reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Ja mojemu też mówie żeby szedł, na wakacje też go wyganiałam, ale nie pojechał ( ja lezałam w domku), no ale potem to sie troche zemściło na jego samopoczuciu, przez brak odskoczni i przepracowanie!

reklama
Selerowa :-D:-D:-D:-D mój męzu zawsze tak mówił na sex z gumką :-D
Czytam o tym co jesz/ co musisz jeść i przeraża mnie to strasznie.. Nie wiem jak opanuje to żeby nie przekraczać te 3h między posiłkami bo ja jem o różnych porach i przeważnie lubię sobie coś przegryźć... mi lekarz powiedział ze przeważnie jest tak że cukrzyca kończy się z momentem porodu, ale wiadomo że po porodzie jeszcze trzeba się przebadać...

Myg pamiętaj że nie jesteś sama ;-) a mąz niech się wyszaleje póki może, mój pewnie jakby nie pracował całymi dniami też z chęcią by wyskoczył gdzies z kolegami :tak:

Dziewczyny ja dziś po wizycie u gina. Ciesze sie z tego że moja glukoza jest wporzo :) Mam ładny winik wiec słodkie moge jeść :)
Jedyny problem to mam z morfologią :( Spada mi i spada...Już zjadłam całe opakowanie biofer folic i nic nie pomogło. Teraz mam inne tabl. i poskarżylam sie też na moje skurcze łydek i dostałam magnez B6 2x2tabl. a jak nie pomoże to ide leżeć do szpitala na kroplówki.
U mnie kolenda chyba w styczniu,ale szczerze nie przepadam za kolendą :dry:
Ja z moim mężem nie mam problemu typu wychodne,koledzy,piwko. On woli ze mną spędzić czas po pracy i poleniuchować niż z kolegami iść. A mi to pasuje :-)

Moj mial dzis wolne w pracy i latalismy po miescie, zalatwilismy wszystko co sie dalo, kupilismy kilka rzeczy dla malego, ozdoby na choinke.
Jutro rano jedziemy na basen, a popoludniu jade z kolezanka na kawe i ciach, a on jedzie z kolegami na kregle:-)
Dawno nigdzie nie wychodzilismy, tylko praca, dom, praca, dom. Oszalec mozna

Hejka z rana - ciekawe jak świeżo upieczona żonka :) na ile brzuszek jej pozwolił się bawić.

KArolina - zgadzam się,można zbzikować jak się nie wychodzi, cos o tym wiem. Ja lipiec, sierpień, wrzesień i prawie cały pażdziernik - dom 4 ściany. tylko wizyty i szpitale. JAk raz po wizycie z moim poszłam do sklepu bo było blisko i mogłam sobie na to pozwolić bo miałam ciut sił - to taka podjarana chodziłam po biedronce jakby to nie wiem co było :p ale, na wieczorne wychodne nie ma szans.. wiec teraz z rana jak się w miare czuje to chodze na spacerki, co by moje nogi wiedzały do czego służa :p

Pasuje coś dzis posprzątać.. ale weny to ja na to nie mam :)

Witam sie i ja z rana :)
Kurcze ja to mam smaki haha :D Otwieram rano lodówkę i patrze,i patrze...i nie wiem sama co chce. Z jednej str mam smaka na słodko a z drugiej bym zjadła cos jak np koreczki... I wiecie co,pół bułki zjadłam z rybą-koreczki a pół z konfiturą śliwkową. Często mi sie to zdarza,że nie potrafie sie zdecydować na konkretne śniadanie haha:-). Tez tak macie??

A ja dzis na obiad bede robić placki a dla mojego M specjalny ''placek po bytomsku''-inaczej placek ziemniaczany z mięsem i sosem :) Pyyycha

anamari ja uwazam, ze najwiecej do wyboru imienia ma sama matka. Paulinka bardzo ladne imie:-)
Moze spróbuj zalatwic sobie pobyt w szpitalu, a maz cwaniak niech zobaczy jak to jest jak zony w domu nie ma i niech sie zajmie reszta dzieci. Wspolczuje ci, ja teraz moge lezec calymi dniami na sofie i nic nie robic ale to dopiero pierwsze dziecko wiec nie musze sie nikim opiekowac. glowa do gory, jeszcze troche zostalo:-):-)

dziekuje:)
ja chce Paulinke a F nie bo mu sie nie podoba
bo zna wredne Pauliny
a ja znam Baski z trudnym charakterem-np moja ciotka
nie ze wsadzam wszystkie Baski do 1.worka
ale nie chce Baski i juz
..jakos trzeba bedzie sie dogadac

z tym szpitalem-cały zcas mysle co bym musiała lek nagadc zeby mnie wysłal
napewno powiem ze brzuch boli,krzyz i nogi
nie mam jak odpocząc i mecze sie
a i ze jestem przeziebion anie mm jak do internisty isc
córki maja jelitówke
tzn starsza wymiotuje ,młodsza ma luzna kupke
ja poki co nie mam tego

ojjj
odliczam dni ,38tydz to juz donoszona,nawet w 37 mioglabym jzu rodzic
jak wytrzymam to niewiem
ah dzidzia ciagle dake czadu
az boli,widze jak brzuch faluje
mężul w czw mowi-jak nie zrobisz pierogow bedzie Basia
ja nie robiłam nigdy a ten mi jakies szntaze?
ale wczoraj zrobilam jednak
i hahah wszoku był bo myslał ze nie zrobie
a ja pierwszy razzrobiłam (z serem były)
i wyszły jk od mamy
a ten ze kupilm,ze moze mama mi dala juz cisto
i smialsie ze zrobilam by im B.nie dał
a mi chodziło akurat bardziej o to,ze jednak umiem
i miałam satysfakcje
hah
a wieczorem mowie-kopie
on reke pozloyl i mowi ze nie czuje
to j ze ona nie chce byc Basia to nie kopie
hah

ale potem czuł juz..
ja niewiem co mała tm wyprawia ze taie kuksamce dostaje

Ja chyba jak nie ogarne tematu golenia to mojemu wydam rozkaz działania, pewnie bedzie to trwało wieki ale sie ja nie zsapie choć ;p nogi juz mi golił ;p

