reklama
Ajentka ja ostatnio też cały dzień spędziłam na sortowaniu ciuszków rozmiarami tylko wszystkie miały odcięte metki (pewnie żeby nie gryzło) a ja za cholere nie mogłam sobie wyobrazić na jaki wiek to gdzieś jest heh:-) w końcu posortowałam na kupki do 6 miesięcy i ponad i w szafie będę miałą poukładane na pół roku
myg ale mi smaka na ogórkową zrobiłaś. Chodzi za mną już od tygodni!!!
Kesti zdrowiej bidulko!
myg ale mi smaka na ogórkową zrobiłaś. Chodzi za mną już od tygodni!!!
Kesti zdrowiej bidulko!
Ostatnia edycja:
Sylwia9
Fanka BB :)
Kesti ja nie dawno też byłam przeziębiona i wszystko mnie bolało! Wygrzewaj się, może mleko z miodem i czosnkiem Ci pomoże?? Odpoczywaj i leż ;-) Dużo zdrówka życzę!
dzasti a czemu wiesz że nie będziesz miała do czego wracać po macierzyńskim?? Jeeej tak patrze na Twój suwaczek Ty już 24 tydzień ! ;-)
Monila daj troszkę słoneczka bo u mnie dalej jakoś tak pochmurno i wieje, a tak patrze przez okno i z daleka widać albo mgłe albo tak pada deszcz ;-)
Nie lubię takiej jesieni, wczoraj była śliczna pogoda a dzisiaj zupełnie odwrotnie! :-(
dzasti a czemu wiesz że nie będziesz miała do czego wracać po macierzyńskim?? Jeeej tak patrze na Twój suwaczek Ty już 24 tydzień ! ;-)
Monila daj troszkę słoneczka bo u mnie dalej jakoś tak pochmurno i wieje, a tak patrze przez okno i z daleka widać albo mgłe albo tak pada deszcz ;-)
Nie lubię takiej jesieni, wczoraj była śliczna pogoda a dzisiaj zupełnie odwrotnie! :-(
Witam z rana u mnie dzisiaj pochmurno i szaro buro. Musze ogarnąć mieszkanie bo juz wczoraj na nie patrzeć nie umiałam, taki syf!!. Doszłam też do wniosku że mój mąż ma sie dobrze bo czyściutko, obiadek na pore i nie musi nic robić a zawsze to bardziej on sprzątał bo mi brakowało czasu albo chęci a teraz wszystko naodwrót Ale jestem szczęśliwa z zakupionego wczoraj wózka, można powiedzieć że to mój ideał
A dzisiaj przychodzi do mnie znajoma po swojej pracy więc zjemy obiadek czyli ogórkową :-) a pózniej mama ma wjechać na chwile więc nudzić się nie będę. M znowu zaczyna swoją przeklętą zmiane i od 10-21 go niema w domu nienawidze tej zmiany A pozatym tez zauważyłam że Maja fika coraz bardziej i prawie cały czas ją czuje A dzisiaj mnie troche kręgosłup w odcinku lędżwiowym boli ale sprzątaniem go rozruszam i będzie lepiej.
Myg, łączę się z Tobą w bólu odnośnie sprzątania. Na ból lędźwia polecam basen. W tamtej ciąży odwiedzałam regularnie i muszę powiedzieć, że efekty ekstra. Bardzo dobrze rozluźnia się ten odcinek, a nie nadwyręża innych. Bóle lędźwiowe w ciąży są powodem zmiany środka ciężkości podczas chodzenia.
witajcie,
ja od dziś jestem na zwolnieniu, wczoraj byłam u lekarza, miałam wysokie ciśnienie, moja pani doktor zaniepokoiła się i bez wahania wystawiła... Byłam rano jeszcze w pracy się pożegnać, bo wiem że już nie będę miała do czego wracać. Człowiek się tak przywiązuje i nie zdaje sobie z tego sprawy, łezka mi poleciała
od jutra ruszam z porządkowaniem daję sobie termin do końca października noooo, może połowa listopada moje psiaki kompletnie zgłupieją tyle lat same w domku podczas naszej nie obecności, że teraz będą zdezorientowane, po południu jadę do Gdańska po zaświadczenie ukończenia podyplomówki.
