reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

A mnie dzisiaj wzięło na sprzątanie. Nie wiem czy to wicie gniazda czy kompleksy spowodowane Twoją aktywnością Selerowa ;-) Nie są to jakieś wielkie porządki, ale kuchnie ogarnęłam całkiem przyzwoicie i pranie zrobiłam... po kilku tygodniach leżenia i dreptania tylko po mieszkaniu całkiem miła odmiana.

reklama
Maluch sprawuje sie doskonale, poki co brak kolek, przesypia cale noce jak starszy brat:) W sumie porownujac ile czasu wymaga mlodszy i starszy, to malucha jakby nie bylo:) Starszy braciszek na szczescie poki co nie jest zazdrosny, chce we wszystkim pomagac, a jak mlodszy placze to starszak spiewa mu:) I o dziwo maly przestaje plakac:) Ogolnie polog mam wrazenie, ze jest lepszy niz po pierwszej ciazy, mniej krawie etc..
Za to wczoraj zauwazylam z mezem, iz jesli bobasek nie spi i dzwoni meza telefon, maly zaczyna plakac, maz zmienil dzwiek i teraz jest dobrze:) Chyba mial dosc ciaglych telefonow jak byl w brzuszku i irytuje go ten dzwiek:)

Dziewczyny nie przejmujcie się apetytem. Ja to też bym tylko jadła. Chyba nadrabiam zaległości, bo póki co jestem -5kg :happy2: Już się nie mogę doczekać ważenia po porodzie. Gin mówił, że wszystko ok i, że jak tak mam to tylko się cieszyć. No i, mówił też, że rzeczywiście jest coś takiego jak dieta dla kobiet w ciąży, ale stosowana jest wtedy, kiedy otyłość mamy może zaszkodzić bobaskowi.

Dziś zbieram żniwo ostatnich posiedzeń na allegro. Szkoda, że mało kto dał znać o wysłanej przesyłce (tylko jeden sprzedający). Już dziś przyszło 3 i żadna z nich nie jest tą o której wiem, że na pewno przyjdzie. Dobrze, że jakimś cudem byłam w domu, bo dziś międzyczasie zaliczyłam wizytę u położnej. No i teraz czekam na kolejną paczkę ;-) Jak ona przyjdzie, to zostaną jeszcze dwie :-p

Czas iść robić obiad, O 17 wróci wygłodniały mąż, lepiej niech dostanie coś dobrego, bo jak zobaczy te paczki to będzie rozruba :-D

I ja po ktg. Wszystko w porządku. Mam przyjść w piątek znów na kontrolę. Od soboty do piątku mój gin idzie na urlop więc pewnie bede musiała przyjść jak będzie mnie coś niepokoiło.

Ja też mam +18, ale nie obchodzi mnie to... :p Mam już przygotowaną dietę od dietetyka na po porodzie i po karmieniu. Także jakoś sobie tym głowy narazie nie zawracam. Mi też lekarz nic nie sapie na temat mojej wagi, ale na młodej wagę się czepiał i powiedział żebym ograniczyła cukierki. No ale jak smak na słodkie jest, to co ja poradzę ? :D

Boze współczuje tym co mają codziennie zgagę. Ja mam tylko wtedy, jak coś zjem/wypiję (oprócz wody) z godzinke przed spaniem. I poprostu mam cipca dostać jak mnie to męczy :///

Heja !!

Ale piszecie szybciutko nie nadarzam czytać, ostatnie przygotowania na przyjscie córci na świat i ciągle coś ;-)

Pauula Ty się nie bój że Monila dobrze pisze, będziemy się wszystkie razem wspierać i wracać do swojej figury ;-)

Selerowa u mnie póki nie musiałam wprowadzić diety to miałam 16kg na plusie! A odkąd jestem na diecie zjechałam już 4 kg z wagi ;-) Także chyba jakiś plus ma ta cukrzyca mimo tego ze na prawde trzeba sobie odmawiać pyszności ;-) A no tak jak i Ty zamierzam sobie pojeść wszystkiego tego co teraz nie mogę ;-) u mnie jabłko bądź mandarynka standard...