Anamari - ost tez mówiłam sobie ze mam juz dosc tego stanu ( nie spodziewałam sie że tak kiedykolwiek stwierdze) jednak moja ciąża odbiega całkowicie od wizji stanu błogosławionego.!! Co do imienia jakoś sie może dogadacie, innym dzieciom sie udało to i teraz tak będzie :)

Sylwia - no tak - cellulit u mnie tez króluje!! ale.. zimno jest chodze ubrana to se na tyły nie patrze ;p to mi lepiej ;p
a dlaczego Twoja ciaza odbiega od stanu bł.?

Dziewczyny czy Wy tez macie takie skurcze łydek? łykam magnez z wit B6 , a skurcze i tak łapią, potem łydka boli cały dzień :(
u mnie dziś ponuro, szaro, nastrój też taki ze bym przeleżała cały dzień
dobrze ze weekend idzie i mężuś w domku będzie :)
ja w nocy mam skurcze
dzis tak bolało w prawej lydce,az do stopy promieniowalo-masakra
Edda wiesz jak zabrzmiały Twoje słowa? "wyszłam za mąż, zaraz wracam" :-D
U nas kolęda pewnie w styczniu może w lutym, czyli jak dobrze księża ustalą terminy to mam szansę nie być :-) ale nasi księża są fajni, a do tego Majka na świetlicy (działa przy kościele) udziela się sporo i obydwaj ją znają, więc jak już przyjdą to będą z nią gadać :-)
W sprawie biustu, mąż nie marudzi :-) kiedyś mówił, że małe jest piękne, ale w ciąży słyszę, że takie fajniejsze :-) Tylko co z tego, jak dotknąć się już nie daję do nich. Szkoda, że nie sa większe, ale na szczęście w ciąży wszystko idzie w brzuch, a nie w dupę :-) A dziś kolejny kg mniej:-) Przez półtora tygodnia schudłam kilogram. Pewnie dostanę zjebke od gina, że chudnę, a nie przybieram, ale póki z Młodym jest dobrze to ja się ciesze z mniejszej wagi :-) Na chwilę obecną mam mniej o 3 kg niż przed ciążą.
Sylwia
nie wyobrażam sobie, żeby moim ginekologiem była kobieta. Byłam kiedyś raz jeden jedyny i powiedziałam nigdy więcej.
Kiedyś to w ogóle miałam dziwne wyobrażenia i myśli o ginekologach. No bo jaka przyjemność z bycia ginekologiem ma kobieta? facet, rozumiem ;-) choć też nie do końca, bo jak się napatrzy to może potem w domu z dziewczyną czy żoną to mu się nie chce? chyba, że stary to tyle jego co sobie popatrzy i pogrzebie :-);-)

Teść dziś wiezie i odbiera Maję ze świetlicy, więc mogę wziąć się za jakąś większą robotę. Do 19 mam czas :-)

u nas koleda 13 grudnia
i ktoregos styczniua na nowym mieszkniu
ale ciagnie sie tak ze niewiem czy sie nam uda na swieta przeniesc tam
jak nie to po NR
le jak mam isc rodzic i wyjsc z dzieckiem to jzu chce byc na nowym mieszk
jeszcze szafe mąż musi dokonczyc
lampy zamontowac
trzeb jeszcze dokupic do pokoju dzieci
potem z kurzu powycierac to i owo
meble i..
mam nadzieje ze najpozniej w styczniu tam zamieszkamy

hhaha dobre z tymi ginekologami:laugh2:

Anamari - wmioty i nudności od poczatku, lezenie lipiec, sierpień, wrzesień i praktcznie pazdziernik, 3 pobyty w szpitalu przez krwawe wmioty, ciągle dieta lekkostrawna. i tak juz na kacu przez 6 miechów!! dlatego troche to odbiega od mojej wizji stanu błogosławionego :) dopiero od ok 3 tg wychodze z domku na krótkie spacery.

reklama
W końcu spokojnie usiadłam odpocząć...Mały tak fajnie kopie prawie przez cały dzień nawet jak chodze i jak przebudze sie w nocy, aż się zastanawiam kiedy on śpi :-D Mój m. pojechał do lasu szykować drzewo na następną zimę, a ja musiałam umyć klatkę schodową i korytarz od 1 piętra po parter, bo dziś moja kolej....brrrrr.....:wściekła/y: Nie nawidzę tego. Na górze to w miarę szybko sie myje ale dolny korytarz to sam beton i dla mnie to nie ma sensu szorować kamień, gdzie jak wyschnie nie widać czy był myty czy nie.... Ale w między czasie upiekła się pizza więc teraz siedzę i zajadam, a syncio zasnął przed bajką, więc chwila spokoju :-)

kasiaczek - dobrze że pomału wracasz do żywych, bidulko ty ;-) Dla mnie ciąża też nie jest jakimś super błogosławionym stanem, którym inne kobiety się zachwycają, choć moje mdłości i wymioty już minęły, mam nadzieję, że ostatni raz jestem w ciąży. Oczywiście kocham dzieci, mogłabym mieć więcej ale dostać już urodzone ;-) Bóg jakoś to do niczego wymyślił, wolałabym rok czasu na jajku siedzieć niż z brzucholem i wymiotami się męczyć ;-)

Do góry