reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

witajcie poniedziałkowo.

co do objawów mnie bardzo bolą piersi i od wczoraj wieczorem lekko mnie mdli ale tak bardzo słabo. No i ta senność i zmęczenie...

Butterfly- strasznie mi przykro :(((

my powiedzieliśmy tylko jednym znajomym a tak nikomu jeszcze. Nasz sąsiad z dołu sam zauważył bo jak coś zjem to mam brzuch jak balon i ostatnio jak szłam to wskazał na mój brzuch i zapytał się czy ma gratulować i głupio mi było zaprzeczyć:-D ale rodzinie nie mówimy tym bardziej że nikt nie wiedział że planujemy czwarte dziecko i dla rodziny będzie to szok a nie zamierzam wysłuchiwać głupich komentarzy;-)

reklama
witam.
U mnie dalej lekkie krwawienie,lekarze tu sie nie przejmuja ciaza ponizej 12 tyg, ale mam nadzieje ze za 2 tyg jak bede w polsce to bedzie dobrze. Przemeczac sie nie za bardzo przemeczam, fakt ze sama wozek z auta wyszarpalam 2 razy i poczulam ze ciezki ale po czyms takim?? na razie staram sie nie szalec, o ile to mozliwe przy raczkujacym dziecku.
Mam nadzieje w was wszystko w pozadku, ise was nadrobic.

Witajcie :)

Ja dziś przyjechałam na 7 do pracy, bo chciałam dokończyć ważną ofertę, a jak ją skończyłam, to okazało się, że nie starujemy w tym przetargu, więc cała praca na marne :(

Verita oszczędzaj się Kochana. Mam znajomą z Norwegii gdzie również ciążę uznają dopiero po 12 tygodniu i ona miała straszne krwawienia w pierwszym trymestrze . Oczywiście nikt nic nie mógł pomóc. Dziewczyna przeleżała plackiem najgorszy czas i krwawienia ustały. Za 2 tygodnie rodzi :)

Myślałam, ze ja jakaś głupia jestem, bo mi wywala brzuch po jedzeniu :p Wmawiałam sobie, że to za wcześnie, ale skoro i Wy tak macie, to chyba normalne i ze mną wszystko ok :)

Verita nic, a nic. Tylko leżała, leżała i jeszcze raz leżała. Dopiero pod koniec 2 trymestru była bardziej aktywna, tzn zaczęła chodzić na spacery. Myślę, że dużo jej dało pozytywne myślenie. Wiedziała, że będzie dobrze i koniec. Starała sie nie panikować. Wiedziała, że na tym etapie może tylko leżeć innej pomocy nie dostanie. I tak za kilka dni urodzi swoją pierwszą Córeczkę :)

Ja też wierzę, że będzie dobrze. Rozsądne myślenie pomaga. Oczywiście raz na jakiś czas przychodzi myśl "a co jeśli to będzie puste jajo płodowe" i tak dalej, ale nic zrobić nie mogę. Wszystko w rękach Boga i natury. Odpoczywam, zdrowo się odżywiam i kocham tego małego człowieczka od pierwszych chwil jego istnienia. Musi wszystko skończyć się dobrze.

Dokładnie pozytywne myślenie czyni cuda !!:-)
A powiedzcie mi drogie kobitki czy dopada Was strach przed tym wszytskim tzn przed tym jak sobie dacie rade ? Bo ja co prawda mam 5 letniego synka ale jakos mam takie napady że od euforii dopada mnie strach lęk .. i znowu zachwile sie ciesze a po chwili chce mi sie płakać ..takie rozdrażnienie emocjonalne heh;-)

Butter_fly strasznie mi przykro, wiem co czujesz...a już miałam pisać, jak się cieszę, że u wszystkich jest ok...
Verita oszczędzaj się ile możesz, na pewno to nic poważnego, mój lekarz powiedział, że czasem się tak zdarza.
U mnie chyba zaczynają się mdłości, rano tak mnie muliło, że ledwo zęby mogłam umyć
:-D
Pogoda taka piękna, ale bym się poopalała, no ale trochę się boję...

hai24 to moje pierwsze dziecko i nie czuję jeszcze lęku, bo nie wiem co mnie czeka :p Więc mam tylko napady euforii :)

reklama
hai24 no ja niestety mam takie myśli :( teraz boję się żeby było wszystko ok. W pierwszej ciąży nie przejmowałam się w ogóle, no ale życie doświadcza... teraz się boję.
Naprawdę stresować to się zacznę, jak lekarz potwierdzi ciążę bliźniaczą:-D jak sobie dam radę z dwójką :szok:
chociaż już teraz niesamowicie się cieszę bo ostatnio powiedział, że na 99%, są bliźniaki :)

Do góry