Anamari ostatnio bardzo często słyszę ze w Mikołowie coraz częściej cesarski. Ta koleżanką co tam rodziła, mówiła ze praktycznie każda która była w tym czasie rodzic to urodziła cc. Nie z powodu "widzi mi sie" tylko komplikacje.. W każdym szpitalu zdarzają się takie przypadki jak mówisz. Ja akurat się nie spotkalam. A wiem też ze do Mikołowa przychodzą rodzić dziewczyny z daleka (m.in. Anna Dereszowska czy choćby Monila, która mogłaby rodzić śmiało w innym szpitalu ) moja siostra mówiła że z nią rodziły dziewczyny z Katowic, Bielska, Częstochowy, więc ja tam wolę nie myśleć o negatywnych stronach bo w każdym, nawet najlepszym szpitalu może się coś złego przytrafic. Trzeba zaufać swojemu lekarzowi i położnym tak mi się wydaje.
A mieszkam właściwie w Łaziskach,nie w Mikołowie, ale mam niedaleko :-)
ooo to sie zmienilo
czyli tam by trafialy z samymi komplikacjamiu?
ja mam nadzieje ze natralny
wizyte u gin mam 9 sty
wiec dowiem sie mzoe jak ułozone
a to z łazisk jestes
Ja tam jestem za smoczkiem chociaż corkae go nie chciała i nigdy nienuzywala. Kupilam chyba z 15 roznych dawalam nawet z syropem koperkowym to wylizala i wyplula. Ale terqz już tez mam zakupione nowe smoczki moze druga bedzie chciała zawsze to troche spokoju
u mnie zadnenie chciałosmoka
ale jakis 1 zawsze był
Kurcze ale Wy macie fajnie, sporo z was ma jakieś doświadczenie. A ja czuje się taka zielona. To będzie moje pierwsze maleństwo. Ciągle się czymś przejmuje i szukam dziury w całym. Boję się poprostu o wszystko.
ja przy 1.byla zielona
mam kapała malego na poczatku
ojciec syna raz czy dwa
a tak to potem juz było łatwiej
PRZY 2 I 3 JUZ SAMA DAWALAM RADE
sorki caps lock sie wł.
Paula, nie stresuj się. Część z nas ma już przynajmniej jedno dziecię, ale kiedyś też nie miałyśmy i też byłyśmy pierwszy raz w ciąży:-)
Jeju....jakie to odkrywcze
Dobrze będzie...a że szukasz...każda z nas ma jakieś wątpliwości. Ja np mam córkę, teraz będzie syn...że tak powiem obróbka pieluchowa ciut inna, ale dam radę:-) Ty też:-)
Ja też nie wyobrażam sobie życia bez smoka. Majka to była taki ssak, że albo cyc albo muma musiał być w dziobie. Ona w ogóle miała ogromną potrzebę tulenia, całowania itp. I tak jej zostało. Jak ją odwożę do szkoły to tuli się jako jedyna do rodzica, inne dzieci z jej klasy powiedzą cześć i tyle ich widać. A ja muszę stać i czekać dopóki pani nie zabuerze ich do klasy.
Pisałam Wam, że moje dziecię znowu dostało główną rolę? Tym razem białego łabędzia w balecie:-) a występ już na WOŚPie.
Czas na śniadanko:-) :-)
gratulcje dla Twojej córki
kurcze a u mnie w szpitalu smoczki są zabronione więc dopiero w domu będę mogła dać ;-) chyba że jak mała będzie miała dużą potrzebę ssania to mąż mi przywiezie i jakoś pokryjomu będę dawać
Edda mi tak jak Monili migdały ni epomagają a tabletki tylko na chwilę.
dlaczego zabronione/
jak ja byam u siebie wszpitalu to tam mamy miały dla dzieci
ale ponoc to zakłoca odruchh sanaia piersi wiec dlatego moz zabraniaja
chyba nie ma idealnych szpitali i lekarzy nigdzie, zawsze cos sie trafi.
wiecie mojej znajomej urodzil sie syn najpierw sie okazalo ze byl przenoszony wiec zrobil kupke do srodka , zakazil sie nia, pluca cale zawalone , po tygodniu wyszedl z tego po 6 tyg trafil znow do zpitala bo zoltaczka mu nie minela i sie okazalo ze zarazili go zoltaczka w szpotalu poprzez cewnik !!! wyobrazacie sobie?? i to niby ten lepszy szpital u nas , ja rodze w innym ale stracha mam jak to uslyszalam
szok
ale juz OK z nim/.to dawno było?czy niedawno?
eve82- ja kupiłam newborny z belli, z pampersa mam "2". Chusteczki też mam z pampersa , bo byla promocja w Tesco.
Kosmetyki mam z Bambino, a piorę w Lovelli.:-)
aa miałam pytać- ma któraś z Was już siarę????
ja zauwazyłam usiebie
ale ciut'
jak scisne to cos sie tam wydobywa
a ja mam problem
zawsze jak wychodze z domu to mnie tak nogi napier..ze szok
krzyz i czuje ciagniecie w dole brzucha ku kroczu
wracam do domu to ledwo poschodach na 3p wchodze
masakra
mam dosc tego stanu
chce juz 37tydz,to ju ciąza donoszona i mzona jak cos rodzic
wczoraj bylu znajomi
było bardzo fajnie,zabawnie