reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Edyta ja tez w ostatniej ciąży przytyłam za dużo w stosunku do wagi dziecka. I chcę się pilnować ale jak jestem trochę głodna zaczyna mnie mdlic. To jem a sadlo rośnie. Jeszcze nie doszłam do mojej wagi a dobrze mi szło a tu udało się z następna dzidzia.
Jakie sa prognozy na lipiec w Polsce? Choć trochę słońca? ?

reklama
Dzien dobry :-)

jejciu u mnie juz od 6 wierca za oknem no oszalec mozna :wściekła/y:

hapymama ja tez w nocy wstaje na siku bo nie dam rade przespac całej :-p

Verita nic sie nie martw po tej ciazy zrzucisz wszystko :-)teraz sa bardzo fajne cwiczenia z Ewa Chodakowska ;-) ja tez bede razem z nia po ciazy cwiczyc , a zreszta mysle ze wiekszosc dziewczyn bedzie zrzucac kg wiec bedzie nam razniej ;-)

a ja dzis jade poogladac jakies komody no bo przeciez nie mam miejsca na maluszkowe ciuszki:szok:
u mnie dzis niebo zachmurzone i chłodny wiaterek wiec mysle ze bedzie ok ;-)

Kasieczek trzymam kciuki za wizyte &&&& i daj znac co i jak :)

Cześc dziewczynki!

Ja już po wizycie, niestety ciąża młodziutka i nic nie było widac jeszcze, ale endometrium rewelacyjne i wszytsko wygląda oki, tak jak powinno na poczatku ciązy, pęcherzyk widac jak beta jest conajmniej 500, a taki stan osiągnę w poniedziałek! dostałam Duphaston na dobre zagnieżdżenie fasolinki i witaminki! a na ból brzucha - rozciąganie macicy - magnez!

kolejna wizyta 3 lipca, juz powiedział ze z serduszkiem powinno być i z założneiem karty!

Ostatnia edycja:
no faktycznie ma cie apetyt:) ja dzis sie obudzialm z uczyciem ciezkosci na zoladku takze mdlosci wlcome to:) na razie sie ciesze jeszcze;)

kasieczek super, ze wszystko ok ale pewnie liczylas, ze zobaczysz choc ten pecherzyk:) a na nastepnej juz bedzie wszyyysto widac pieknie:)

happymam ja tam normalnie wstaje choc raz siku w nocy a w siacy z synem to byla makabra, co godzine:)

u mnie z waga jest ok, choc po porodzie ladnie schudlam to teraz mam 5kg na plusie. jaks ie je wieczorami slodkie to nie ma sie co dziwic:)

Beti - no liczyłam liczyłam że coś ujrze, ale trudno :) choc 3 lipiec to szmat czasu ale jakoś bedzie trzeba wytrzymac, moja ciąża może ma tyle ile Twoja :) cieprliwość i czekanie - tego uczyłam się przez cały okres starań, ale jakoś sie nie nauczylam :)

Hej :)

Ja też wstaję w nocy na siku. Ale robię to już na autopilocie i zaraz idę dalej spać :)

Gołąbka to bym sobie zjadła :D

Kasiaczek super, że wszystko ładnie się rozwija :) W takim razie czekamy na lipiec :)

Ja jeszcze nie myślę o stracie kg. Ale tak jak któraś z Was wspomniała pewnie wrócę do treningów z Chodakowską. Kiedyś już z nią ćwiczyłam, ale po wyczerpującej pracy brakowało mi sił i ochoty na brykanie z Ewą.

U mnie wczoraj nie popadało i nadal jest gorąco. Teraz mam otwarte na oścież okno w sypialni, to nawet trocę przyjemnie wieje.

Znowu spać mi się chce :/

A co do planów na dziś to muszę na chwilę pojechać na uczelnię, później do pracy, na zakupy spożywcze, do obi.... A wieczorem idziemy na grilla do znajomych. Mam nadzieję, że dobrze będę się czuć.

Ostatnia edycja:
witajcie weekendowo!

mnie dzisiaj mdli jakoś tak bardziej bleee...
muszę córkę zawieść na kinderparty z okazji urodzin koleżanki z przedszkola a po drodze zakupy spożywcze których w ostatnich dniach wprost nienawidzę bo większość produktów w sklepie wywołuje u mnie obrzydzenie:baffled:

tak się zastawiam czy oprócz Verity któraś z was planuje lot samolotem w tej ciąży. Mnie czeka 1,5 godziny lotu w sierpniu to byłby 15/16tc wtedy ,więc niby bezpiecznie. Muszę obgadać to jeszcze z lekarzem. Wakacje rezerwowaliśmy jeszcze w zeszłym roku i szkoda by było gdyby przepadły.
Ma któraś z was doświadczenia w lataniu w ciąży?

kasieczek to mialas owulacje pozniej?

happymamakurcze mi sie wydaje, ze mozesz leciec spokojnie:) moja kolzanka jaos w 6 miesiacu leciala do grecji a byla w ciazy z blizniakimi:)

reklama
Do góry