reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
I już po dziecku ;-) za to teraz mąż dopomina się uwagi cały tydzień na noc pracował i w końcu natrafiła się okazja do wspólnego wieczoru tak więc dziewczyny miłej nocy

Ale się rozpisałyście :) Przeczytałam wszystko, ale już nie wiem co to ja chciałam...A na pewno, że herbatkę żurawinową piłam dopiero co ;-) Także po czasie, ale się przyłączyłam heh
Co do tych naszych mężów, to tak to z nimi czasem bywa, że muszą powkurzać. Ja nauczyłam się po tych kilku latach jak po prostu podejść, żeby osiągnąć co potrzebuję ;-) A że facet to ogólnie prosta w obsłudze istota to jakoś się udaje :-)

Staram się nie zastanawiać dziś nad tym jaki będzie ten poród. Tzn. oprócz tego, że dużo zależy ode mnie i mojego podejścia. Także nawet jak słyszę różne straszne historie to wolę cały czas opierać się na przeświadczeniu, że każda z nas w końcu jest inna i inaczej może przeżywać ten czas. W każdym razie wszystkim nam życzę lekkiego porodu, miłych położnych i samej pociechy z maluszków :-)

Ja spędziłam wieczór z siostrą, trochę nam zeszło na pogaduchach i czas był wracać i kłaść się do ciepłego łóżeczka ;) Pewnie niedługo usnę także życzę słodkich snów i do jutra :-)

Z tymi bułeczkami to ja się czaję od tyg. Ale chciałam zrobić takie zwykle, sśniadaniowe.
czy któraś z Was bierze żelazo nie na receptę?jesśli tak to jakie?

byłam wczoraj u giną, wszystko ok.. Ale numer nam wykręciła dzidzia. W 13tyg lekarz mówił ze to chłopiec , ale nie na 100 proc.
i nagle wczoraj wystrzelił : dziewuszka...
wyobrażacie sobie nasze zdziwienie? Mój K. Oczywiście szczęśliwy bo marzyła jeszcze jednej dziewczynce. A ja jestem tak zdezorientowani, ze już nie wiem kto tam się rusza w środku. W. Każdym razie jest mi to totalnie obojętne. Kocham je i niech rośnie silne i zdrowe. I moż się okazać kinowe niespodzianką:)

a dziś moja Nati ma imprezkę urodzinową, domówkę.
Będzie się działo;)
pi gdyby nie to, że tak się cieszy, chętnie bym ją odwołała i poleniuchowała... Znowu...

Witam weekendowo :-)
Wiecie co, odsłaniam okno, patrzę na termometr a tam -1 stopni :szok: no i słoneczko na bezchmurnym niebie, mam nadzieję że będzie ładny dzień mimo przymrozku.

Zaraz śniadanko i zmykamy wszyscy do mojej babuni na wieś na wkopki, nie lubię tego ale w tym roku jestem z tego zwolniona więc będę łaziła tylko z synciem a on pewnie będzie szczęśliwy brudząc się z ziemi ;-)

Kari - no to niezłe zaskoczenie :tak:

Ostatnia edycja:
Witam się z rana :)

Kari dopiero zauważyłam. Wszystkiego naj dla córci :-) Nie wątpię, że wolałabyś odpocząć...a tu jeszcze tyle biegania jak to przy takich imprezach.

Gabi wykopki!? Nie zazdroszczę w taką pogodę... Ale co się świeżego powietrza nawdychasz to Twoje :-)
Ja się dziś szybko zebrałam i czekam na koleżankę. Tak od rana mam spotkanie przy kawie ;-) A później dalsza część prac u mamy, dziś tapetowanie :) Ja oczywiście w drugim pokoju, żeby nie wąchać kleju, ale będę czyli niby pomagam heh :-D
A Wy jakie plany na dziś dziewczynki?

Kari heh no to wam psikusa dzidzia zrobiła ;-) wszystkiego najlepszego dla córci ;-) widzę że dużo mamy tych wrześniowych starszaków;-)
Gabi oj pamiętam jak byłam mała i jeździłam do rodziny na wieś cudowne wspomnienia;-)
Marta miłego dnia ;-)

a ja wczoraj poszłam spać o 2 w nocy:szok: jak ja zawsze max 22 i mnie nie ma ale za to od niepamiętnych czasów obejrzałam z mężem cały film no tylko teraz jestem nie przytomna :-s
dziś w planach mamy wizyte u znajomych no i małe ogarnięcie mieszkania jtr miała za to do mnie rodzinka przyjechć ale moja mama ma zapalenie oskrzeli i trzeba niedzielny obiad przełożyć

Ostatnia edycja:
Magdzik to nieźle dałaś radę ;-) Ja niestety wieczorami spać nie mogę i standard północ albo i później usypiam...Ale może jak dziś tak wcześnie zaczęłam to szybciej padnę ;-)
Dużo zdrowia dla mamy i również miłego dnia :-)

reklama
Witam sie weekendowo;-) jej jak fajnie wczoraj pozadki porobiłam , wieczorem poprasowałam wiec dzis błogie lenistwo :-p własnie pochłaniamy sniadanko:-)

Kari no to psikusa wam maluszek zrobił ;-)

ja miałam takie problemy ze spaniem w pierwszej ciazy .. a teraz jak tylko sie połoze o obojetnie ktorej godzinie dnia i nocy tak odrazu spie :-D maz sie smieje zemnie :-p

u nas dzis cos niebo ładniejsze .. wiec chyba sie skusze i pojade z tesciem na wies po tesciwa :-p

Miłego dnian

Do góry