reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Pewnie gdybyśmy mieli dom to Mąż więcej czasu spędzałby w garażu lub na podwórku. Wiadomo, że w domu i wokół niego jest więcej roboty niż w mieszkanku i to jeszcze takim małym jak nasze :-p
Teraz jak czuję się dobrze, to Mąż nie ma co sprzątać, bo ja z tych nudów sama sprzątam. No ale łazienkę szoruje on. Ja jedynie codzienne wlewam płyn czyszczący do toalet.

Ogarnęłam już mieszkanie po ostatnim gotowaniu, zrobiłam pranie ręczne, umyłam szafki w kuchni... I co teraz? :-D
Mąż wróci pewnie koło północy, więc ja będę już spać.

Komu herbatkę żurawinową? :-)

reklama
Katia Jaaaaa poproszę :) Kooobieto normalnie mi też się nudzi ale nie chce mi się sprzątać a Ty tutaj już nawet szafki w kuchni umyłaś co u nas robi to się raz na miesiąc hehe :)

Sylwia9 zapraszam na herbatę. Będzie mi raźniej ;-)Generalnie miałam nie sprzątać w szafkach, ale wkładam miskę i zobaczyłam, że trochę bałagan sie zrobił. Więc wzięłam płyn, ręcznik papierowy i w 10 minut ogarnęłam szafki w kuchni.

Ale nie myślcie, ze jestem jakąś pedantką. O to to nie :-D Mam jedną taką komodę do której nienawidze zaglądać, bo to jest misz masz wszystkiego :-p Ale Mąż musi tam posprzątać, bo głównie tam jest jego elektronika i papierzyska.
Szafa z ubraniami też mówi - posprzątaj mnie. :rofl2:

Katia moja szafa zawsze do mnie mowi wtedy gdy moj mezus cos poprzewraca :-p hahah ja staram sie zawsze wyciagac ubrania tak aby nie było bałaganu a on to nie patrzy a co mu tam nie on sprzata ta duza szafe :-p haha

no to do waszej herbatki przyłaczam sie i ja :-) bo włansie tez sobie zrobiłam:-p

To wirtualnie stukam się z Wami kubkiem herbaty :-)

Co do szafy - niestety to mój bałagan :-D Ja tam częściej myszkuję i robię sajgon :-p

Nawet nie wspominajcie o szafce z ubraniami.... Bo to jest chyba jedyne miejsce w którym sprzątam najczęściej <oprócz kurzy, wc > ja mam tyle ciuchów <ale oczywiście nie mam w co się ubrać> że aż szafki mi się nie domykają...za to mój mąz ma odemnie więcej kurtek bo chyba ma ich z 20 :) letnie, grubsze, na co dzień na święto itp heh

Peees: My tez mamy jedną taką szafkę co lepiej jej nie otwierać bo później może być problem z zamknięciem :)

Ja również z herbatką się stukam i z tym że mąż wróci jak już będę spała:angry:
Poćwiczyłam i to by było na tyle z dzisiejszego zapału. Miałam zrobić bułeczki drożdżowe po raz pierwszy z cynamonem ale jutro rano wstane i zrobie jak mąż będzie. Jakoś mnie nie cieszy bywanie w domu samej i odchodze wtedy z sił.
Zaraz sie zacznie pora że zjem i znowu musze jeść :-D przez cały dzień spokojnie ale wieczorem to masakra co 30min ide jeść!! Ale chyba tak zaprogramowała się młoda :tak:

Myg ja dziś też chciałam robić bułeczki drożdżowe, ale stwierdziłam, że za dużo roboty :-p Zrobiłam więc placki z jabłkami.
Widzę, że wiele z nas ma samotne wieczory z herbatkami...

Sylwia9 chyba w każdym domu jest taka szafka, szuflada, komoda, której lepiej nie otwierać :-p

Myg no to po herbatkujemy się razem :) OOo bułeczki drożdżowe uwielbiam jeść ale nienawidzę wyrabiać ciasta drożdżowego ! :rofl2: Moja babcia robi najlepsze bułki na świecie, a ja bym sobie zjadła paszteciki z barszczykiem :)

reklama
hahah u nas taka szafka znajduje sie w pokoju meza hahah :-p jak sie ja otwiera to wsyztkie szpargoły wylatuja hahaha :-p

dajcie no przepis na te bułeczki ;-) ja lubie piec wiec moze cosik wykombinuje :-p

Do góry