reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Sandra, Madzioludek ja mam często ktg ze względu na pępowinę wokół szyi. Pierwsze miałam w 34tc. A standardowo moja gin robi ktg 3 razy w tygodniu po skończonym 37tc. No i stety niestety prywatnie, więc płacę za to... Ale już niedużo zostało na szczęście.

Monila u mnie brzuch jeszcze jest czysty, a cycki to mam jak haftowane :wściekła/y:Mam nadzieję, że z czasem te rozstępy trochę zbledną, bo inaczej mogę zapomnieć o bluzkach z dekoltami :-(

Edda
to powodzenia a ktg :tak:

reklama
Madzioludek ja tez tego KTG nie mialam. Chodze panstwowo. Mi ginekolog powiedziapa, ze dopiro jak bede po terminie to wtedy na to KTG trzeba isc.

Joasia ja caly czas z komorki do Was pisze, choc przyznaje malo to wygodne i zdjecia mi sie nie wczytuja :confused:

Monila tez smaruje brzucho i poki co rozstepow brak.

Sandra ja mam torbe spakowana ale i tak ja co chwila przepakowuje. Cos wyjmuje, cos dokladam. Ogolnie troche zmiejszylam ilosc zabranych rzeczy. A tyvh czapeczek to chyba za duzo wzielam bo wlasnie nie wiem jak z rozmiarem....

W ogole rano odkrylam opryszczke na ustach :-( Mialyscie bedac w ciazy? Slyszalam , ze tylko ta na 'dole' jest niebezpieczna w ciazy...

Katia placisz za ktg ?? To gdzie Ty chodzisz na to badanie? Ja chodzie do szpitala w którym pracuje moj gin i tam nic nie płace.

W ogóle to założyłam sobie ten system EWUŚ i tam pisze ze jak byłam w szpitalu w sierpniu na dwa dni, to państwo za to zapłaciło 1500zl. Szok.

Madzioludek u mojego gina w gabinecie położna zaczyna robić ktg, jak się przychodzi na wizytę i ona zobaczy na karcie, że minął chyba 34tydz i jak mam umówioną wizytę to mam w cenie wizyty. Za wizytę płące 150. Od 36tego tygodnia gin kazał robić co tydzień tam gdzie mi wygodnie. Czy u niego, czy w szpitalu, to i tak ta sama cena - 20zł, więc wolę u niego, bo nie ma żadnych kolejek i są miłe położne.
Jak jeszcze nie miałas ktg i jesteś ciekawa co słychać u Twojej macicy, to myśle, że spokojnie możesz sobie podejść do szpitala żeby Ci zrobili i wg mnie nie kosztuje u Ciebie więcej niż u mnie.

Edda to w tym szpitalu karmili Cię kawiorem z truflami? :-D

Ostatnia edycja:
blindwillow podobno jeśli już wcześniej miało się opryszczkę na ustach i nie pojawia się "tam na dole" to nie jest groźne. Może jednak zadzwoń do lekarza i zapytaj o to.

Edda no niestety ja mam ktg w gabinecie mojej gin prowadzącej :sorry2: Za każde płacę 30zł...
A też sobie w NFZecie wzięłam dostęp do tego konta zip czy jakoś tak się nazywa. I tam wyszło, że od 2008 roku nfz zapłacił za mnie.... 600zł :cool2::cool2: Teraz na pewno ta kwota wzrośnie, bo byłam 6 dni w szpitalu.
Dobrze, że ciąża już się kończy, bo finansowo sporo mnie kosztowała. I wszystkie badania, usg, wizyty... Ale Dzidziuś najważniejszy.

Blindwillow ja mam opryszczę na ustach od dzieciństwa i w ciąży oczywiście też miałam. Jest tak jak napisała Katia - jeśli już się nieraz miało, to nic się nie dzieje, byle nie przenieść jej na dół. Więc kup sobie plasterki compeed na opryszczę, zaklej to cholerstwo, żebyś nawet nieświadomie nie dotknęła i myj ręce również przed skorzystaniem z wc - na wszelki wypadek.

Katia no jak sie prywatnie chodzi to wsio tyle kosztuje ze masakra :-p ale ja wole zapłacic a miec spokojna głowe ze wsio jest tak jak byc powinno :-D

taa przebrałąm posciel , juz sie kreci w pralce :-D i zaraz bede ogarniac reszte mieszkania :-)

Edda &&&& :-)

reklama
hej

katia jak nie zaczniesz smarować od razu preparatami specjalnymi to z rozstępami nic nie wojujesz trzeba je atakować dopóki sa czerwone czy fioletowe jak zbledną to dupa blada masz juz do końca życia no chyba że zafundujesz sobie operację plastyczną
mnie w tej ciazy nie pojawiły sie nowe ale mam wystarczająco dużo po pierwszej brzuch przeorany a teraz jak sie naprężył to bardzo widać
madzioludek (śmieszny nick:-D) ja poprzednio tez chodziłam państwowo i miałam ktg robione przy każdej wizycie po 37 tyg
ale nie musisz mieć skierowania idziesz na ip jakiegoś szpitala i ci robią

ja już mam wszystko w torbach spakowane dziś przyszła ostatnia przesyłka do torby chciałabym tylko jeszcze dokupić poduszkę do karmienia i otulaczek ale na kase musze czekac ale to juz pierdoły gadzety

katia jak te nasze suwaczki chodza ja mam 2 dni do przodu niż ty a u ciebie zostało 21 dni a u mnie 22 dni do porodu???????

Do góry