reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam i ja tradycyjnie z łózka :-D

Magdzik ja zamawiam pościele z alegro :) Jeszcze mi się nie zdarzyło narzekać :) no chyba że wiadomo zależy Ci na niskiej cenie więc może jakoś być beznadziejna, Ja jestem zadowolona :)

Katia no to fajniutki dzień Ci sie zapowiada :)

Monila tak właśnie też się zastanawiam nad czymś procentowym dla męża ;-) ojj bułeczka maślana pychota! :)

Ja to chyba będę dzisiaj miała leniwy dzień, kuzyn z kuzynką odwiedzą mnie na kawce a później cos na obiadek trzeba wymyślić - Monila, Katia co tam dzisiaj robicie na obiad?

reklama
Sylwus ja dzis robie zurek :-) mmmm az mi slinka cieknie jak o nim mysle :-p

ja dzis tez mam dzien lenistwa:-p hah i musze sie psychicznie przygotowac na jutrzejsza poranna wizyte u dentysty ... dobrze ze ta wizyta z samego rana bo jakby była poznije to pewnie bym nie poszła :-p a w sorde wieczorem prenatalne ojjj intensywne te 2 dni dla mnie beda :-p jutro ejszcze kuzynka chce przyjchac z rana ... a ja po dentyscie chyba bede nie do zycia ... zobaczymy

Hej noc miałam do du*y jak mały zaczął koncert ok 2 w nocy tak udało mu się usnać po 4:-(tak wiec dopiero co gały otworzyliśmy próbuje się do przychodni dodzwonić ale najpierw było zajęte a teraz wyłączyli tel :-[
Kari u nas to też jest kaszel alergiczny/asmatyczny tylko u nas przy atakach mały dostaje sterydy najgorsze to że dokładnie nie wiemy na co jest uczulony bo testy miał robione 2 razy ale ze względu na wiek są niemiarodajne i trzeba je powtórzyć
ja planuje kupić huste ew nosidło ale wolałabym huste to jest bardzo praktyczne jak trzeba wyjśc na chwile z maluchem do sklepu bo w tych osiedlowych to nie ma szans wjechać wozkiem dwa ja woże kacpra autobusem do przedszkola a rano jest tłok i z wózkiem na pewno nie wejde

eh miałam dziś schab upiec i zjeśc z sosem chrzanowym ale nie będe już małegdo po sklepach ciągać bo ludzie mnie wzrokiem zabija przez ten jego kaszel

lece na śniadanie ;-)

hej

dzięki dziewczyny za troske czuje się dobrze :-D na razie się nie powtórzyło zasłabniecie ale jeszcze w rosmanie nie byłam hehe:-D

Kuba dziś wreszcie w przedszkolu jak zobaczył go jego przyjaciel to aż się biedny popłakał ze szczęścia chyba Pani dziś szczęśliwa nie będzie jak tych dwóch się spotkało:-D

no do roboty trzeba się zabrać wreszcie :baffled:
miłego dnia

Magdzik,
No własnie ja o tej chuście myślę pod kątem starszaków.
wózkiem do szkoły nie wjadę bo są schody....

Z drugiej strony mama mi odradza, że nie będe używac no i niektóre negatywne opinie te mnie zniechęcają.. Sama nie wiem...
Natasza kiedy dostaje singular (od stycznia do końca lutego) to zazwyczaj jest ok. ale teraz znowu szukam alergologa sensownego i to na NFZ koniecznie.
A uwierzcie mi że posprawdzałam już w życiu wielu znich i czesto byłam rozczarowana,nawet prywatnych.

Pyszny i szybki przepis na schabik Wam podam...
Kotleciki ubijamy i doprawiamy ( sól, pieprz, papryka słodka) i na min godzinę do lodówki.
Smażymy a potem zdejmujemy z patelni na którą wlewamy śmietanę 18% i kostkę bulionową, zasmażamy.
Aby schabik był miekki mozna go wrzucić do garnka z tym śmietanowym sosikiem i chwilę pogotować na b małym ogniu.
Naprawdę pychotka :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja proponuję odwiedzić pulmonologa a nie alergologa . U nas tez był taki problem Kuba przez pierwsze 2 lata non stop miał zapalenia oskrzeli zapalenia płuc kaszel niewiadomego pochodzenia itp. itd... i cały czas był pod opieką alergologa wreszcie poszłam do pulmonologa przez 2 lata przyjmował sinuliar i flixitide wziewnie i teraz nie mam już zupełnie problemu. okazało się że były to początki astmy która narodziła się przez źle leczona alergie pokarmową przeszło we wziewna a potem to już astma.

Grzechotka!
Ja teraz na koniec października mam pulmonologa.
A zestaw flixo i singulair też chronił Natkę zawsze :)
Tyle że nasz alergolog dośc szybko zawsze schodził z leków żeby dziecko jak najcxęściej było "czyste". Problem polegał na ym, że wizyta była raz na 3 msce i jak coś się działo to zwykli pediatrzy średnio dawali radę ...

no wiesz co ten mój pulmonolog właśnie mówił że przy tych lekach ważna jest ciągłość bo w ten sposób uodparniają się płuca i oskrzela nam to w zestawieniu jeszcze z lekami antyalergicznymi bardzo pomogło

Grzechotka ja chyba skorzystam z twoich rad bo naprawde znaleźć dobregoalergologa to cud u nas jest tak że mały nigdy nie miał zapalenia oskrzeli czy płuc ale ja zawsze na poczatku kaszlu właczałam pulmicort no i u nas dodatkowo ten kaszel nasila refluks :-(

Edit u nas tez singular pomaga ;-) do tego pulmicort ew berodual no a w konieczności ventolin

Ostatnia edycja:
reklama
no wiesz co ten mój pulmonolog właśnie mówił że przy tych lekach ważna jest ciągłość bo w ten sposób uodparniają się płuca i oskrzela nam to w zestawieniu jeszcze z lekami antyalergicznymi bardzo pomogło
I to jest najgorsze, że co lekarz to opinia a Ty Matko Polko będź mądra... ech...
A jaką dawkę flixo dostawaliście?
My taką podtrzymująą to 50 dwa razy dziennie.

Do góry