reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Selerowa, dziekuje za namiary...:) Tez sie wybieramy dzis na usg bioderek, ale dopiero na 17. Bardzo ciekawa jestem jak tam jego bioderka. Ja jako dziecko mialam dysplazje, mam nadzieje, ze on nie bedzie mial...
U nas noc byla ok. Dzien troche gorszy..dopiero udalo mi sie go uspic...wczesniej spal po 10 minut i sie budzil. Mam nadzieje, ze troche pospi, bo pozniej wieczorem jest nie do zycia. Taki wymeczony w dzien, nie chce zasnac wieczorem.
Eve, moj tez ma takie krostki z bialymi czubkami, ale nie sa czerwone...to chyba tradzik niemowlecy..ale jesli te o ktorych mowisz sa czerwone to moze to jakas alergia...
Bb_Anna to jednak sa takie dzieci..jak ja Ci zazdroszcze...moj pogodny nie jest, tylko marudny..
A wlasnie dziewczyny czy Wasze dzieci sie juz na prawde do Was swiadomie usmiechaja? Bo mi neurolog powiedziala, ze to sa mimowolne usmiechy, na swiadome jeszcze za wczesnie....i ja juz zglupialam calkiem...

reklama
Mój czasami patrzy na mnie i jak coś do niego mówię to się uśmiecha. Ale nie za często :-p Jak dwa razy dziennie się zdarzy, to jestem happy. Myślę, że jeszcze 2-3 tygodnie i będzie robił to częściej i bardziej świadomie.

A ja mam kolejną koncepcję dlaczego moje dziecko gorzej sypia ostatnio. Chyba za ciepło go ubieram do spania i budzi się często. Teraz śpi w bodziaku na długi rękaw i samych skarpetkach, bez spodni. Do tego jest przykryty kocykiem i to chyba mu odpowiada. Śpi już 1,5h i zbliża się pora karmienia, a on nawet nie piśnie.
Oby to była przyczyna jego złego spania, bo ja już koncepcji nie mam :-p

Blindwillow a ile Twój syneczek już ma? Nie masz suwaczka, a ja nie pamiętam kiedy rodziłaś.

Eve mój ma tradzik niemowlęcy. Pierwszego dnia nowe krostki są czerwone, a następnego robią się takie jak skóra i mają białe końcówki.

Anna słodziak straszny z Twego synka!!! I jak wysoko główkę trzyma. Zdolniacha! :tak:

Grzechotko i jak tam dzisiejszy dzień? Spacerowałaś z Małym? Mój od rana był taką Marudą okropną, że nawet nie pomyślałam o spacerze. Może jutro się uda. Juz była taka świetna pogoda i znowu się spieprzyła. :angry:

blindwillow wyczytałam gdzieś ze pierwszy świadomy uśmiech pojawia sie miedzy 6 a 8 tygodniem życia :-) Mój synek jak jest najedzony i ma dobry humorek to odpowiada uśmiechem jak do niego zagaduje i sie śmieje i robi to moim zdaniem bardzo świadomie :-)

Dziewczyny czy Wasze maluszki maja jakieś krostki/wysypki na buzi?

Moja mała ma na buzi czerwone krostki i one maja ropne końcówki. Ma tez na glowce troszke. Znajoma mowi ze to od tego przekazania hormonów z mlekiem matki. Ale nie jestem pewna a dr tez do konca nie wiedziala.
A moze to alergia? Nadal mamy problemy z kupka :(
Mój też jest teraz wysypany, ale nie ma białych zakończeń. Ja podejrzewam, że to reakcja alergiczna na orzeszki, które zjadłam. Orzeszków unikam i wydaje mi się, że jest poprawa, więc to chyba dobry trop.
A wlasnie dziewczyny czy Wasze dzieci sie juz na prawde do Was swiadomie usmiechaja? Bo mi neurolog powiedziala, ze to sa mimowolne usmiechy, na swiadome jeszcze za wczesnie....i ja juz zglupialam calkiem...
Moje dziecię właśnie dziś uśmiechnęło się do mnie pierwszy raz świadomie. Oczywiście po namowach :-D Wcześniej były uśmiechy przez sen i myślę, że były "bezwiedne".

hej, witaj Anna tylko pozazdrocic takiej dzidzi :tak:
Mój Tymek tez ma chrostki raz czerwone taz koloru skory, jego buzinka non stop cos ma , albo potówki albo cos jem nie teges, ale tragedii nie ma.

