reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Agasim gratulacje :-)
Mój M poszedł do pracy i przed wyjściem prosiłam, żeby wytłumaczył synowi, że jak już dziś zacznie się zbierać to byle wyszedł chociaż minutę po północy. No wiecie co, chyba nie ma święta, którego bardziej bym nie lubiła... :wściekła/y:

reklama
Ja od wczoraj jestem lekko zdołowana, bo odebrałam wyniki GBS i mam to cholerstwo :-(
Dziewczyny, które rodziły i to miały - czy antybiotyk dostaje się po porodzie czy jeszcze przed, bo dzieciątko jak się urodzi też odrazu dostaje tak? A w jaki sposób podają antyb. maleństwu?

Jejku mój straszy synek miał pierwszy antybiotyk jak był chory na 2 latka, a tu już w pierwszych chwilach muszą maleństwu podać :-(

Wód ja mam bardzo dużo, a zielone wody to podobno są jak się pali papierosy...ale może i nie tylko.

Za tydzień mam przyjść do gina z tymi wynikami, ale czy dotrwam...

Zielone wody są wtedy gdy dziecko zaczyna już smółkę popuszczać po prostu. To oczywiście też niedobrze, bo może takie połykać będąc jeszcze w środku a to niezdrowo. Nie mówiąc, że puszczanie smółki oznacza, że dziecku już zaczęła się przemiana materii i warto byłoby urodzić ;-)

Wody są niby zielone jak sie już nieco przeterminowaly, tzn. jak jest sporo po terminie.
Dziś jest ten dzień... I o dziwo trochę nawet pospalam :-) Mam nadzieje ze będziecie trzymać kciuki :-) Gin mi mówił ze do 19 powinno być po wszystkim... Oj mam stracha :baffled: Chyba lewatywa nie będzie potrzebna ;-)

Magdalena kciuki za was &&&&&& bedzie dobrze :*

dziewczyny zielone wody sa jak dziecko odda smółke tak jak ktoras to juz napisała ... i jak wda sie infekcja wewnatrz maciczna ...

Gabi a tego ze wody zielone od palenia to nigdy nie słyszałąm ... ale za to słyszałąm ze po łożysku widac ze ktos palił w ciąży ...
ja mojemu te znic nie kupiłam :-p

Miłych walentynek dziewuszki :tak:

Też słyszałam, że po łożysku widać czy kobieta paliła aczkolwiek to też nie reguła. Moja koleżanka miała ciemne łożysko ale nigdy nie paliła a lekarze głupie teksty do niej, że kopciła w ciąży i bardzo ją tym dotknęli bo nigdy w gębie cygarety nie miała.

Magda ale Ci zazdroszczę. Dziś będziesz miała Dzidziusia obok, nie w sobie... dasz wiarę? :D

Ja miałam gbs. Już na patologii, dzień przed porodem zaxzęli mi podawać antybiotyk- co 4 godziny i tak do samiuteńkiego porodu. Ostatnią dawkę dostałam o 13, o 13:40 urodziłam. Mikołaj już nic nie dostawał. Pytałam czy on teżdostanie, ale powiedzieli, ze nie, bo antybiotyk przechodzi do niego.
Jeśl poród odbywa się prez cięcie nie podają antybiotyku, bo nie ma zagrożenia dla dziecka, nie przechodzi przez drogi rodne i jest bepieczne. A dla kobety podobno też ne jest grozne to dziadostwo:-)

My już po bilirubinie, czekamy na wyniki.
Zaraz nastawiam kremik z brokuła, gotuję pulpety. Prane wstawione, zmywara też. Potem spacerek:-)

Od męża dostałam perfumki...szkoda, że póki co hie używam. A ja zapomniałam i ic me dostał

Ja od wczoraj jestem lekko zdołowana, bo odebrałam wyniki GBS i mam to cholerstwo :-(
Dziewczyny, które rodziły i to miały - czy antybiotyk dostaje się po porodzie czy jeszcze przed, bo dzieciątko jak się urodzi też odrazu dostaje tak? A w jaki sposób podają antyb. maleństwu?

Jejku mój straszy synek miał pierwszy antybiotyk jak był chory na 2 latka, a tu już w pierwszych chwilach muszą maleństwu podać :-(

Wód ja mam bardzo dużo, a zielone wody to podobno są jak się pali papierosy...ale może i nie tylko.

Za tydzień mam przyjść do gina z tymi wynikami, ale czy dotrwam...

Gabi - ja też mam dodatni GBS. Podobno przed samym porodem podaje się antybiotyk dożylnie i wtedy maluszek też jest "chroniony" :tak: Dawniej tego nie było, bo ja mam syna prawie 5letniego i nie miałam badania pod kątem GBS wogóle.

Zielone wody są jak dziecko jest niedotlenione... Ale może też być tak jak pisze Monila - przy przenoszonej ciąży - przy poprzednim porodzie przed samymi partymi odeszły mi wody i były zielonkawe... Ale malutka urodziła się zdrowiutka :-)

Selerowa - aleś mi narobiła smaka na krem z brokuła... :tak::blink:

Hej
U mnie zielone wody były od smolki jakaś lekka infekcja się wdała i dlatego powtarzają morfologie .
Ja już mam kryzys szpitalny nie mogę tu wytrzymać wkurza mnie lampka co mi w oczy swieci całą noc twarde łóżko brzuch wciąż boli więc ciężko się usadowic do karmienia czy wstać dzieci non stop tu w sali płaczą taki jeden maluszek to dosłownie nie przestaje w nocy płakać a jak się druga panna podłączy to ciężko wytrzymać. Mój o dziwo i na szczęście narazie spokojny śpi ładnie budzi się tylko na jedzenie .
Trzymam kciuki za szybkie rozpakunki :-D
I Wesołych Walentynek♡♥

reklama
Magdalena - no właśnie ja też przy pierwszym synku 3 lata temu nie miałam robionego tego badania i nie mam pojęcia czy już miałam to dziadostwo czy wtedy nie. Za tydzień mam jeszcze wizyte u gina to zobaczymy co powie.

Do góry