reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

dziewczyny ja miałam po urodzeniu córci ta spirale mierne, ona jest z hormonami i wieczne zatwardzenia miałam, nie umiałam schudnąć a i libido spadlo, dziwne, antykoncepcji doustnej nie toleruje, deprecha, buzia-pyza, zatrzymanie wody i ogolnie zakonnica mogę zostać, bo sex w ogole mnie nie inetersuje
, Selerowa ja mam 35 rok na karku i tez jestem zdania,ze młodsze maja rodzic :tak:, wiec mi pozostaje niestety gumka, na szczęście mój m nie jest za bardzo jurny wiec przezyje :tak:

Verita daj przepis na mleko ryzowe.

Jestem po bieganiu zrobiłam 3,5 km i jak wrocilam do domu jelita zaczely bolec i mam biegunke, no zesz kurna, co jest??????
Mlody jeszcze spi, a ja przed TV :tak:

reklama
Hej!!

Selerowa, a zastrzyk można stosować jak się karmi piersią?
Wiem, że są jakieś specjalne tabletki anty dla matek karmiących, ale jest po nich sporo skutków ubocznych, min. przeciągające się plamienie.
No to jest zagwozdka :-p

My na trądzik stosujemy przemywanie wodą z oilatum i smaruję buźkę przed saperem kremem Nivea na każdą pogodę i tez mi się wydaje, że jest lepiej.

Dzisiaj mamy w planach potężne zakupy :-) Ciekawe jak Miś je zniesie.

Dzień dobry! A co tu dzisiaj tak pusto? Śpicie? Mi synek tak ładnie spał wczoraj ze dzisiaj od 6 już na nogach i zabrałam sie za prasowanie :-) Jestem z siebie dumna ;-)Choć Selerowej pewnie do pięt nie dorastam ;-) Piękna pogoda u nas, chyba długi spacer dziś sobie zafundujemy. Miłego dnia:-)

Hejka :)
My wczoraj z racji zielonych kup ze śluzem byliśmy na 1-szej wizycie u pani dr.Więc mały waży równiutkie 4 kg :) Od wypisu ze szpitala przez 2 tygodnie przybrał 400g. Jak na pierwszą wizytę przystało,Pani doktor została ochrzczona moczem Mateuszka haha. A jeśli chodzi o kupy to przepisała mu Dicoflor w saszetkach. Jak po 10-ciu saszetkach nie minie to mam mu wykupić Debridat. I ZERO nabiału. Tak jak pisze eve82 mam zakaz nawet na masło.
Wczoraj mały ładnie spał bo jak poszedł o 23:00 to wstał o 6:30! A dziś w nocy masakra... Nie spał do 1:30 i jak zasnął to wstał o 4:30...i non stop cyc.Zasnął o 7:00 i wstał o 9:20. Teraz męczy go czkawka.
28 kwietnia idziemy na szczepienie i dr kazała sie zastanowić nad tymi szczepieniami 5w1 lub 6w1. I my tak z mężem wczoraj rozmawialiśmy i chyba zostaniemy przy standardowych. Za dużo sie słyszy o skutkach ubocznych...
Dziś spacerek i jutro bo śliczną pogodę mamy :-)
A ja za 2 tygodnie ide do gina po antykoncepcję. jka byłam ściągać szwy po cc to ją własnie spytałam już o anty i poleciła mi tabletki one sie nazywają Limetic. dała mi ulotkę-książeczke.Poczytałam i chyba sie na nie zdecyduje bo one są dla mam karmiących.
Selerowa dziekuje za przepisik na pulpeciki. Zrobie oczywiście. A zamiast mięsa drobiowego może być mielona łopatka??

Dzień dobry. Z tego wzgledu ze mała ma kaszel to wzielam ją na noc do siebie do łóżka. Bardzo fajnie nam się razem spało i miałam ją na oku :-)

Dziś na 16 mamy nauki przed chrzcielne. A jutro chrzciny na 15.

Piękna pogoda ale chyba odpuszcze spacer bo jutro te chrzciny a we wtorek szczepienie. Lepiej niech się doleczy.

Mi doktor dał receptę na antykoncepcję Dessefte dla karmiących zobaczymy ...

