reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Boziu jak mnie kręgosłup dziś boli aż nie idzie wyrobić:-( my dziś praktycznie cały dzień poza domem bylíśmy u znajomych którzy mają miesięczną córeczkę taka mała kruszynka już się nie mogę doczekać swojej niespodzianki ;-)
jak wracaliśmy to pierwszy raz mój mały synek swoją dziecięcą szczerością mnie zaskoczył jak jechaliśmy autobusem Pani ustąpiła nam miejsca posadziłam tam Kacpra a obok siedział starszy Pan który nie załadnie pachniał a mój gaduła na cały autobus krzyknął że ten Pan strasznie śmierdzi pierwszy raz młody wywinął taki numer i wiem że dzieci mówią co myślą ale już dawno nie spaliłam takiego buraka potem podeszła do nas Pani i mówi że ten Pan śmierdzi ale jej głupio było to na głos powiedzieć
jak tłumaczycie dzieciom że nie wypada tak dosłownie mówić takich rzeczy?

Anamari - wmioty i nudności od poczatku, lezenie lipiec, sierpień, wrzesień i praktcznie pazdziernik, 3 pobyty w szpitalu przez krwawe wmioty, ciągle dieta lekkostrawna. i tak juz na kacu przez 6 miechów!! dlatego troche to odbiega od mojej wizji stanu błogosławionego :) dopiero od ok 3 tg wychodze z domku na krótkie spacery.

oj
to rzeczywiscie odbiega odstanu blogosł.,
musilo byc Ci cizeko
ale juz duzo lepiej tak?
teraz juz musi byc dobrze

Boziu jak mnie kręgosłup dziś boli aż nie idzie wyrobić:-( my dziś praktycznie cały dzień poza domem bylíśmy u znajomych którzy mają miesięczną córeczkę taka mała kruszynka już się nie mogę doczekać swojej niespodzianki ;-)
jak wracaliśmy to pierwszy raz mój mały synek swoją dziecięcą szczerością mnie zaskoczył jak jechaliśmy autobusem Pani ustąpiła nam miejsca posadziłam tam Kacpra a obok siedział starszy Pan który nie załadnie pachniał a mój gaduła na cały autobus krzyknął że ten Pan strasznie śmierdzi pierwszy raz młody wywinął taki numer i wiem że dzieci mówią co myślą ale już dawno nie spaliłam takiego buraka potem podeszła do nas Pani i mówi że ten Pan śmierdzi ale jej głupio było to na głos powiedzieć
jak tłumaczycie dzieciom że nie wypada tak dosłownie mówić takich rzeczy?

:szok:ale wypalił
aledzieci mowi co mysl

j tez mowie moim ieraz ze cos niewypada mowic ale róonie bywa

ost na przystnku mlodsza córka mowił
jaja jaja
a starsZa na to-co ty gadasz,jakie jaja
jaja to ma tata i kacper(brat ich)
pani obok stala ale chyba sie usmiechneła tylko

albo w PEPCO
mamo,ja wiem ze teraz mi nie kuisz ale kiedyskupisz mi staniczek?bo chcialabym taki
ja wiem ze teraz jeszcze jestem za mała ale bym chciała

tez pani stała i usmiechela sie jak usłysazła

Witajcie,
Ja wpadlam dzis w wir zakupow w Polsce....i nawet mila niespodzianka, bylam w superpharm kolejka, ze az sie odechciewa, myslac ze jest druga krotsza poszlam tam, okazalo sie, ze ludzie sie wpychali....podeszla Pani ochroniarz i mowi, ze jest tylko jedna kolejka...etc i mowi do mnie cyt. Ale Pani to nie dotyczy, Pani zostanie obsluzona poza kolejka... az sie zdziwilam:)

Anamari - no jest lepiej niż było na poczatku, bo wczesniej to i po 8 razy dziennie zwracałam wszytsko, nawet czystą wodę i chudłam. Nudności 24/h, nawet w nocy jak sie przebudziłam to wymiotowałam. Teraz wymiotuje już sporadycznie, ale nudności mam codziennie. nie ma dnia takiego bym cały przezyła bez nudności. Wiem, że już tak będzie do końca i staram się z tym pogodzić. ALe czasami załamka bierze góre. Nie moge sie szybko ruszać, po jedzeniu tym bardziej bo od razu zwracam. Jeśc nie jem tego co chce bo byłoby to samo. Chwała ze byłam u gastrologa i z refluksem i zgaga walcze lekami bo zwracanie przy tym było częstsze. Doszły tylko bóle pleców i żeber... takie tam uroki :) ZAwsze jak widziałam brzuchatki to takie szczęśliwe, rozpromienione głaskające się po brzuchu! no rewelacja! tylko myślałam kiedy ja kiedy ja! A tu masz! głaskanie po brzuchu sprawia ze mi do gardła wszytsko podchodzi, wiec każdy ma zakaz dotykania, jedynie mój może delikatnie i tyle! Taka ta moja ciąża!

Anamari, Madzik20 - ale macie fajne dzieciaczki :) no ale taki to juz wiek, szczerośc ponad wszytsko, no i ludzie powinni to zrozumieć :p no gość smierdział i tyle. stwierdził fakt, ale domyslam sie jak Ci Madzik musiało byc głupio. A tata i brat ma jaja to też fakt ;P hihi :)

Kesti - a jednak gdzieś w Polsce jeszcze troche kulturki jest :p

Anamari, Magdzik świetne historie, ale spodziewam się, że właśnie ciężko się jakoś zachować. Przecież nie będziesz np. dziecku tłumaczyć przy śmierdzącym panu, że owszem śmierdzi, ale nie mówi się tego głośno ;-) Zresztą spodziewam się, że pociągnęłoby to za sobą lawinę pytań. Śmialiśmy się z M, ale sami stwierdziliśmy, że nie wiadomo jak będziemy się w takich sytuacjach zachowywać.

Kesti to Ci się trafiło :-) W takich przypadkach wraca moja wiara w ludzi ;-)

Witam w deszczowa niedziele:-p

annamari 36 tc to tez juz bezpieczny tydzien do powitania maluszka na swiecie :tak:

tak wiec aj dzis zaczynam 30tc wiec jeszcze szczesliwie przynajmniej przetrzymac 6tygodni a potem mozemy małego witac na swiecie :-D

Edda Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia !!!!:tak:

Myg no to gratuluje czkawki;-) moj mały ma czesto czkawke :-D

Kesti no to pieknie ci sie udało :-p oby jak najwiecej takich życzliwych ludzi :tak:

Miłego dnia

reklama
Monila ja dzisiaj zaczynam 30tyd i kurcze ciesze się bardzo z kazdym tygodniem coraz bardziej. Powiem wam że nie boje się jakoś porodu, to się musi stać i tyle:tak: Ale słyszałam ostatnio dużo minusów na temat znieczulenia do kręgosłupowego, ja napewno tego nie biore no chyba że będę sie dwa dni męczyć i to będzie już bardzo nieludzkie. Monila ja odliczam czas do tego 36tyg :-)

Do góry