Kesti ale Wam już fajnie że możesz z maluchem na dwór wychodzić!!! Cieszę się bardzo że maluch taki grzeczniutki a starszy brat pomaga Ci ;-)

Katia no pamiętam jak pisałaś o tym dniu sałatkowym,,, Nie rozumiem jak w ciązy można sobie tak odmawiać jedzenia, jeśli ma sie na coś ochotę to się je bez problemu a i waga to Twoja sprawa, najważniejsze żeby Maluch dobrze się rozwijał ;-)

Yenka ja ostatnio mam tak samo że chce mi się sprzątać chyba faktycznie włączyły nam się ten syndrom wicia gniazdka i dobrze! Przynajmiej na końcówce bedzie posprzątane w domku ;-)

Joasia dobrze zrozumiałam, masz 5 kilo na minusie?? Ja starałam się zamawiać większość rzeczy u jednego sprzedawcy oczywiście po konsultacji z meżem ;-)

Edda ja w ogóle nie wiem co to zgaga! I mam nadzieję że się nie dowiem;-)

Kesti, ucałuj malucha od wirtualnej ciotki. Super, że jest ok, oby tak dalej i oby kolki omijały was szerokim łukiem:-)

Joasia, najczęściej stosowaną dietą w ciąży, gdzie mamusia ma nadwagę lub gorzej jest dieta cukrzycowa, czyli jak najmniej węglowodanów.
Stosowałam tyle diet odchudzających i nic, góra 5 kg zrzuciłam. Myślę, że przynajmniej di słodkiej herbaty i kawy nie wrócę:-)

Yenka, daleko mi do perfekcyjnej pani domu :-) ale qrwica mnie bierze jak widzę syf, szczególnie w kuchni. Żebyś się nie załamywała- rzeczy do prasowania potrafią leżeć 2_3 tygodnie:-)

Joasia, pochwal się zakupami:-)

Niedługo zbieram się n zebranie do Mai. Niby mężon powiedział, że może jechać, ale zaraz dodał, że pewnie niczego ne zapamięta. To się wyręczyłam...

Sylwia, ja nie przytyłam wcale tylko dlatego, że od początku jestem na diecie. Przez pierwsze trzy miesiące bardzo przestrzegałam jej, potem trochę odpuściłam, od pazdziernika ścisła dieta i insulina chyba od listopada.

Ostatnia edycja:
no Edda czekałam na twoje wiesci po KTG :-D fajnie ze wsio ok :tak:

ja te znie martwie sie tymi dodatkowymi kg ;-) bo wiem ze je zrzuce :-D lubie ćwiczenia i diete wiec u mnie problemu nie bedzie ;-)

Selerowa właśnie o tym słyszałam że jak od początku ciąży jest się na diecie to praktycznie nic się nie tyje, ja staram sie jak mogę prowadzić tą dietę choć nie ukrywam że zdaża mi się mini szaleństwo ;-)w poniedziałek miałam wizytę u diabetologa i wszystkie cukry okej, u mnie na szczęście obyło się bez insuliny dla pewności miałam też robione HbA1c i też wyszedł wynik prawidłowy ;-)

Monila przy dzieciach bedziemy się ruszać i kg zgubimy ;-)

Musze nadrobic zaległości w czytaniu...przez ostatnie 2 godziny. Ale to później teraz zbieram się szykować na wizyte.
Życzę wszystkim miłego podwieczoru w dwupaku :)

reklama
Witam się, ja was ciągle podczytuje ale mąż miał wolne dwa dni więc nim się głównie zajmowałam :-p skutek tego taki że dzisiaj brzuch twardy cały czas, co mnie oczywiście cieszy.
Postaram się odpisać na niektóre tematy.
Jesli chodzi o KTG to chodze prywatnie płace 20zł a to dlatego że u nas w szpitalu jak już się wejdzie na IP to biorą na oddział i minimum 3dni trzymią, no chyba że wypis na rządanie. Niema mowy o tym że coś mnie niepokoi i jade sprawdzić ruchy, jak będzie ok to wracam. Lipa totalna. 30stycznia jestem umówiona z ginem że mnie weżmnie i przebada, mam nadzieję że KTG też będzie robić.
Posiadam jeden rozstęp pod jedną piersią, takze nie widoczny wogóle, a nie smaruje sie od pażdziernika bo lekarz zabronił (niby skurcze wywołuje mizianie brzucha) może teraz znowu zaczne się smarować bo krem i tak leży.
U nas wkońcu śnieg, Maja może się rodzić :-D
Edda mi tak samo gin powiedział że mam słodycze odstawić, ale jakoś to jest niemożliwe!
Mam 15kg na plusie i każdy mówi że mały brzuszek i ślicznie wyglądam :-D
Codziennie z dwa telefony i pytania czy urodziłam :baffled:
Joasia jak tam u ciebie coś się dzieje prócz tego czopa?:>

Do góry