode tak się czujemy bo mnie też coś głowa pobolewa i czuje się taka troszkę przymulona ;/ U nas pochmurno, zimno, co jakiś czas pada deszcz - typowo jesienna pogoda, szczerze mówiąc mogłoby wyjść słoneczko i mogłoby być ciepło tak żeby pochodzić jeszcze w krótkich spodenkach - ale za upały podziękuje! :)

Hej!
Wczoraj tak spokojnie, a dziś nie nadążam z czytaniem :-D pierwszy raz czytam o katarze ciążowym. Ja w zasadzie cały czas mam katar i też mocniejszy rano i wieczorem a w dzień znośnie więc jakoś nie wiążę tego z ciążą.
Grzechotko te bóle na pewno z nerwów i przemęczenia. Ja też mam takie przy gwałtowniejszych ruchach lub gdy dłużej pochodzę. Później trzeba trochę poleżeć, odpocząć i jest wszystko w porządku.
Jane co do zadyszek to masakra jakaś. Ja męczę się szybciej prawie od początku. Mieszkam na 3 piętrze (bez windy ;)) i takie wejście to nie lada wysiłek. Podobnie przy jakiejś dłuższej, żywszej rozmowie. W ogóle zauważyłam, że wydolność oddechowa zmalała strasznie. Ale to raczej normalne kiedy wszystko nam się do góry podnosi ;)

Witaj ella86 :-) a na co ten antybiotyk?

Pogoda rzeczywiście dziwna, mnie też od rana boli głowa i jest nie fajnie :/ Ale jest M i to mnie cieszy ;-) przynajmniej do wieczora, póki nie wyjedzie znowu :-(

No to nie jestem sama z tą zadyszką i dzisiejszym bólem głowy... Zadyszka denerwuje mnie najbardziej bo zawsze musze się czegoś napić bo zaraz brakuje mi śliny ;/

A po za tym jak u Was jest z napojami? Pijecie dużo wody tak jak w ciąży przystało?? Bo ja jakoś nie mam weny na wodę i w ogóle mało płynów pije... I jeszcze najchętniej znalazła bym sobie jakieś zajęcie bo przez te siedzenie w domu jestem zamulona i nic mi się nie chce...

Lecę się szykować na wizytę....:blink: paaaaaadam ze stresu, serce to mi wali jak szalone - jeszcze nie wiadomo czy mój M da rady skończyć szybciej pracę bo jak nie to będę zupełnie sama :-:)-:)-(

Katia ja tez dzis jakas nie do zycia jestem bo wczas bardzo wstałam na te badanie :-p

mezus mnie wczoraj zaskoczył bo zniknoł na pare godzin i przywiozł nowy samochód , co prawda tez sportowy ale bedziemy go zmieniac przed narodzeniem maluszka takze niech sie chłopak nacieszy te pare miesiecy ;-)

o 13:00 ide po odbior wynikow i do kwiaciarni po kwiaty dla mojego syneczka na grobek

Sylwia9 ja w pierwszej ciazy musiałm pic 3 litry dziennie samej wody i tak mi juz weszło w krew i tak zostało do dzis

z tym katarem to wyszło przez przypadek bo m to zauważył, że jakoś częściej z chusteczkami chodzę i wyczytał to gdzieś na necie:tak:

sylwia ja piję dużo wody. Po pierwsze mama cały czas mi przypomina, że powinnam ale nie ma z tym w sumie problemu i nie zapomnę bo po prostu mam cały czas ochotę:tak: rano zaczynam dzień od dwóch szklanek wody jeszcze przed śniadaniem i w ciągu dnia też piję. Wieczorem przed snem też mi się jakoś bardziej chce... poza tym staram się unikać słodkich napojów. Ewentualnie soki owocowe. Ale woda przede wszystkim...nawet jak w nocy wstaję na sikanie to muszę iść uzupełnić i czasami to szklankę potrafię wydoić :-p

trzymam kciuki za wizytę&&&&&&&&&&&&&&&&

Jane ja też nie słyszałam nigdy o katarze ciążowym ale jak jesteś alergiczką to może nasiliły Ci się objawy ja w pierwszej ciąży dostałam uczuleń na rzeczy, który nigdy w życiu mi nie szkodziły, mnie teraz katar męczy w nocy ale to tylko jak się przebudzę ;-)
Grzechotka ja miałam takie bóle jak na @ ok. 1,5tyg temu ale u mnie było to spowodowane przemęczeniem i stresem no spa też nie bardzo pomogła dopiero jak porządnie odpoczęłam to przeszło ;-)
Ella86 Witaj :-)
Sylwia9 ja też mam duszności ale niestety u mnie często kończy się to sterydami:-(

U mnie pogoda w miarę raz wychodzi słonko raz się chowa jest tak akurat ale bez kawy się raczej nie obędzie bo głowa trochę pobolewa. Chciałabym coś napisać ale nie mam weny idę poprawić sobie humor nutellą ;-)

reklama
u mnie tez słonko swici ale i pochmurnie tez jest nie ma za zimno ani zbyt goraco jest tak w sam raz:-)

u mnie dzis na obiadek ogorkowa i pierogi z kapusta i grzybami ;-)

Magdzik jak przeczytałąm o tej nutelli to az mnie zemdliło :-p

Do góry