Syniu wczoraj nie dał posłuchać serduszka, ale czuję go coraz mocniej i za każdym razem się do siebie uśmiecham.
czytam Was regularnie, i mimo że u jednej lepiej u drugiej gorzej, to jakoś dzielnie się trzymacie! Mnie czeka badanie z glukozą ble...
pozdrawiam
Dzasti, ja też jestem na zwolnieniu od początku, jak tylko się dowiedziałam o ciąży. U mnie to ze względu na pracę, jaką wykonuję. Jak któraś dziewczyna jest w ciąży- to od razu idzie na zwolnienie.
Docenisz to na pewno, że możesz zostać w domu, szczególnie w okresie zimowym;-p. Ja też przeżywałam rozstanie z pracą, dlatego rozumiem, co czujesz. Dlaczego nie będziesz miała do czego wracać?? U mnie jeśli nie wrócę od września 2014, to może też być ciężko z powrotem. Chciałabym móc zostać z maleństwem ten ustawowy rok czasu, ale mogę o tym pomarzyć co najwyżej. jeśli nie wrócę od września 2014, to kolejny możliwy powrót to następny wrzesień,a umowę mam do 31 sierpnia, więc wiadomo... I to jest państwo w państwie i mogę sobie skarżyć nawet do Pana Boga;-). w lutym 2015 powiedzą mi, że nie ma pracy i będę musiała dobrowolnie podpisać papier, że idę na wychowawczy. A od lutego do września z jednej pensji będzie bardzo ciężko, więc ustaliliśmy z mężem, że ja wracam do pracy we wrześniu, a on idzie na tacierzyński, bo przynajmniej roboty nie straci... już mi się płakać chce, bo tak się cieszyłam, że teraz ten urlop macierzyński trwa rok... Jednak pierwszy rok życia dziecka jest bardzo ważny, potem jest już takie podrośnięte, że może zostać z każdym. Ech...
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i dodanie otuchy wczoraj. Cieszę się, że tu jestem z Wami.
Kari79
Zaangażowana w BB
Dziewczyny podajcie mi na przepisach jakiś sprawdzony przepis na coś dobrego z jabłek Jak ciasto to bez miksera bo jeszcze nie posiadam
Z mojego drugiego bloga proszę :
Home is where the heart is...: Pod waniliową pierzynką...
Albo przepis anny Starmach:
Trzesz jabłka na dużych oczkach, na to robisz kruszonkę a na to kładziesz cieniutkie płatki masła i zapiekasz... Mniam..
Sylwia9
Fanka BB :)
Jej współczuje Wam tego że tak ciężko będzie z powrotem, nie to że stres z ciążą, dzidziusiem to jeszcze dochodzi praca...
Agasim a ile godzin dziennie pracowałaś? U mnie póki co powrót do pracy nie wchodzi w grę, zamierzam w całości wykorzystać macierzyński i jeszcze zastanowię się nad wychowawczym, ja pracowałam zazwyczaj po 11h dziennie czasami i dłużej, zazwyczaj 5 dni w ciągu całego tygodnia..
Agasim a ile godzin dziennie pracowałaś? U mnie póki co powrót do pracy nie wchodzi w grę, zamierzam w całości wykorzystać macierzyński i jeszcze zastanowię się nad wychowawczym, ja pracowałam zazwyczaj po 11h dziennie czasami i dłużej, zazwyczaj 5 dni w ciągu całego tygodnia..
myg polecam szarlotke z ciata kruchego najlepiej z yt, zagnieciesz do lodowki w tym czasie jablka zrobisz i do piekarnika
kesti zdrowka
u nas wiatr tak zimny ze w kapturze rano musialam isc, az mnie ucho zaczelo bolec i do tego slonce ze jak zaswieci to nie wiadomo co zrobic :-(
kesti zdrowka
u nas wiatr tak zimny ze w kapturze rano musialam isc, az mnie ucho zaczelo bolec i do tego slonce ze jak zaswieci to nie wiadomo co zrobic :-(
Kari79
Zaangażowana w BB
Pozwolę sobie trochę Wam poprzynudzać..
