reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

HEJ
NO WRESZCIE TROCHE SŁOŃCA:-D:-D

na mnie te domowe sposoby nie działają nie jestem przeziębiona tylko moja odwieczna przypadłość się odzywa. Laryngolog mówi że już mi tak do końca życia zostanie od gadania hehehe:-D:-D

katia ja chodzę prywatnie do dr Opinca który przyjmuje na ul zachodniej. Tak jak ci pisałam lekarz ok trochy oschły i bardzo konkretny nie rozczula się i nie cacka z pacjentkami nie ma usg w gabinecie ale jak potrzeba to za darmo robi badania i usg w MSWiA pracuje tez w Rydygierze. Mnie on tam pasuje odpowie na każde pytanie no i cenowo też jest dostępny. Dużo do niego ciężarnych chodzi. Jak byłam ostatnio to same brzuchate były.
A co ta twoja lekarka nie dobra dlaczego chcesz zmienić ??

reklama
mnie tez w ciazy bierze za generalne pozadki i wywalanie wszystkiego t sie ponic nazywa wicie gniazda i zaczyna sie w polowie czyli wszystkie z nas za chwile beda lataly z obledem w oczach wyszukujac najmniejszego paparoszka:-D
u nas okropna pogoda niby cieplo a chmury,
ja zis mam 2 czesc obcinania psa tylko nie pamietam na ktora sie umowialam :szok:

ja tez ostatnio szaleje z porzadkami :-p wczoraj wydałąm syspozycje mezowi co ma usunac ze swojego pokoju i oczywiscie sie obraził ze miałam sie nie wtracac do jego pokoju a juz to robie :-p hahaha

własnie wcinam pomirodki ze smietana mniam

Ostatnia edycja:
No u mnie "wicie gniazda" też się odezwało :D wysprzątałam do tej pory 2 szafki i za nimi odkurzyłam dokładnie i umyłam, Mam nadzieję, że mnie wena nie opuści i będą postępy dalej w pracach domowych.

Grzechotko ja słyszałam że Tantum Verde można w ciąży. To jest moj ulubiony lek na gardło.

Jutro też zahaczam laboratorium przed pracą zrobić TSH. Mam nadzieję że spadło bo ta moja tarczyca coś hula w ciąży.
Czy Wy robicie morfologię i mocz co miesiąc? Ja do tej pory robiłam ale teraz mi gin nie kazał.. Sama nie wiem robić czy nie.

Grzechotko no nie jestem do końca zadowolona z mojej ginekolog. Chociaż po rozmowach z innymi dziewczynami, które już urodziły jestem trochę spokojniejsza, bo niby wszystkie wizyty u nich wyglądały tak jak moje. Chyba, ze były jakieś komplikacje to wtedy były naprawdę długie i wyczerpujące. Moja ginekolog mówi, ze wszystko jest książkowo... Może trochę panikuję? 2.10 mam USG połówkowe u innego lekarza i tam skonsultuję moje wyniki badań - szczególnie wynik posiewu moczu.

A propo ile czeka się na wynik posiewu moczu? Zamierzam zrobić jutro.

BB Anna ja mocz robię często, bo wychodzą mi ciągle bakterie. No i teraz zrobię sobie morfologię, żeby zobaczyć co tam słychać.

Marta a to nie ejst tak, że pracodawca ma 7 dni aby dostarczyć zwolnienie, bo inaczej będzie miał nieprzyjemności ?

Pranie nastawione, jedno juz złożone, bigos się gotuje, a ja biorę sie za prasowanie. Mam nadzieję, ze ten zapał mi nie minie :-D

Katia ja jak oddaje mocz do badan rano to wynik odbieram tego samego dnia po południu ...;-)
haha kolejna ciezarowka w wirze sprzatania i gotowania :-)

BB_Anna zawsze mozesz sobie sama zrobic badanie moczu ... u mnie np kosztuje to 9zł wiec smieszne pieniadze

ja dzis na obiad robie fasolke a jutro knedle :-p

Monila jak robię zwykłe badanie moczu, to też tego samego dnia mam wynik. Ale myślę, że wynik posiewu będzie dopiero za kilka dni. Później poszukam o tym info ;-)
Mój Mąz ucieszyłby się z fasolki po bretońsku :-)Niestety ja jej nienawidzę i u mnie w kuchni tego nie uświadczy. Ale radzi sobie chłopak. Kupuje gotową w słoiku, abo zamawia u Mamy :-D

Idę prasować

cześć

zwykła morfologia i ogólne badanie moczu - wyniki w internecie są już około 16.
Dziś zaniosłam próbkę na posiew, pani pytała czy pojemnik jest jałowy, na wyniki trzeba czekać 3 doby. Koszt 23 zł :)

pozdr

reklama
Katia mi też teraz w moczu wyszły liczne bakterie, później robiłam posiew i wyszedł okej, ja mocz sobie będę robiła tak często jak czyli na każda wizytę, tak jak pisze Monila u mnie kosztuje to 7zł czyli grosze, no i ja często pije herbatkę z żurawiny :)

Mnie jakoś energia wzięła, nie będe się zbytnio przemęczała więc na siedząco sobie poprasuje, bo mam taaaaaaaaaaaaaaaką wielką kupę do prasowania że szok!!! :szok: mąz już prawie nie ma w czym chodzić hahahah :)

Monila jak czytam o tych pomidorkach które zajadasz to zastanawiam się co to sa te pomidorki gruszkowe o których wspominałaś :) aż musze w necie poszperać :)

Czy u któreś z Was robi się już ta linia negra??

Do góry