reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2014

cisnienei mam 90/63 a puls 82. ale mam czasem takie skoki tetna, z synem tez mialam zwlaszcza w drugiej polowie ciazy. tetno tak normalnie mialam ponad 90 a przy skokach najwiecej mialam 118. mi gin wtedy powiedzial, ze do 120 jest norma tetna w ciazy. mi przy wysokim tetnie ciezko sie oddycha. ja zawsze wtedy staralm asie uspokoic i napic lodowatej wody.

reklama
Witam

jejciu ale pospałam , wstałam o 10:00 z wielkim bólem głowy ... sniadanko pomału koncze ;-)

Kasieczek kochana bidulko ty , oby to nie było nic powaznego , daj nam znac pozniej co i jak

Sylwia super ze wyjazd sie udał :-) oo pyzy z miesem ja tez mam zamrozone :-p ostatnio tesciowa robiła i dla nas i dla siebie ;-)

Sylwia9 ja tez słodycze uwielbiam tzn uwielbiałam bo jakos w tej ciazy nie toleruje ich :-p

Katia kochana nie martw sie ... napewno wsio jest wporzadku z małym ... on napewno sie bardzo intensywnie rusza ale ty mozesz tego nie czuc ;-) no i pamietaj ze maluszek odczuwa twoj strach ...

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Ślubu !!!

własnie zaczeło padac ...

Ostatnia edycja:
Hej!
U mnie pogoda za oknem okropna, słońce nie wpada do mieszkanka i wyobraźcie sobie, że obudziłam się jakieś pół godziny temu ;) Za to już po śniadanku, nadrobiłam Was od wczoraj i mogę coś napisać :)

Katia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i kolejnych udanych lat :-)
Co do maleństwa to może najzwyczajniej połóż się na płasko i poczekaj, może wtedy coś poczujesz. U mnie to jedyny sposób. Jak się zginam czy coś kładę to maluch nawet nie reaguje.

Beti nie zazdroszczę Ci tych bóli migrenowych...mnie poboli lekko głowa a już się męczę :/ Dobrze, że dziś już lepiej i humorek od razu lepszy :)

Kerna mój puls niecałe 70 więc w normie, ale powiem Ci, że też mam takie odczucie jakby mi czasem waliło to serce bez sensu. Z tego co wiem, to tak może się zdarzać, bo jednak serducho musi więcej pracy włożyć w obsługę dwóch osóbek :)

Sylwia78 fajnie, że wyjazd się udał, a tak się zastanawiałaś czy jechać ;-)

Myg jaka teraz następna imprezka haha :-D Żartuję, dobrze że masz już za sobą i teraz troszkę spokoju :)

Co tu dzisiaj robić przy tej pogodzie? Chyba nigdzie się z domu nie ruszę... :/

kurcże, to może panikuję? Cisnienie mam w normie. 120/70, ostatnio na wizycie 110/60. Ale tetno raz 124, teraz siedzę nie denerwuje sie i mam 105..ale moze normą jest do 120..tylko, że czasem potrafie mieć powyzej. Co byście zrobiły? Ginek jednak rozkłada ręce. Warto zapisać się do kardiologa?

happymama- tak znam to, mój mąż ma dwie lewe ręce do papierkowej roboty, a w firmie sporo tego produkujemy, ostatnio spędziłam jakieś 10h porządkując wszystkie segregatory, teczki, koszulki itd, ale u nas oczekiwanie na pierwszego dzidziusia, więc u Ciebie wyzwanie podwójne ;)

Kerna teraz ciśnienie mam książkowe, na początku ciąży coś świrowało, ale do dołu, a nie do góry, a to zawsze lepiej. Pilnuj się, oddychaj głęboko w cięższych momentach, no i regularne pomiary, żeby trzymać rękę na pulsie ;)

Grzechotko powiadasz, że jak leń to chłop, zgodnie z Twoją teorią u mnie dziewczynka, bo wierci się niesamowicie

Kerna ja zawsze mozesz zapisac sie do kardiologa i wszystko sprawdzic tak zebys była spokojna ;-)

Grzechotka no cos w tym jest :-p bo w pierwszej ciazy tez moj synus mało sie wiercił a i tez ciagle był schowany gdzies na moich placach i był chłopak :-p haha ale wiadomo kazda ciaza inna ;-) i to nie reguła:-p

wydaje mi sie, ze 124 to juz duzo, zwlaszcza jesli czujesz przy tym dusznosci i kolatanie. wydaje mi sie, ze konsultacja wskazana. choc ja jak mialam czesto kolo 120 tez sie zastanawialm nad wizytu i lekazra i i tak nie poszlam;)

Monila współczuję bólu głowy, może uda się to cholerstwo rozchodzić

Marta pozostaje leunichowanie, książka, film, sama radość ;) Chociaż, wiem, że cały dzień tak spędzić trudno

Dziewczyny jak dodaje się te suwaczki, pewnie już ze 100razy odpowiadałyście na to pytanie, ale pomocy!

Monila niby tak tylko, ze ja nie znoszę lekarzy :baffled: do tego tylko prywatnie i pewnie w innym mieści..wiec to wyprawa nie mała i z dziećmi cos by zrobić. Nie lubie robić szumu bez powodu dlatego się tutaj pytam jakie wy macie pulsy;-)
Kindziula piszę pw

reklama
Kerna wielki fajny tort. Mniam musial byc pyszny.
Co do cisnienia i pulsu ja w poprzedniej ciazy spanikowalam bo tez mialam podwyzszone wszystko i polozna i powiedzila ze powinno byc bo serce pompuje wiecej krwi, tak ok 120/80 i puls tez kolo setki. Ale zeby tez nie bylo wiecej nz 135 bo wtedy mam to zgloscic

Do góry