reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Aha miałam Wam mówić Gbsa odebrałam i nic nie wyhodowałam.

Eve wgczoraj pisała o słabych ruchach. Zameldowała się że wszystko ok? Bo nie wiem czy przeoczylam

reklama
Ja sie też nie przejmuję dodatkowymi kg... Mi przybyło +12kg. Zrzuci sie co zostanie,maluchy z Nas wyciągną. Ani sie laseczki nie obejrzycie a one bedą tuptać a Wy za nimi- i już macie gimnastyke ;-)
Ja poprasowałam ubranka i zrobiłam 3 prania ręczniki,pościel,ochraniacze...Jutro dalesze prasowanie i musze sie Wam pochwalić spakowałam już część torby :-)
W piątek przychodzi do mnie położna to bede miała okazję by sie popytać w kwestii ubranek i czapeczek co zabrać do szpitala bo mam tego tyle że nie wiem co wziąśc z tego.

Dziś bigosik :-) a jutro mam w planach naleśniki z serem,z dżemem i może porobię troszkę racuchów z jabłkami :-)
Ja mam smaki na słokie od samego początku ciąży ale nie powiem,że np dziś mnie wzięło na makrele wędzoną i wsunęłam pół makreli-a co mi tam. Jak mam smaka to jem. Na niedziele bede robić bitki :-D
Ja też mam zgagę najczęściej wieczorem albo nawet i w nocy mnie obudzi.A...jeszcze trochę wytrzymam.

Dziewczyny a puchną Wam nogi,ręce-bo mi nic a nic.A pije spooooro i chyba gdzieś mi sie ta woda odparowywuje.

Sylwia dobrze zrozumiałaś - 5kg na minusie. No i też starałam się jak zamawiać jak najwięcej u jednego sprzedawcy, ale tak jakoś się nazbierało. Niby konsultowałam się z mężem no i wie mniej więcej co ma przyjść, ale jakoś jak to wszystko naraz zobaczy, to może nie wytrzymać ;)

Myg póki co poza czopem cisza. Standarty jak u wszystkich. Ból jak na @, bóle krzyża, spinanie brzucha - choć teraz jakoś częściej, delikatnie pobolewa i takie dziwne uczucie w podbrzuszu. Dziś położna powiedziała, że brzuszek jeszcze ma sporo zapasu do obniżenia się całkiem.

Selerowa narazie przyszedł materacyk o taki: MATERAC DZIECIĘCY DUO ACTIVIA HEVEA: SalonBobasa, pościel: Pościel 100x135 Disney Cars Minnie Peppa Samoloty (3880144308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - Hello Kitty i Hello Kitty Kokardki, przewijak na łóżeczko: PRZEWIJAK usztywniany 80 cm Ceratka Hypoalergiczna (3893369575) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., śpiworek do wózka: TyiMy Ciepły POLAROWY ŚPIWOREK DO WÓZKA kolory NEW (3891407417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - zielony, bo wózek mam zielony, prześcieradła do łóżeczka, zaślepki do gniazdek, opaskę dla niuniu z kwiatuszkiem, okrycia kompielowe, śpiworek do spania i inne drobne pierdoły, co były u niektóych sprzedających. Największa paka z ozdobnikami do łóżeczka jeszcze mi nie przyszła. Jak wszystko przyjdzie i to "zmontuje" to pstryknę fote.
Zaraz przepiorę pościel, żeby już pachnąca czekała na bobasa.

Myg jeju a jeszcze pamiętasz jak się martwiłyśmy aby donosić a teraz juz by się chciało żeby coś się zaczeło ;-)

Edda no gratuluje nie wyhodowanego GBSa ;-)

Sandra ja pije minimum 3 litry wody dziennie i puki co nic mi nie puchnie, w grudniu mialam 3 dni takie że puchły mi nogi ale pewnie od tego że 2 dni przed świetami całymi dniami stalam i gotowalam i pieklam ;-)

Joasia no to ładnie 5 kg mniej ;-)a jakie ozdobniki do łóżeczka zamówiłaś?? Chwal sie ;-)

Magdulajka nooo gratulacje!!

Kochane starajmy się wpisywać swoje porody w odpowiednim wątku, Monila i Veritka starają sie ułożyć wszystko tak aby było przejrzyście - uszanujmy to ;-)

Hej:-)
Ja pije bardzo duzo a i tak puchne:szok: stopy mam jak balony, dlonie jak serdelki a jak siedze na krzesle to mi sinieja bo brzuch tetnice uciska:/

Od dwoch dni mam angine, bylam u lekarza i zamiast zajac sie moim gardlem to stwierdzil, ze niedlugo jade na porodowke bo brzuch mam nisko:szok:

Podczytywalam Was odnosnie szycia i szydelkowania i powiem wam, ze zamowilam dzis materialy dla Olusia i bede mu szyc kolderke, zaslonki i oslonke na lozeczko a co. Niech wie, ze mame ma zdolna:-D:-)

Hej

Chyba doczytałam :)

JA po wizycie, opisałam w odpowiednim wątku. Trzecie pranie czeka ale niestety schnie tutaj 2ni to zdąże się może wyrobic. Najpierw mnie to przeraziło - jak to za 7 dni z torbą? to już może być JUŻ? W najgorszym wypadku za 3tyg. Będę się stresować teraz i po probie też
Magdulajtka gratulacje, czekamy na opis "wrażeń"

Ja mam zgagę od 3mcy i działa migusiem Peptak, cudo po prostu.

Pakujecie się? Ja zupelnie niewiem co i ile wziąć... brakuje mi klapek pod prysznic i cienkiego szlafroka, a i zapasu paracetamolu dla mnie bo wiem jak będzie cholernie bolało w domu

Magdulajtka gratulacje!!!!!! :-D:-D:-D

Ciekawe co z Eve... Chyba się nie odezwała od wczoraj.

Edda dobrze, że ktg ok :tak:

Sandra no to fajnie, ze zaczęłaś już pakowanie torby :tak: Będziesz spokojniejsza.

Joasiu pościele, które pokazałaś są czaderskie!!! Wszystkie mi się podobają ;-)

Sylwia ja też nie wiem co to zgaga. I obyśmy się już nie dowiedziały ;-)

Yenka mnie też wzięło od poniedziałku na sprzątanie. Dziś co prawda sił już mi brak, ale jutro zabieram się generalne sprzątanie kuchni.

Ja też jestem po ktg. Syn ładniutko się zaprezentował. Większość badania przespał. Za to teraz nadrabia.
Jestem bardzo szczęśliwa, bo dziś zarezerwowaliśmy wakacje nad morzem :-):-):-) Mąż jakiś czas temu za jeden projekt w pracy wygrał bony wczasowe no i musimy je wykorzystać do lipca. Cieszę się, bo chyba ze 4 lata nad morzem nie byliśmy. No a poza tym to będą pierwsze wakacje we 3 :-):-):-) Nie mamy odwagi lecieć z niemowlakiem za granicę, więc wybraliśmy Bałtyk nasz piękny ;-)

Karolina no to nie ciekawie jak Ci puchną tak ręce i nogi! a mówiłaś o tym lekarzowi??? Zdrówka dla Ciebie! A brzuszek ma prawo już po mału się obniżać ;-)

Trusia ja juz spakowana do szpitala :tak:

Katia a gdzie dokładnie bedziecie się wczasowac??

reklama
Ja ogolnie mam tendencje do puchniecia latem wiec mnie nie dziwi, ze w ciazy spuchlam. Przytylam 13kg a wygladam jakby na conajmniej 20:p

Na mnie tez dziala Peptac:-)

Do góry