Dobry:-)
Magdalena, przestań kobieto, bo się wypiszę stąd.
Szczerze to ja dopiero drugie pranie robię. Maja w kinie, potem na świetlicę jedzie, muszę ją tylko odebrać koło 15. Mikołaj właśnie zasypia. Nie wiem co się dzieje, ale zaczął mi strasznie ulewać. Przebieram go niemal po każdym karmieniu, bo jak raz beknie zaczyna się wiercić i przy drugim odbiciu ulewa.
Zrobiłam jeszcze porządki z ciuszkami małego i Mai:-) małe popakowane do oddania dalej następnemu dziecku, po Mai zapakowane siostrzenicy:-) większe ściągnięte ze strychu już się piorą. Tylko kto to poprasuje?
A jeszcze posprzątać trzeba, jutro gości mamy cał dom. Przyjedzie moja siostra z rodziną i brat cioteczny męża z rodzinką, razem 9 osób. Zastanawiam się co na obiad zrobić, żeby było szybko i smacznie. I bez piekarnika, bo blizniaki barzo ruchliwe, nie upilnujemy ich.
No i jutro na nauki przed chrztem.
Ależ Mikołaj chrapie:-) :-)

Katia, a tego nie wiem:-) ale się dowiem:-)
Kasoku, mój mąż mówi, że z gumką to jak lizać lizaka przez szybę:-) a i ja nie lubię.

Nie pamiętam co brałam po Mai, ale pewnie przez ten czs trochę nowości weszło na rynek. Zobaczymy o mi poleci mój gin.
O ile pójdę, bo wczoraj chlusnęło ze mnie kilka razy, dziś spokój. Brzuch boli tak okresowo, czuję się byle jak.

Edda:-) ja od początku śpię z Mikołajem i niby obiecałam sobie, że jak skończy 2 miesiące to przenoszę go do łóżeczka, a do sypialni wraca mąż. Ale jakoś mi tak nie bardzo, uwielbiam jak się mały wtula we mnie:-)

Oki, do roboty:-)
Miłego!

Weekendowa cisza :-)

Ja za bardzo nie chce młodej przyzwyczajać do spania ze mną w łóżku. Tylko w skrajnych przypadkach a ze i stary w pracy na noc to pasuje :-)

Ja już po wizycie u gina i wszystko ok. Tez mi zapisał Limetic. Powiedział ze dopóki karmie piersią to właściwie mogę brać tylko te jedne tabletki (podobno dostępne pod różna nazwa ale to samo), a jak już przestanę karmić to mam przyjść dopasować jakieś inne. Mówił tylko ze mogę sie tak sobie czuć po nich. Zastanawiam sie czy wogole je wykupić... W sumie maz nie narzeka na gumki, a ja bym wolała sie nie faszerowac tabletkami ;-) Aaaa i zapisał mi jeszcze Durex play albo feminum żel - powiedział ze napewno sie przyda ;-)

Magdalena, ale że co...słabe tarcie będzie? ;-)
Po karmieniu mam zamiar wrócić do pigułek sprzed ciąży, ale oczywiście nie pamiętam nazwy:-) normalnie w czasie /@ wyję do księżyca przez tydzień, czuję się jakby walec drogowy przejechał, a po tamtych tabsach luzik - @ max 3 dni, skąpy, prawie bezbolesny:-)

Edda, a mi tam nie przeszkadza:-) niech się przyzwyczaja:-) odzwyczaję:-) mam wprawę' dam radę, a póki taki malutki, póki mnie bardzo potrzebuje, to niech mnie ma. Maja do tej pory na propozycję spania ze mną lub tatusiem skacze z radości:-)

I gości jutro nie będzie. Rodzinkę męża dopadł rotawirus, a szwagier wpadnie tylko do kościoła, bo syn chory. Szkoda.
Ciężki dzień z leniem w tle. Nawet nie posprzątałam. Jutro będę ogarniała. Poprasowałam jedynie:-)

Młody się budzi. Nakarmić, przewinąć i do łóżka.
Spokojnej nocki:-)

reklama
Dokładnie tak - uprzedził ze jak sie karmi to może być susza tam na dole ;-)
Mój Milanek zasnął po karmieniu o 19 i go wybudzilam troszkę do kapania.... nie zdążyłam go ogarnąć i zasnął mi dalej na przewijaku :szok: Teraz czekam aż go glodek obudzi, bo już chyba lada moment powinien... Chyba dzisiejszy spacerek go tak wymeczyl.
Dobrej nocy.

Do góry