reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

hehe dlatego z braku laku owocami sie opycham na noc. a co mi tam. uwielbiam a na poczatku wciagałam tonami arbuza bo to taki okres był:) a no i winogron.
A frytki i pierogi ruskie babci mogłabym jeść całą ciąże.

reklama
paula spokojnie damy rade zrzucic :-D założymy wątek i bedziemy sie motywowac do walki z kg :-D

paola tylko 1 kg na plusie ??? a dzie dzidzius? łozysko ? wody ? powiekszona macica ?? :dry: przeciez to wszystko te zwazy :happy2:

I poprasowane:-) za chwilę dziecię wróci ze szkoły:-)

Ja tym razem nie przejmuję się kilogramami:-) to chyba jedyny plus cukrzycy:-) na chwilę obecną minus 3 :-) teraz tylko trzeba będzie przynajmniej to utrzymać, a najlepiej zgubić jeszcze z 10, żeby zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 1.

Zazdroszczę tych owoców, ale jak już zrobię obciążenie glukozą po porodzie to sobie podjem. A teraz musi wystarczyć jedno jabłko lub mandarynka.

Trzeba jakąś surówkę zrobić do obiadu...

Monila- ja przed ciążą miałam nadwagę kilka dobrych kilogramów a w ciąży mam wrażenie , że zeszła ze mnie woda, bo taka napompowana byłam, a teraz i ręce i nogi takie inne się zrobiły więc myślę, że te zbędne poszły się .... na poczet dzidziora i reszty:-)

Grzechotko nie wiem czemu suwaczki tak pokazują. U mnie równiutko do terminu (12.02) zostało 3 tygodnie czyli jakby nie patrzeć 21 dni.
Kilka dni temu też miałam napady głodu. Myślałam tylko o jedzeniu :-p A mam już 18kg na plusie. Trudno się mówi
Zrzucimy wszystko po porodzie i będziemy seksi mamuśkami :-D:-D

hehe Monila.. jak to gdzie te kilogramy:) Bobo zjadło :p
Katia to w zasadzie jesteśmy na tym samym etapie mi do terminu 22 dni i kilo tez + 18 :)
Ale z braku laku ciesze się ze nie jak kuzynka która przez całą ciąże 34 kilo:szok: tylko ze 8 lat temu :)

Nie przejmujcie sie po porodzie kilogramy leca:) My dzis zaliczylismy pierwszy spacer na mrozie:) -15stopni, ale u Nas sie tak nie odczuwa mrozu jak w PL, mniejsza wilgotnosc, maly byl 30min na zewnatrz:)

Paula ale to chyba ta kuzynka miała jakieś inne problemy zdrowotne, nie? Jakaś tarczyca czy coś. Bo to naprawdę już dużo za dużo...
Mnie babka w szkole rodzenia zrypała, że w 30tc przytyłam 10kg :-p I kazała robić sobie jeden dzień w tygodniu surówkowy. No o odchudzaniu się w ciąży to jeszcze nie słyszałam :-p

Kesti witaj!! Jak tam żyje się Wam w nowym składzie? :-)

reklama
Katia jakas dziwna ta położna :-D ja też nie słyszałam o odchudzaniu w ciąży hehe, ja mam gdzie już tyle na plusie co wy...trudno trzeba będzie tyłki ruszyć po porodzie :-D
kesti no to łądnie, jak się synek sprawuje?

Do góry