reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

-kasieczek- no ja juz powinnam mieć w suwaczku zmienione ale jak go utworzyłam tak pozostał w 5 tyg ... a defakto to juz chyba 6 tydzien ;-) ale też nie mam pewności bo licze od ostatniej @ którą mialam 14 maja :-) co do owulacji to nie mam pewności ale tak ok 30 maja powinna być .. nie mierzyłam temp .. ani nic z tych specjałów .. jak ja to powiedziałam bedzie jak bedzie .. a szczerze myślałam że potrwa to troche a tu taka niespodzianka ha ha ;-)wiec jak pójde za tydzien to juz powinno być ok 7 tyg :-D

reklama
Hai24 - ja ostatnia @ miałam 15 maja :p owulka 3 czerwca. skończylas dzis 5 tydzień, a jutro zaczynasz 6 ;) choc powinnaś mieć 5t6d skoro dzień przede mną cykl zaczęłas :)

Byłam w laboratorium i nic nie załatwiłam :p Muszę być na czczo do pobierania krwi, a ja nie wyobrażam sobie wyjścia z domu, ba z łóżka, bez śniadania. Jakoś będę musiała to przeżyć.

U nas coraz więcej osób wie o ciąży :) W sobotę byliśmy na grillu no i nie dało się tego zataić :)

Zjadłam loda, zapchałam się owocami i odpoczywam. Ogarnęłam trochę mieszkanie, ale kuchnię zostawiłam, bo mdli mnie od wszystkich zapachów.

Wczoraj zostaliśmy zaproszeni na ślub i wesele we wrześniu. Mam nadzieję, że dobrze będziemy się czuć :)

Miałam od rana jechać do przyjaciółki i jej córeczki, ale miały ciężką noc i śpią jeszcze. Może po południu sie wybiorę.

Jakie plany na dziś macie?

Katia89 - ja mam dwa wesela w tym roku - kolezanki w sierpniu i kuzyna w pazdzierniku! mam nadzieje ze bedzie ok.

u nas sie zapowiada na burze!

dobrze- dobry klimat do nauki :)

-kasieczek- no widzisz .. ;-) ja to juz sie pogubiłam kazdy kalkulator inaczej mi pokazuje :-p hyhy no w każdym bądz razie mam nadzieje że jak pójde za tydzień to bedzie juz coś widać i Tobie również życze bijącego serduszka :-D teraz to jestem ciekawa na kiedy mi gin termin wyliczy ..

ja sie bardzo ciesze ze na kwietniowym weselu wybawiłam sie za wszystkie czasy bo na sierpniowym raczej sie az tak nie pobawie :-p no i moze jeszcze bedzie jedno weselicho no ale to młodzi jeszcze nie zdecydowani czy wrzesien czy grudzien :-p wiec pozyjemy zobaczymy:-p

a dziewcyzny ktore juz robiły badania powiedzcie mi ile mniej wiecej kosztuje badanie na HIv ?? bo ja gdzies na necie znalazłam ze od 230-300 ..:szok: i zgupiałam czy aby napewno dobre badanie znalazłam :-p

ja na wesele mam iśc końcem lipca .. wiec boje sie że może być średnio tym bardziej że ja juz o 22 do spania tylko sie nadaje haha a we wrześniu na 80 siątke babci mojego męża i jej narzyczonego ha ha :-)

Monila ja płaciłam w 1 ciązy ok 30 zł i mam nadzieje że aż tak nie podrozało ;-)

Hai24 wiec tak jak myslałam zle przeszperałam neta :-p ufff całe szczescie ;-)

dziewczyny jakich płynow do higieny intymnej uzywacie ?? ja mam Lactacyd i jestem zadowolona ;-)

monila potwierdzam, okolo 30zl. ja uzywam roznych plynow. sa nawet takie dla ciezarnych specjalne;)

katia89 ja tam zawsze chodilam na badnaia po jedzeniu. dopiero pod koniec ciazy ktos mipoiedzial, ze powinnam byc naczczo:)

kasieczek ale ty jestes przeciez w 6 tyg! kazdy zaczety nowy tydzien sie liczy jak kolejny. ta samo jak masz np 25,5 roku to jest 26 rok zycia.

u nas jeszcze rodzice nei wiedza:) wcozraj chcialam powiedziec ale ciagle ktos uciekal a pozniej zaraz jechalismy do cioci i tak sie rozmylo. wiec jutro pojutrze!

reklama
Witam po weekendzie!

Trochę mi zajęło nadrobienie Was i jeszcze mnie czeka aktualizacja tabelki :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt u lekarza.

lutowa
- ja miałam identycznie. 5t4d i pusto i czarno! Dwa tygodnie później 1,5 cm dzidziorek i serducho! Co ciekawe, owulację mialam 12-13 dnia cyklu więc wcześnie więc świrowałam z nerwów a okruszek ładnie nadgonił :)

Co do badań, ja już mam porobione wszystkie i wszystkie są OK.
Morfologia jak dzwon, aż się lekarz zdziwił.

Monila- u mnie HIV 40 zł jakoś a co do płynu to używam już drugie opakowanie Pharmaceris i bardzo mi pasuje.

Co do współżycia to zawsze słyszałam że nie ma przeciwwskazań, a mój lekarz zalecił wstrzemięźliwość do 10 tygodnia. Mimo że wszystko u mnie OK. Mąż trochę marudzi, a ja nie narzekam, bo póki co ochoty to ja nie mam w ogóle :no:
Mam nadzieję że później jakoś wróci...

Mam do Was pytanko, czy będziecie robiły badania prenatalne, genetyczne (przezierność karkowa itp)
Ja mimo, że nie jestem jeszcze po 35 roku życia (wtedy są obowiązkowe) to mimo wszystko chcę robić.
U mnie to już przy kolejnej wizycie ok 15 lipca!
Macie jakiś pogląd jaki jest koszt takich badań u Was?

Do góry