reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

grzechotko masz racje, ale jak tu nie być zdenerwowanym i przygnębionym, staram się bardzo spokojnie do niego podchodzić, mowic sciszonym glosem, ale pewnie Maluch wyczuwa :(

Ja tez przemywalam pepek wacikami leko, bardzo fajna sprawa, odpadl ok tygodnia od wyjścia ze szpitala.

reklama
Wiem wiem ja dziś przebeczalam cały dzień to i on beczal jak się uspokoiłam wreszcie to i on się uspokoił tylko łatwo tu mówić być spokojnym ech

Poddałam się i dałam jej butle :-( drugi dzień była na samej piersi a teraz od 3h darła się strasznie przy cycu jest mega złość, próbowałam strzykawką, łyżeczką,śpiewałam bujałam i nic! Jak naciskam piersi to mleko leci, teraz dałam jej butle ale upiła tylko 10ml a tak trzyma butle w dziobie, smoczek też jest be.. Eh jestem załamana tym wszystkim :-(

Grzechotka położna powiedziała ze jeszcze sie nie spotkała z takim przypadkiem żeby po 5 tygodniach pępek jeszcze sie trzymał i ze radzi właśnie zamiast octenisept używać spirytusu. Powiedziała ze najlepiej nasączyć gazik i owinąć nim kikut. Problem tylko w tym ze małemu tak króciutko przecięli ta pępowinę, ze ja nie mam jak tego owinąć :( a jak już jakoś to zrobię to to spada bo nie ma sie czego trzymać ( gdyby była klamerka byłoby łatwiej). Już sie naczytałem ze czasem hirurgicznie to usuwają jak samo nie chce odpaść ... W przyszłym tygodniu mamy wizytę u pediatry to jak do tego czasu nie odpadnie to zapytam co dalej...
Synek nakarmiony leży w łóżeczku, Maz meczyk ogląda, a ja chyba idę spać. Dobrej nocy dziewczyny :-)

Magdalena, Barca-Real? :-D:-D:-D Też oglądamy :-)

Grzechotko, jak czytam co piszesz to podejrzewam, że brak Ci pewności siebie. Świetnie Ci idzie, nie złamałaś się, nie podałaś mm, proszę, nie wmawiaj sobie, że nie masz wystarczająco dużo mleka. Ja mam ostatnio bardzo miękkie piersi i też się zastanawiam czy coś tam mam, ale młody jest tylko na piersi i przybiera na wadze. Głowa do góry, więcej wiary w siebie i swoje cycochy :-D

Dziewczyny mam dwa pytania:
1.Czy można jeść awokado? Nie uczula?
2.Czy "kremujecie" czymś buzię maluszków? Czym?

Mama Stacha tak :) jesteśmy za Realem ;) zaraz muszę sprawdzić wynik bo zasnęłam w przerwie meczu, a szkoda bo ciekawy był. Mój maz ogląda większość meczy, ale ja mu towarzysze tylko właśnie na Gran Derbi, albo jakiś finałach :)
wlasnie cycujemy - po ponad 6 godz. przerwy :) a cyce pękają ;)

reklama
Mama Stacha ja ze względu na te krostki smaruje małej buzie emolium:-)

U nas też pobudka po 6h o 3 w nocy podydoliła się 20 min i wstała teraz:-) wczoraj dałam jej tą butle to nawet 10 ml nie wypiła tylko w buzi trzymała ale zwykłego smoka nie chciała

Dziewczyny podziwiam was że macie siłe przed tv jeszcze posiedzieć ja padam razem z małolatami koło 21:/

Do góry