reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

BB_Anna ja badania prenatalne bede robic , nie mam pojecia ile one kosztuja ale cos mi sie obiło o uszy ze cos kolo 200 zł albo i wiecej

reklama
a powiedzicie mi czy uzywacie juz jakiś balsamów dla kobiet w ciązy ? co do płynów to ja również stosuje Lactacyd ;-)

Monila a powiedz mi kochna u Ciebie jest wskazane badanie prenatalne czy sama chcesz sobie zrobić to badanie .. ?? bo ja też sie własnie nad tym zastanawiam ..

bb_anna przeziernosc karkowa to jest badana kazdemu dziecku mizedzy 12-14 tyg:) a te badania z krwi jak learz da ci skeirowanie sa za darmo. a tak to okolo 200-250zl

ja wlasnie dzwonilam do mojego gina i... kazal mnie upchnac na 15 lipca na wizyte ale wczesniej mam przyjsc do niego do szpitala czyli w ten piatek o 10.30 zeby zobaczyc choc pecherzyk:) jak ja dotrwam do tego piatku?! ;-)

hai ale chodzi ci o takie na brzuch na rozstepy? ogolnie to na wszytsim pisze ze po 12 tyg stosowac. tak sie zabezpieczaja bo wiadomo wszystie narzady sie ksztaltuja wlasnie wtedy. ja uzywalam fissan. dobry i stosunkowo niedrogi bo ok 20zl. ladnie natluszczal skore.

Ostatnia edycja:
Beti dasz rade :-) do piatku juz nie daleko:-p a my bedizemy czekac razem z Toba :tak:

a co do badan to zalezy do jakiego gina chodzisz , ja chodze prywatnie i wszystkie badania mam płatne :-p

kurcze miałąm przez weekend nie wchodzic na bb no ale jak zapowiadaja sie wizyty no to koniecznie musze wejsc chociaz was poczytac ;-) bo ciekawosc mnie zje :-p

hej, moje samopoczucie wciąż do dupy, mdlosci już zdominowaly większość dnia i chodze wkurzona na to wszystko, mam dość. Dostalam od gina liste badan i w przyszłym tygodniu musze je zrobić pewnie za to wszystko z 300 zl poleci jak nic,ja zadnych plynow do higieny intymnej nie uzyam, bo zawsze po tych plynach mam swędzenie i pieczenie, podmywam się woda i tak robie od zawsze, a balsamow strikte dla kobiet w ciąży tez nie używam bo to wszystko pic na wode, po prostu musi być hiperalergiczny i nawilzajacy np. z ziaji.
w 12 tc ide na usg prenatalne nieinwazyjne sprawdzić czy wszytsko ok. Z corcia tez bylam.

Ostatnia edycja:
Kasoku a jakie dokładnie badania bedziesz robic ?? jesli mozna wiedziec ? bo mi lekarz zlecił tak Morfologia , CRP ,Glukoza na Czczo ,anty HCV ,anty HIV ,Toxo IgG, Toxo IgM i ogolne badanie moczu ;-) no troszke tego jest :-p

kasouku 300zl?!

monila ale te badania z krwi genetyczne pod katem wad genetycznych to nawet jak lekarz prywatny da ci skierowanie do szpitala to masz za darmo! a te glukoze to teraz masz robic? bo to chyba w 20 tyg trzeba jak dobrze pamiatam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Beti1986 jejć ... a ja sie smarowałam balsamami z ziaji .. ale mam nadzieje że nic nie zaszkodzi ... od dziś juz nie bede .. ;-)

Do góry