reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Cześć dziewczyny! Przywitam się na wszelki wypadek i tutaj, bo skoro mam termin na koniec stycznia, nie wiadomo, czy z Wami rodzić nie będę. Ni_kusia, my się już znamy :)

Ja również mam ten krem z Rossmana. Mam nadzieję, że będzie dobry. Rano smaruję brzuch nim, wieczorem oliwką. Może piersi, tyłek i uda też powinnam smarować, ale szczerze mówiąc ja ogólnie się smarować nie lubię, więc ograniczę się do brzucha. Na piersiach i udach i tak już mam rozstępy :D

Do higieny intymnej też nie używam żadnych płynów. Woda, ewentualnie mydełko, najchętniej biały jeleń. Wielu ginekologów zaleca właśnie tak dbać o higienę tam na dole.

reklama
Dziewczyny ja ostatnio trochę się denerwuję . Powinnam się raczej chyba cieszyć, ale jakoś mi dziwnie. Cały zeszły tydzień miałam masakryczne zawroty głowy, które ustąpiły jak ręką odjął. Poza obolałymi i powiększonymi cyckami objawów u mnie w tej chwili brak .
Byłam dziś zrobić betę, w czwartek powtórzę bo na nast wizytę potrzebuję.Chciałam zrobić też tokso, bo mamy 2 koty i chciałam wiedzieć ale chyba dopiero po 3 lipca zrobię ze skierowaniem. Chodzę prywatnie do lekarza , ale umówi się ze mną w szpitalu gdzie pracuje i da mi skierowanie na wszystkie badania. Za samą betę razy 2 zapłacę ponad 100 zł a tokso 95 kosztuje więc chyba poczekam ...

czesc dziewczyny ja na moment bo młody mi się rozlorzyl,juz jesteśmy po wizycie i mamy angine ropna,troche się tym martwię bo to już 3 w tym roku,chyba przejde się jutro i poproszę lekarke o skierowanie na wymaz
trochę doczytałam was i ja mam skierowanie na te dokładniejsze badania genetyczne bo skoncze w sierpniu 35 lat,na fundusz zdrowia krecil nosem i powiedział ze pogadamy 2 lipca na wizycie a w Medicoverze dostałam od reki skierowanie, dokładnie dostałam na usg,test pappa i bhcg

lekarze raczej nie chcą dawac jeżeli nie ma wskazan do tych badan jak wlasnie nie ma wieku 35 lat lub jeżeli przypadki zespołu Dawna nie wystepowaly w rodzinie,u mnie prywatne badania to koszt kolo 350zl

Ostatnia edycja:
To uważaj na siebie sylwia i życzę zdrowia, dla Twojego synka ;-)

Dziewczyny ja ostatnio trochę się denerwuję . Powinnam się raczej chyba cieszyć, ale jakoś mi dziwnie. Cały zeszły tydzień miałam masakryczne zawroty głowy, które ustąpiły jak ręką odjął. Poza obolałymi i powiększonymi cyckami objawów u mnie w tej chwili brak .
Byłam dziś zrobić betę, w czwartek powtórzę bo na nast wizytę potrzebuję.Chciałam zrobić też tokso, bo mamy 2 koty i chciałam wiedzieć ale chyba dopiero po 3 lipca zrobię ze skierowaniem. Chodzę prywatnie do lekarza , ale umówi się ze mną w szpitalu gdzie pracuje i da mi skierowanie na wszystkie badania. Za samą betę razy 2 zapłacę ponad 100 zł a tokso 95 kosztuje więc chyba poczekam ...

Zawroty głowy miałam też przez parę dni jak się dzidziuś zagnieżdżał. Wstawałam z łóżka i zatrzymywałam się na ścianie ;-)
Nic się nie denerwuj, będzie dobrze ;-)

Apropo mojego przeziębienia to mam wirusówkę i mam siedzieć do końca tygodnia w domku i wypocząć. Tak też zamierzam zrobić. Podobno na tym etapie ciąży takie przeziębieniu nie zaszkodzi dzidziusiowi...troszkę spokojniejsza jestem....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej jestem... coś wiem o kosztach badań bo ja już 4 razy na becie byłam i 2 razy progesteron a dziś jeszcze nieplanowana wizyta bo się trochę wystraszyłam poziomem progesteronu i m kazał mi pójść dla świętego spokoju....ale dzięki temu widziałam mojego mini bombla:-):-):-):-) i serduszko bijące ... najpiękniejszy widok na świecie. Wkleję wam zdjęcie na wizytach.
W każdym razie wszystko jest ok i już mogę spokojnie do środy czekać na zakładanie karty.

sylwia nie martw się ja nie mam żadnych objawów...
ni_kusia chyba jesteśmy teraz bardziej podatne na przeziębienia. Kuruj się domowymi sposobami i będzie dobrze.
ja na razie zwykły balsam używam do ciała ale właśnie już o tym rosmanowym słyszałam i go wypróbuję:tak:
właśnie zaległam na kanapie i oglądam wimbledon:-p

Jane- no to sobie wizytke przyspieszyłas, a jaki masz progesteron?? Ae super że tak szybko serducho było widać, przez Ciebie już sie nie moge doczekać wizyty! jaki ustalił ci termin porodu?

Ja dziś zaliczyłam popołudniowa dzrzemkę, ale to być może spowodowane tym iż musze się uczyć - zwykle wtedy chce mi się spać :p

Zawroty głowy przy wstawaniu też mi towarzysza, ale to jest normalnie i nie tylko u ciężarnych, tylko jak się szybko wstaje to tak się zdarza :)

Hej dziewuszki:) Ja wlasnie wrocilam z badania usg i widzialam moja fasolke:) Bilo juz serduszko, ciaza jest idealna na ten czas masakra ale jestem szczesliwa:)))

jeju karolina dalas mi wlasnie andzieje, ze w piatek zobaczy juzcos opocz pecherzyka!!!

kasieczek ehh nauka bleeee ja mam w poneidizalek rozmowe po stazu w szkole.

jane gratki i usciski:)

jane i karolina - super że widziałyście fasolinki i że wszystko jest ok.:-)

ja idę jutro na wizytę, jeju ale mam nerwa...

dzisiaj zdychałam dosłownie, mdłości, wymioty, potworna zgaga...nie miałam siły chodzić normalnie!

reklama
Ja tez sie dzisiaj stresowalam, na szczescie jestem o 100% spokojniejsza teraz bo widzialam moja fasolke.
Mezowi powiedzialam juz o ciazy ale umowilismy sie, ze do 12tc nic nie powiemy rodzinie.

Ostatnia edycja:
Do góry