reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Monila zazdroszczę niskich rachunków. Ja miałam w zeszłym roku dziwną sytuację, bo mieszkaliśmy tutaj pół okresu grzewczego. Co się działo wcześniej...nie wiem, ale rachunek był ogromny. Teraz odkryłam, że drzwi balkonowe są rozszczelnione i muszę to zgłosić, bo inaczej to nie ma co się dziwić rachunkom...
A w ogóle ja jestem sknerą i to się objawia nie tylko w takich sytuacjach haha ;-)

Myg nie zazdroszczę tej zgagi :/ Ale chyba rzeczywiście ta mieszanka dała Ci popalić...Jednym słowem musimy być ostrożne z tym co jemy ;)

reklama
My też już przepalamy codziennie chociarz na godzinę, od razu temperatura rośnie i się przyjemniej robi :-)

Ja mam też tą cholerną zgagę codziennie wieczorem! Tylko sama jestem sobie winna bo za dużo wieczorami podjadam :-p

Kurcze Wy mówicie o sprzątaniu to mi wstyd normalnie bo leń się zrobiłam, ale zmobilizowałyście mnie i dziś sprzątam mieszkanie. Na męża nie mam ostatnio co liczyć bo remontuje w piwnicy pokój i robi sobie siłownię :-/ więc jak tyłka nie ruszę to będzie bałagan :-D

Nie mam pomysłu na obiad dziś, co dziewczyny robicie?

hej w środę

ja tez po nektarynce na śniadanie i próbuję się zmusic do wstania i cos robienia ale marnie mi to idzie;-)

ja co roku mam nadpłatę za ogrzewania bo praktycznie nie odkręcam kaloryferów. Wolę jak jest chłodniej tz między 18-20 stopni i dla dziecka to tez dobra temperatura. Mieszkanie mam środkowe blok ocieplony więc naprawdę jest tu ciepło. ze wszystkich stron sąsiedzi mnie grzeją :-)

na zgage podobno dobry jest tez imbir i soda oczyszczona mnie na szczęście to przyjemność omija i w poprzedniej ciąży tez ominęła

Małkus ja dziś zrobię ziemniaczki zapiekane, a do tego kotlet z piersi z ananasem i serem. Tak sobie wymyśliłam, bo kupiłam ananasa w puszcze do gofrów i coś muszę teraz zrobić, żeby się nie zepsuł ;)

Grzechotko niby mam podobnie, ale jakieś chłodne to mieszkanie. Jak już mój mąż wczoraj stwierdził, że bez kocyka by nie poleżał to sobie wyobraźcie. Gość, który jeszcze tydzień temu w krótkich spodenkach biegał ;-)

A wiecie co, ja mam cholerną ochotę na chipsy z biedronki ;-) Tylko jak pomyślę, że je jem to widzę tylko jak to działa na malucha i jak mnie się będzie później ciężko pozbyć tego tłuszczyku...Hmm ale tak wszystkiego sobie w życiu odmawiać...;-)

Marta ja tez lubie chipsy z biedronki i jesli mam na nie ochote to kupuje i jem a dodatkowymi kg bede martwic sie po porodzie :-)

Verita wiec trzymamy kciuki za wizyte &&&;-)

gzrechotka tez lubie zelki:)

marta a wiesz jak inni mieszkancy placa rachunki? macie swoj piec w bloku czy jak? u nas jest wspolnota i mamy swoj piec w piwnicy, rok temu wymieniany i nei powiem rachunki sa nizsze bo juz po kazdym rozliczeniu mialam po 500zl nadplaty:)

myg zgaga na pewno po sok i pikantnym:) ja mam po szczypiorku i cebuli dlatego nie jem tego na noc bo nie moglabym spac;)

monila ja ogolnie czipsy tez lubie, kiedys smiem twierdzic bylam od nich uzalezniona:)

my mamy ogrzewanie centralne z kopalni ;-) cały czas płacimy jakas kase na ogrzewanie a po zezonie przychodzi koles ktory robi odczyt z podzielnikow , niestety na kazdym kaloryferze jest podzielnik tylko w łazience nie ma ... no i na podstawie tych odczytow wystawiaja rachunek ;-) Beti u nas tez juz ktorys rok z kolei wysokie nadpłaty mamy teraz po sezonie wyszło nam 470zł ;-)

Beti a ty wiesz ze ja jakos cały czas myslałam ze ty w domu mieszkasz :-)

reklama
Hej :-)
Ja miałam intensywny poranek - laboratorium, zakupy. Teraz odpoczywam przy herbatce. Chyba zdrzemnę się trochę, bo mnie muli strasznie.

Myg współczuję zgagi :-( ja nigdy nie miałam, więc nie wiem co to jest. Chyba wszystkie sposoby radzenia sobie z nią dziewczyny już opisały.

Marta ja tam jem to, na co mam ochotę. Oczywiście nie pochłaniam codziennie paczki chipsów, ale raz na jakis czas owszem.

U mnie w mieszkanku grzeją już chyba z tydzień i jest bardzo przyjemnie.

Do góry