reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Sylwia9 po brzuszku nikt nie widzi, ze w ciazy jestem za to dosc czesto ktos mysli, ze jestem po operacji powiekszajacej piersi:) W pierwszej ciazy z miseczki B mialam C a jak doszlo mleko to D... Teraz zaczynajac tez od B juz C jest za mala... nie wiem z czego tak rosna bo mam 1kg na plusie takze tluszczyku mi tam nie przybylo:) Oby po porodzie wrocily do siebie:)

reklama
jej dziewczyny jak ja wam zazdroszczę takich normalnych rozmiarów:sorry2: C,D...jeny czy ja się kiedys doczekam takiego rozmiaru:-p
Jestem z Tobą Kerna...
Ja przy karmieniu pierwszego dziecka na początku miałam miseczkę D i nie mogłam się nacieszyć... Jakby Mikołaj w końcu dotarł z dawno wymarzonym prezentem :laugh2::-p
A teraz nic... :baffled:

Kerna ja ci z przyjemnoscia oddam wieksza połowe moich cycochow :-p bo wreszcie jak osiagłam ukochany rozmiar B to za pare miesiecy zaszłąm w ciazy i cycochy znowu urosły :-p

Kobietki, wpadłam do Was gościnnie z informacją, która być może zasmuci "przedsiębiorcze" mamy.

Jeżeli któraś z Was miała plan, żeby założyć firmę (lub zawiesić i odwiesić istniejącą) i skorzystać z luki prawnej, jaka do tej pory była w kwestii zasiłku macierzyńskiego polegającą na możliwości opłacenia przez miesiąc najwyższej składki i dostania potem wysokiego macierzyńskiego, uważajcie. Wiele osób jeszcze nie wie o tym, że od 1 grudnia wchodzą nowe przepisy i będą i tak naliczać zasiłek od najniższej składki a ewentualną nadwyżkę podzielą przez 12. Telewizja i internet jakoś dziwnie milczą na ten temat, wiadomo, że prace nad projektem trwały, ale na temat tego, że ta zmiana przepisów miała bardzo krótkie vacatio legis i obowiązywać będzie już od stycznia w zasadzie nigdzie ani słowa, dlatego Wam o tym piszę. Szkoda by było zapłacić bardzo duże składki i nic z tego nie mieć.

Cześć dziewczyny
Ale historia z tą ciążą ale na szczęście dobrze wszystko się skończyło.
Ja dziś skorzystałam z pięknej pogody i wybrałam się na długi 1,5 godzinny spacer po plaży razem z mama. A teraz czuję się wykończona hehehehe
Na szczęście mogę się teraz relaksować bo nie mam żadnych obowiązków więc nic innego mi nie zostało jak tylko leniuchować bo jutro z rana znowu zajęcia dla ciężarnych:)
Aha byłam jeszcze dziś w sklepie gdzie widziałam całkiem fajową kurtkę zimową idealną na końcówkę ciąży ale muszę się jeszcze nad nią zastanowić. Bo miała rozmiar L i mama twierdzi ze juz w 7 czy 8 miesiącu będę musiała mieć taki rozmiar choć teraz nadal noszę S.Ale chyba muszę jej zaufać bo ma doświadczenie a ja nie. W końcu to moja pierwsza ciążą:0

marchewka ewka wszystko zalezy ile przytyjesz i jaki fason kurtki! ile masz juz na plusie? ja wlasnie w pierwszej ciazy nosilam s i kupilam plaszcz L i pod koniec ciazy mialam na brzuchu jeszcze sporo w zapasie i zalowalam, ze M nie wzielam:)

kerna ale ciaza ci cycki? ja mam rozmiar 65 F a w tej chwili o rozmiar wiecej.

kesti no piersi poprostu nabrzmiale sa a nie tluszczyk tak sadza. ja mam 2kg na plusie:)

Ja to nie wiem w czym bedę śmigać zimą:no:

Beti no ciażą, a jakże! 70/75 I wiec po porodzie dojdę do J albo K:szok: keidy to było gdy nosiło się D:sorry2:

reklama
Kerna wow to pojechałaś z tym rozmiarem :szok: ja mam D i takie wg mnie są akurat:-)

MarchewkaEwka super taki spacer po plaży :-)

mi dzień zleciał dość leniwie posprzątałam zrobiłam angielski potem kumpela na ploty wpadła a teraz próbuje ululać mojego łobuza ale za to jtr dzień pełen wrażeń jedziemy rano do klubu mam na warsztaty plastyczne potem są warsztaty kulinarne a o 17.30 w domu kultury jest teatrzyk dla dzieci więc pewnie i tam zajdziemy :-) a w międzyczasie jak się uda mam z mamą na zakupy jechać po buty dla małego paskudka ;-)

Do góry