reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

chyba nie ma idealnych szpitali i lekarzy nigdzie, zawsze cos sie trafi.
wiecie mojej znajomej urodzil sie syn najpierw sie okazalo ze byl przenoszony wiec zrobil kupke do srodka , zakazil sie nia, pluca cale zawalone , po tygodniu wyszedl z tego po 6 tyg trafil znow do zpitala bo zoltaczka mu nie minela i sie okazalo ze zarazili go zoltaczka w szpotalu poprzez cewnik !!! wyobrazacie sobie?? i to niby ten lepszy szpital u nas , ja rodze w innym ale stracha mam jak to uslyszalam

reklama
Verita no brak słów, ale jak się czasem słyszy o takich różnych przypadkach to szok.
Magdzik no to współczuję bardzo bo się pewnie teraz stresujecie, może nie będzie tak źle. Myśłę że do gina po takie zaświadczenie.

Dziewczyny podzielcie się opiniami i uwagami, przemyśleniami
czy wiecie już jakich firm kupujecie:
-pieluszki
-mokre chusteczki
- kremy do pielęgnacji
- co do kąpieli?
-jaki proszek

bo ja tego jeszcze nie mam a trzeba by już zakupić i nie wiem które wybrać :(

eve82- ja kupiłam newborny z belli, z pampersa mam "2". Chusteczki też mam z pampersa , bo byla promocja w Tesco.
Kosmetyki mam z Bambino, a piorę w Lovelli.:-)

aa miałam pytać- ma któraś z Was już siarę????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Eve ja mam pieluszki 1 i 2 z pampersa, 3 już dady. Chusteczki mam też pampersa na początek, drugie kupiłam w biedronce dla dzieci. Bambino kem bez tlenku cynku to tak do twarzy na spacerki, na odparzoną pupę będę starała się jak najbardziej naturalnie czyli mąką ziemniaczaną (oczywiście mam nadzieję, że jak najrzadziej będzie potrzeba), do kąpieli olej kokosowy, a do prania spróbuję w swoim płynie tylko podwójne płukanie-jeśli zobaczę, że nic maluszkowi nie jest to tak będę robić.

Bry !!! witamy sie przy śniadanku:-D mały szlaeje od wczesnych godzin :-Da ja niespie razem z nim bo korzytam jeszcze z tego ze mnie tam masuje od srodka :-)

anamari w kazdym szpitalu zdarzaja sie jakies złe przypadki przy porodzie i na to nie ma reguły ...chyba nie powiesz mi ze w Tychach wszytkie porody kończa sie super ..bo w to nie uwierze .... ja pomimo ze w tyskim spzitalu pracuje tesc mojej kuzynki (ginekolog) to nie chciałąbym tam rodzic za żadne skarby świata ... choc wiem ze on zajoł by sie mna odpowiednio ...

Edda popieram CIe :tak:

ciesze sie ze nie tylko ja jestem za smoczkiem od samego początku ... oj zeby tylko mały chciał go ssac :-)

MIłego dnia

oczywiscie ze nie ma idealnie
kuzynka meza straciła coreczke jakos tydz przed plan cc
ponoc pepowina sie zerwała w nocy
karetka doszpitala
czekali na lek zeby cc przepr,szulkaki go z 40min
i co?
za pzono bo malutka sie udusiła
po tym incydencie maz chciał zebym rodziła w Mikołowie
ale ja chciałam w TyCHACH
TU RODZIŁAM 1
I UR 2
POTEM 3
4 tez tu zamierzam rodzic bo znam juz to miejsce
i jest omw moim miescie

eve ja to jeszcze nic nie mam z kosmetyków ale planuję kosmetyki albo bambino albo ziajka dodatkowo linomag i jedynie do kąpieli na początek oliatum pieluchy pampersy a chusteczki tez bambino- używałam przy synu i bardzo sie sprawdziły.

Jestem niedokupiona jeszcze nie mam tylu rzeczy i oczywiście nie spakowana ale to jeszcze prawie 6 tyg chyba zdążę:-D

ja też planuję karmić piersią ale pewnie mi sie to zbytnio nie uda tak jak było przy synu musiałam dokarmiać. Smoczków nie mam ale jakis kupie tak na wszelki wypadek na sam początek

ja już sie tak fatalnie czuję fizycznie brakuje mi sił ide do sklepu i ledwo wracam serducho mi wali strasznie tętno dochodzi mi do 120 wtedy już po ścianach chodzę. Dostałam jakies leki na serce od gina żeby je troche wyciszyć ale spada tylko do 90
więcej już nie chce być w ciąży fabryka zamknięta

Dziewczyny podzielcie się opiniami i uwagami, przemyśleniami
czy wiecie już jakich firm kupujecie:
-pieluszki
-mokre chusteczki
- kremy do pielęgnacji
- co do kąpieli?
-jaki proszek

bo ja tego jeszcze nie mam a trzeba by już zakupić i nie wiem które wybrać :(
Na poczatek chusteczki huggesa bo sa delikatniejsze od pamersowych, tylko czasem sie dra jak papir ale byly najlepsze, pieluchy tez chcialam huggesa ale akurat wczoraj byly w promocji pampersa tez dobre wiec wzielam 130 pampersow, do kapieli nic, nie powinno sie uzywac zadnyc plynow co najmniej przez miesiac, do smarowania oliwa z oliwek firmy nie pisze, proszek na poczatek fairy potem taki jak my, tylko mniejsze ilosci, i pranie bedzie robione z corki rzeczami

