reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam :-D

Myg u nas tez tak wczas kolendy :-p ja mam za tydzien w niedziele a ksiadz chodzi juz od połowy listopada;-) ja tez nie przepadam za kolenda :-p

reklama
Dzień Dobry w południe :-D

Kasoku ale się uśmiałam z tej dyni hahaha

Selerowa a wiesz ze ja też słyszałam już nie raz o tym ze po to są tam włosy zeby chroniły przed infekcjami, no ale ja nie wyobrażam sobie iść do gina z takim "jeżem" Tym bardziej że moja gin to taka kobieta mega zadbana :zawstydzona/y: Największe wyniki mam po śniadaniu bo wczoraj po obiedzie i kolacji miałam dobre wyniki, ciezko będzie sie przyzwyczaić do diety, ale lubię i pieczywo i ryż ciemny, a najgorsze że banan i winogron to jedyne owoce które mi najbardziej wchodzą ;-) no nic ważne że przy końcówce taka dieta a nie od poczatku ciązy więc jakoś przeżyje, zobaczymy co mi powie lekarz w środę na kontroli...

Myg już kolędę ?? Jaaak szybko! U nas dopiero kolęda w styczniu ;-) u mnie z biustem to samo co u Ciebie ;-) wielkość się nie zmieniła tylko są takie pełniejsze

Eve ja też biorę magnez z wit B6 2 razy dziennie i jeszcze póki co żadnych skurczy nie miałam ;-)

Monila ja też nie przepadam za kolędą choć mamy na prawdę fajnego ksiedza,

Co do magnezu to spradżcie sobie jaka jest zawartość magnezu w tabletce. Powinno być 500mg ale już raz sie nadziałam 125mg a to jest gigantyczna różnica :baffled: Co do kolendy to u mnie w domu rodzinnym kolenda dopiero w styczniu była a tu takie cyrki :tak: ehh przynajmniej choinki nie będzie mi oglądać :)

Edda wiesz jak zabrzmiały Twoje słowa? "wyszłam za mąż, zaraz wracam" :-D
U nas kolęda pewnie w styczniu może w lutym, czyli jak dobrze księża ustalą terminy to mam szansę nie być :-) ale nasi księża są fajni, a do tego Majka na świetlicy (działa przy kościele) udziela się sporo i obydwaj ją znają, więc jak już przyjdą to będą z nią gadać :-)
W sprawie biustu, mąż nie marudzi :-) kiedyś mówił, że małe jest piękne, ale w ciąży słyszę, że takie fajniejsze :-) Tylko co z tego, jak dotknąć się już nie daję do nich. Szkoda, że nie sa większe, ale na szczęście w ciąży wszystko idzie w brzuch, a nie w dupę :-) A dziś kolejny kg mniej:-) Przez półtora tygodnia schudłam kilogram. Pewnie dostanę zjebke od gina, że chudnę, a nie przybieram, ale póki z Młodym jest dobrze to ja się ciesze z mniejszej wagi :-) Na chwilę obecną mam mniej o 3 kg niż przed ciążą.
Sylwia
nie wyobrażam sobie, żeby moim ginekologiem była kobieta. Byłam kiedyś raz jeden jedyny i powiedziałam nigdy więcej.
Kiedyś to w ogóle miałam dziwne wyobrażenia i myśli o ginekologach. No bo jaka przyjemność z bycia ginekologiem ma kobieta? facet, rozumiem ;-) choć też nie do końca, bo jak się napatrzy to może potem w domu z dziewczyną czy żoną to mu się nie chce? chyba, że stary to tyle jego co sobie popatrzy i pogrzebie :-);-)

Teść dziś wiezie i odbiera Maję ze świetlicy, więc mogę wziąć się za jakąś większą robotę. Do 19 mam czas :-)

Szybko ta kolenda. Nigdy nie słyszałam żeby w listopadzie chodzili. Co region to obyczaj.
Co to naszych trawników to mi się wydaje że moze chroniły przwd infekcjami kiedyś jak ludzie goli latali a teraz to tylko problem.

Sylvia -jaka masz dawke magnezu
ja brałam 2x 500mg, ale w patece babka mi dała 1000mg zebym brała 1x dziennie
dziś kupiłam tez czekoalde z 90% kakao
no i mam magnez jakiś w dawce witamin dla ciężarnych

Witam, u mnie typowa jesienna pogoda a tu opony na zimowe nie zmienione :no: wkurw na meza :wściekła/y:, bo jutro w góry do córci jade a tam już przymrozek a ja w ciąży na letnich :wściekła/y:

Z ta dynia to w pierwszej ciąży zrobiłam test mojemu bo za bardzo krytyczny był, skubany,
co do kolędy ja mam sprawę zalatwiona bo zadnego kleru nie wpuszczam do mojego domu, z dwóch powodow, pierwszy wiadomo nie pajam sympatia do księży i nie chche mieć z nimi nic wspólnego, drugi taki,ze ministranci wchodzą razem z księdzem, a wiadomo niektórzy z ministrantow to ohydni blokersi ,którzy patrza kto jak mieszka i potem zdarzają się kradzieże, już kilka razy tak na moim osiedlu było, mieszkam w domu,ale kolo dużego osiedla blokow, wiec ja mam z glowy problem.

reklama
Selerowa hahaha:-D ale mi się śmiać chciało jak czytałam o tych facetach - ginekologach, wiesz co ja bym może poszła do gina faceta, ale u nas w mieście to w większości młodzi ginekolodzy, byłam prywatnie u dziadka gina który wkurzał mnie głupim gadaniem że będąc z chłopakiem powinnam zabezpieczać się tabletkami - co w moim przypadku nie wchodziło w gre, drugi miał mega stary sprzęt usg, nie miał dopochwowego, kolejny jaki humor taki lekarz i stwierdziłam że pójde do kobiety prywatnie ;-) Jak Ty to robisz ze chudniesz w ciąży???

Eve ja też mam 500mg i ja jeszcze lubię sobie pogryźć pestki dyni i słonecznika, orzechy pistacjowe a za banana dam się pokroić ;-)

Kasoku niech meżu zmienia te opony bo w każdej chwili może padać śnieg, u nas na razie nie zapowiada się na to choć mówią o małych przymrozkach.. A księża u nas kiedyś chodził z ministrantami ale Ci przeważnie liczyli że dostaną jakąś kasę i ludzie się buntowali więc teraz ksiądz chodzi sam;-)

Do góry