reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Blind a to co to było za badanie, przypomnij jak możesz ?

Dziewczyny boże ja mam taką beznadziejną pamięć. Wczoraj napisała do mnie moja dobra kolezanka Gosia. No dobra, nie odzywała się do mnie z 2 tyg. Ale jak zobaczyłam na wyświetlaczu że napisała do mnie Gosia to za cholerę nie mogłam sobie przypomnieć co to za Gosia :szok::no:. Za chwile zajarzyłam i zaczęłam się z siebie nabijać, chociaż nie wiem czy nie powinnam raczej płakać.

reklama
Edda, takie niby rutynowe, chociaz przyznam ze palucha to mi pierwszy raz tam wsadzała...sprawdzała długość szyjki macicy i rozwarcie...dotkneła nawet głowki małego :baffled: Mam nadzieje, że wie co robiła.

No sorry dziewczyny ale taki klimat mamy hehehehe

u nas w nocy przymrozki ale w dzien nawet ok. Widzialam nawet paki na drzewach, a w moim ogrodzie kwiaty kwitna hehe

Edda, takie niby rutynowe, chociaz przyznam ze palucha to mi pierwszy raz tam wsadzała...sprawdzała długość szyjki macicy i rozwarcie...dotkneła nawet głowki małego :baffled: Mam nadzieje, że wie co robiła.

Blindwillow - w pierwszej ciąży, w dniu terminu porodu miałam takie badanie, a po nim nakaz chodzenia, chodzenia i chodzenia... :-p:tak: Efekt... Synka urodziłam nazajutrz wieczorem... Może i z Tobą tak będzie...:happy2:

Mi lekarz co wizytę sprawdza długość szyjki paluchem. Ale czy dotyka główki? To tego nie wiem. W sumie bezbolesne a ciśnie te palce choćby całą rękę miał włożyć. Nie wiem czy mówimy o tym samym badaniu.

Magdalena0713, to niezle. mam nadzieje, że jeszcze sie wstrzyma pare dni :)

Edda, ja miałam takie badanie pierwszy raz. I jak włozyła tego palca to bolało....do tej pory badała mnie tylko przez wziernik. A o głowce sama mi powiedziala, stad wiem.

Moja ginka najpierw wziernikiem obczaja a potem paluchy wciska trochę to nie przyjemne ale raczej nie boli ;-)
Mąż mnie wkurzył i śpi, młody spać nie chcę a ja zauważyłam że znowu dziobem cały dzień w lodówce siedze ;-)

Faceci to raczej się boją już na takim etapie ze w główkę uderza he he :-D;-) wszyscy tak sobie pochlebiaja
A ja wam powiem ze nie wiem co jest ale brzuch mnie boli jak cholera denerwuje mnie to!:'(

No właśnie i ten ich strach jest irracjonalny, bo to przecież niemożliwe jest. Mój to się boi teraz, że przy bzykanku wody mi odejdą i wtedy on już mnie nigdy nie dotknie ;-)
Grzechotko mnie dziś nie boli (choć czasem ból na miesiączkę był okropny), ale za to porobiłam troszkę i właśnie usiadłam a mały kręci się jak opętany i już nawet czekam ze ścieleniem łóżka na M, żeby nie wywołać Adama czasem dźwiganiem ;-)

reklama
Śmieszni są ci faceci przecież natura tak nas stworzyła żeby nic sie nie działo przy seksie. Ale lepszy taki co sie ciacka niż jakby miał się nie interesować ;-)

Do góry