reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Hej laski. Ja dziś cały dzień bez prądu. Dopiero teraz włączyli. Cos tam robili przy prądzie i nie było. To tylko w Polsce takie rzeczy.

Masakra wspolczuję Wam z tymi alergiami. Ja póki co jem praktycznie wszystko oprócz smazonego. Czytaj kotletów bo podsmazane i duszone czyli gulasze to jem i nic się nie dzieje. Aha no i mleka nie pije. Dziś sobie pozwolilam na racuchy zobaczymy jak to się skończy. Mała ma chrostki na buzi i szyi ale wydaje mi się ze to od tego mojego antybiotyku. No ale muszę brać. Kupilam alantan plus i zobaczymy czy jej po tym zejdzie.
Byłam na kontroli u lekarza i osluchowo jestem czysta ale kaszle jeszcze, podobno nie zarażam i mogę kaszlec jeszcze przez 3 tyg eh eh

Kasoku Myg Monila czyli widzimy się w parku w Pszczynie :-) Ja muszę się wyleczyć i mogę przyjechać :-) :-)

Aha dziś moje dziecko się prawie w nocy udusiło. Cos mnie tchnelo żeby ją zobaczyć a ona buzka otwarta i się dusi. Chciała kaszlec i ulewac na raz. Szybko ją na brzuch polozylam i doszła do siebie. Boże wystraszylam się fest. Muszę ja na boku kłaść nie ma co...

reklama
selerowa mleko ryzowe kupuje w zdrowej zywnosci niestety drogie to jest jak cholera, bo za kartonim 1,5 litrowy 10 zeta
Edda z wielka przyjemnoscia do Pszczyny mam 30 km, może w kwietniu się zgadamy?? na prv podam mój tel. kom.

Grzechotka, nie lubię musztardy, ale muszę spróbować:-) może ugotowanej nie czuć:-)

Blindwillow...no właśnie stąd moje wrażenie, że nie wszystko zostało mi powiedziane. Niby wiem, że dziecko kochane, któremu okazuje się dużo miłości, lepiej się rozwija, ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi mi jakiś lęk.Wmawiam sobie, że wszystko będzie dobrze, że Mikołaj jest zdrowym dzieckiem i natychmiast słyszę głos, że jestem w błedzie.

Edda, albo kładż na boczku, albo podłóż coś po nózki łóżeczka, żeby główka była wyżej. A jeśli uważasz, ze wysypka jest efektem antybiotyku, to powinnaś go zmienić.

mleko ryzowe - najtaniej w Rossmannie. To sie nazywa napój ryzowy. ;)

Co do nabialu, ja nie moge nic!! Ani jogurtu ani sera żółtego. Nic nabialu, masła, jaj. Jak coś to zawiera to ja nie moge. I to jest dieta eliminujaca w 100% nabial. Jak go tak nie wyeliminujecie to taka dieta sie nie sprawdzi. Ja w to miejsce dostaje tabletki z wapnem

Selerowa moja glizda ma tendencje do ulewania wiec klin pod materacykiem ma od poczatku.
Ide we wtorek na szczepienie to pani doktor ją zobaczy i te jej chrostki. Może to tylko potówki. Póki co nie ma tego bardzo. Mój doktor mówił ze po 4 tygodniu życia wychodzą właśnie takie chrostki co jest winą chormonow, no ale nie wiem, zobaczymy we wtorek.

Edda te chrostki to moze byc tradzik niemowlęcy ... u mnie Olis miał ..ojj co sie naczytałąm na necie o tym :-p wyczytałąm gdzies ze włansie ten Oliatum krem mozna kupic i smarowac no i po paru dniach znikły ... no to widze ze tak smao na szczepienie idziemy bo my tez we wtorek :happy:

Ale Hanulek się fajnie zachowywał dziś. Jadła, spala, trochę się pogapila, pogaworzyła. Taką ją lubię :-) Teraz padła jak kawka bo ją przetrzymalam bez spania parę godzin. Ciekawe jak noc będzie wyglądać. Dziś przy kąpieli jak trzymalam ja leżąca na brzuszku to się niechcący napiła wody.. Sierota obrzygana ze mnie ale nic się nie stało na szczęście.

Monila możliwe ze to i trądzik. Posmarowalam ja tym Alantanem i juz widzę poprawę. Zobaczymy jutro jak to będzie wyglądać.

Jestem juz po. Córcia ma 5240 gram na 8 tygodni. Czyli nie jest źle. Biodra obejrzała i też nie ma objekcji. O szczepienia spytała czy chcę to odmówiłam. Miałam pogadanke ma temat antykoncepcji bo jeśli miałam takie problemy po cc to się boję i może się zdecyduje na sterylizacje. Tylko to też ryzyko bo klamrami spinaja a ja myślałam ze przecinają. Nic mam w poniedziałek dac znać czy umawiać mnie ma wizytę w szpitalu.
Wypilam bezalkoholowe piwko i czekam na mleko w cycach.
Co do mleka ryżowego to nie lepiej wam samemu robić? Taniej i wiecie co w środku. Ja robię czasami kupie jak czasu nie mam

Eve ja też jestem bez nabiału i już wídać poprawe na buzi małej, jeszcze ma krostki i łojkotowe zap. Skóry (podobno to to;-)) ale nietak nasilone jak wcześniej,ale nie powiem strasznie ciężkomi bez nabiłu, szczególnie za mlekiem tęsknie :-(
Verita no to ładnie córa waży ;-) tylko moja taki kurdupel chyba najmniejsza z tych naszych lutowych maluchów :-)

reklama
Verita, może i by było lepiej, ale nie wiem jak:-) podpowiesz? Proszę:-)
Poruszyłaś ważny temat antykoncepcji. W poniedziałek mam wizytę u gina i tak się zastanawiam, co zrobić- wziąc pigułki czy zastrzyk. Spirala nie wchodzi w rachubę. A bez niczego to ja też ne chcę. Mimo, że 40 na karku to dzieci mam " zrobione" za puerwszym podejściem. A na więcej już się nie piszę. Dość, niech młodsze rodzą, bo jak powiedział lekarz ze szpitala we Włocławku - w tym wieku to na wczasy się jezdzi, a nie dzieci rodzi.
Zastrzyki super sprawa- jeden na 3 miechy, ale nie wiadomo jak się zareaguje. O pigułkach trzeba pamiętać codziennie, ale w razie konieczności można sobie okres przesunąć. A ponieważ wczasy zamówione to ne mam zamiaru stracić ani jednego dnia na @

Mikołaja ważyłam wczoraj przed kąpielą :-) 5450 :-) kawał chłopa z niego będzie.

Do góry