eve82 pieluszki 1 mam pampersa, 2 już dady, mokre chusteczki nivea i też pampers (promocja tesco), krem do twarzy mam oilatum a do ciałka oliwka, do kąpieli płyn oilatum, proszek Lovela apłyn do płukania Jelp ;-)
paola u mnie ani siary ani cycki nie urosły a bardzo :-)

reklama
Anamari ostatnio bardzo często słyszę ze w Mikołowie coraz częściej cesarski. Ta koleżanką co tam rodziła, mówiła ze praktycznie każda która była w tym czasie rodzic to urodziła cc. Nie z powodu "widzi mi sie" tylko komplikacje.. W każdym szpitalu zdarzają się takie przypadki jak mówisz. Ja akurat się nie spotkalam. A wiem też ze do Mikołowa przychodzą rodzić dziewczyny z daleka (m.in. Anna Dereszowska czy choćby Monila, która mogłaby rodzić śmiało w innym szpitalu ) moja siostra mówiła że z nią rodziły dziewczyny z Katowic, Bielska, Częstochowy, więc ja tam wolę nie myśleć o negatywnych stronach bo w każdym, nawet najlepszym szpitalu może się coś złego przytrafic. Trzeba zaufać swojemu lekarzowi i położnym tak mi się wydaje.
A mieszkam właściwie w Łaziskach,nie w Mikołowie, ale mam niedaleko :-)

ooo to sie zmienilo
czyli tam by trafialy z samymi komplikacjamiu?
ja mam nadzieje ze natralny
wizyte u gin mam 9 sty
wiec dowiem sie mzoe jak ułozone

a to z łazisk jestes

Ja tam jestem za smoczkiem chociaż corkae go nie chciała i nigdy nienuzywala. Kupilam chyba z 15 roznych dawalam nawet z syropem koperkowym to wylizala i wyplula. Ale terqz już tez mam zakupione nowe smoczki moze druga bedzie chciała zawsze to troche spokoju

u mnie zadnenie chciałosmoka
ale jakis 1 zawsze był

Kurcze ale Wy macie fajnie, sporo z was ma jakieś doświadczenie. A ja czuje się taka zielona. To będzie moje pierwsze maleństwo. Ciągle się czymś przejmuje i szukam dziury w całym. Boję się poprostu o wszystko.

ja przy 1.byla zielona
mam kapała malego na poczatku
ojciec syna raz czy dwa
a tak to potem juz było łatwiej

PRZY 2 I 3 JUZ SAMA DAWALAM RADE

sorki caps lock sie wł.

Paula, nie stresuj się. Część z nas ma już przynajmniej jedno dziecię, ale kiedyś też nie miałyśmy i też byłyśmy pierwszy raz w ciąży:-)
Jeju....jakie to odkrywcze ;)
Dobrze będzie...a że szukasz...każda z nas ma jakieś wątpliwości. Ja np mam córkę, teraz będzie syn...że tak powiem obróbka pieluchowa ciut inna, ale dam radę:-) Ty też:-)

Ja też nie wyobrażam sobie życia bez smoka. Majka to była taki ssak, że albo cyc albo muma musiał być w dziobie. Ona w ogóle miała ogromną potrzebę tulenia, całowania itp. I tak jej zostało. Jak ją odwożę do szkoły to tuli się jako jedyna do rodzica, inne dzieci z jej klasy powiedzą cześć i tyle ich widać. A ja muszę stać i czekać dopóki pani nie zabuerze ich do klasy.
Pisałam Wam, że moje dziecię znowu dostało główną rolę? Tym razem białego łabędzia w balecie:-) a występ już na WOŚPie.

Czas na śniadanko:-) :-)

gratulcje dla Twojej córki:)

kurcze a u mnie w szpitalu smoczki są zabronione więc dopiero w domu będę mogła dać ;-) chyba że jak mała będzie miała dużą potrzebę ssania to mąż mi przywiezie i jakoś pokryjomu będę dawać :-D
Edda mi tak jak Monili migdały ni epomagają a tabletki tylko na chwilę.

dlaczego zabronione/
jak ja byam u siebie wszpitalu to tam mamy miały dla dzieci
ale ponoc to zakłoca odruchh sanaia piersi wiec dlatego moz zabraniaja

chyba nie ma idealnych szpitali i lekarzy nigdzie, zawsze cos sie trafi.
wiecie mojej znajomej urodzil sie syn najpierw sie okazalo ze byl przenoszony wiec zrobil kupke do srodka , zakazil sie nia, pluca cale zawalone , po tygodniu wyszedl z tego po 6 tyg trafil znow do zpitala bo zoltaczka mu nie minela i sie okazalo ze zarazili go zoltaczka w szpotalu poprzez cewnik !!! wyobrazacie sobie?? i to niby ten lepszy szpital u nas , ja rodze w innym ale stracha mam jak to uslyszalam

szok
ale juz OK z nim/.to dawno było?czy niedawno?

eve82- ja kupiłam newborny z belli, z pampersa mam "2". Chusteczki też mam z pampersa , bo byla promocja w Tesco.
Kosmetyki mam z Bambino, a piorę w Lovelli.:-)

aa miałam pytać- ma któraś z Was już siarę????

ja zauwazyłam usiebie
ale ciut'
jak scisne to cos sie tam wydobywa

a ja mam problem
zawsze jak wychodze z domu to mnie tak nogi napier..ze szok
krzyz i czuje ciagniecie w dole brzucha ku kroczu
wracam do domu to ledwo poschodach na 3p wchodze
masakra
mam dosc tego stanu
chce juz 37tydz,to ju ciąza donoszona i mzona jak cos rodzic

wczoraj bylu znajomi
było bardzo fajnie,zabawnie