Ja mam dopiero w piątek ginaa, a już od soboty dwa razy biegałam, tylko,ze kondycha mi siadla i nie wyrabiam, trochę truchtam i marszobieg, masakra co się ze mna zrobilo po tej ciąży.

Moj synek ma 1,5 miesiaca...
My juz po badaniu bioderek...wszystko ok na szczescie...:)
Do gina za tydzien w poniedzialek sie wybieram....ale cwiczyc to mi sie poki co nie chce : D

Eve moj tez miał tradzik niemowlecy ... kupiłma Oliatum soft krem i smarowałąm i dalej smaruje mu buzke i wsio znikło ... wiec nie wiem czy to od tego kremu czy poprostu smao przeszło .... własnie na necie w poszukiwaniu spsobow na tradzik niemowlecy znalazłąm wypowiedz paru mam ktore stosowały ten kremik i tradzik znikł ... wiec i ja wyprobowałam i jest ok :-)

Katia no to masz przyczyne niepokoju Michasia .... ;-) ja to mysle ze zawsze lepiej ubrac maluszka troszke lzej bo zawsze mozna go przykryc niz własnie przegrzewac ...:-p

moje dziecie dzis jakies zaczarowane tylko na chwile był aktywny i pogadał z mamuska a tak to je i spi :-D

Edda jak Hanulcia ??
Kasoku dla mnie na poczatku trening z chodakowska był nie mozliwy do skonczenia :-p hahah :-D zaczynałam od 10 minut bo na wiecej siły nie było a teraz spoko cały trening zaliczam i długasne spacery z synem :-)

Ostatnia edycja:
Hej. Hanula ok. Ona dużo się śmieje szczególnie jak sie do niej mówi. Mnie zas meczy kaszel wiec ide jutro do lekarza bo za Chiny tego nie wylecze a tylko młodą będę zagrażać. Hania tez ma chrostki na budzi zauważyłam ze nawet na główce. Jeden dzień ma jak pryszcze. Czerwone i na końcach białe na drugi dzień błędna te pryszcze. Parę dnmi znów to samo.

Bioderka ok:-) :-) za 4 miesiàce do kontroli talk profilaktycznie:-)
Jutro USG przezciemiàczkowe I pobranie krwi na cytomegalię. I chyba bilirubinę mu zrobię za jednym zamachem. I chyba na ten tydzień wystarczy.
Mikołaj też zsypany, najgorzej buzia i główka, trochę też na brzuszku. Ale też tragedii nie ma:-)

Blindwillow, proszę bardzo:-) mam nadzieję, że szybko się dostaniesz:-) bratowa z blizniakami jezdzi tam już 2 lata i bardzo sobie chwali.

Katia, a jaką temperaturę masz w domu? Ja w dzień mam 21, w nocy 18, więc raczej nie przegrzewam Mikołaja. Ubrany jest albo w bodziaka na długi rękaw plus śpiochy lub bodziak na krótki rękaw plus cienki pajac. Niestety, krążenie ma po mnie, bo ręce i nóżki ciągle zimne.

Mężon pojechał na spotkanie z burmistrzem, a ja sama z dziećmi. Maja już w łóżku, ale Młody ani myśli spać. A ja jeszcze bez kolacji.

reklama
dziewczyny po 3,5h spania małej ja przed chwila sciagnelam 50 z obu piersi. Lichutko ;( moze ona marudzi bo głodna ja mam za mało pokarmu :( a po butli spi już tyle​

Do góry