Czytam swojego starego bloga i natrafiłam na taki tekst:
Wojciech Eichelberger:
Dziewczynka,gdy stanie się kobietą (...)zrozumie,że gdy ją boli, to tak naprawdę nie boli.
Gdy płacze,to histeryzuje i jest niewdzięczna.
Gdy się na coś nie zgadza,to jest wredna i cyniczna.
Gdy się cieszy,to się wygłupia albo jest pijana.
Gdy chce ładnie wyglądać,to się mizdrzy,
a gdy kimś się zainteresuje,to się puszcza.
Gdy się wstydzi,to jest głupia,a gdy się nie wstydzi,to jest bezwstydna.
Gdy się przy czymś upiera,to przesadza,a gdy się nie upiera,to nie wie czego chce.
Jak kocha,to jest naiwna,a jak nie kocha,to jest zimna.
Gdy ma ochotę na seks,to jest suką,a gdy nie ma ochoty na seks,to też jest suką.
Jeśli chce być kimś - to znaczy,że przewróciło się jej w głowie,a jak nie chce być kimś,to jest głupią kurą.
Jeśli jest sama,to znaczy,że nikt jej nie chciał,a jeśli jest z kimś,to znaczy,że cwana.
...a gdy dostaje furii - to jej się tylko tak zdaje.
Czytam swojego starego bloga i natrafiłam na taki tekst:
Wojciech Eichelberger:
Dziewczynka,gdy stanie się kobietą (...)zrozumie,że gdy ją boli, to tak naprawdę nie boli.
Gdy płacze,to histeryzuje i jest niewdzięczna.
Gdy się na coś nie zgadza,to jest wredna i cyniczna.
Gdy się cieszy,to się wygłupia albo jest pijana.
Gdy chce ładnie wyglądać,to się mizdrzy,
a gdy kimś się zainteresuje,to się puszcza.
Gdy się wstydzi,to jest głupia,a gdy się nie wstydzi,to jest bezwstydna.
Gdy się przy czymś upiera,to przesadza,a gdy się nie upiera,to nie wie czego chce.
Jak kocha,to jest naiwna,a jak nie kocha,to jest zimna.
Gdy ma ochotę na seks,to jest suką,a gdy nie ma ochoty na seks,to też jest suką.
Jeśli chce być kimś - to znaczy,że przewróciło się jej w głowie,a jak nie chce być kimś,to jest głupią kurą.
Jeśli jest sama,to znaczy,że nikt jej nie chciał,a jeśli jest z kimś,to znaczy,że cwana.
...a gdy dostaje furii - to jej się tylko tak zdaje.
reklama
Kari79 ciekawy tekst
Odnonie urlopow, macierznski mam do kiedy dziecko nie skonczy 9msc, ale napewno potem zostaje jeszcze z dzieckiem na wychowawczym, ktory trwa do 3 roku zycia dziecka. Jednak wg moich planow zamierzam wrocic do pracy jak maly bedzie mial okolo 2 lat.. Tak jak z pierwszym dzieckiem, maly poszedl do przedszkola w wieku 1rok8msc, bo czulam, ze potrzebne mu towarzystwo innych dzieci i byla to dobra decyzja
Odnonie urlopow, macierznski mam do kiedy dziecko nie skonczy 9msc, ale napewno potem zostaje jeszcze z dzieckiem na wychowawczym, ktory trwa do 3 roku zycia dziecka. Jednak wg moich planow zamierzam wrocic do pracy jak maly bedzie mial okolo 2 lat.. Tak jak z pierwszym dzieckiem, maly poszedl do przedszkola w wieku 1rok8msc, bo czulam, ze potrzebne mu towarzystwo innych dzieci i byla to dobra decyzja