reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Jane - założe się ze tych 4 kg nawet po Tobie nie widać zwazywszy że masz wysportowana figurę, wiec w brzuszku pewnie wszystko!! No ja w domku nie byłam prawie 2,5 miesiąca wiec mi się tęskni za wiejskim klimatem!

reklama
kasieczek z tego co widzę to fakt większość w brzuch poszło. Uda i tyłek co prawda mam wrażenie, że jakoś mało sprężystości w sobie mają ale o to się akurat nie martwię... 2 miesiące biegania i to wróci do normy:-p

edukacja seksualna jest wedlug mnie bardzo ważna ale na miłość boską na co taka edukacja takim maluchom!!!

ja dzisiaj pół dnia moczyłam się na basenie...ech bosko!:tak:

ja tez nie martwie sie dodatkowymi kg bo tez wskocze na rowerek i sladu po nich nie bedzie :-p

teraz czekam na Kuchenne rewolucje a poznije chyba obejrze 2XL ;-) jejicu ale mnie wkurzaja bo o tych samych porach leci Holtel52 i kuchenne rewolucje a ja lubie to i to i co tu wybrac :-p

happymama super tak pomoczyc sie w basenie zazdroszcze bo ja niestety nie moge :-(

Ostatnia edycja:
Monila przypomniałaś mi właśnie to co miałam zamiar oglądać jak jeszcze reklamowali przed emisją wrześniową :) też mam zamiar to oglądać :)

Jane zdrowa mamusia z Ciebie :)) i tak trzymać :)i Racja Nie ma co się martwić zbędnymi kg :)

Czuję się pełna na maxa ale popijam jeszcze kakałko i zaraz mam zamiar wskakiwać do łóżeczka i oglądać TV jak zasne to zasne bo coś mnie dzisiaj szybciutko muli do spania, a jutro mężuś w końcu wagę kupi więc będę non stop kontrolować swoją wagę:) Uciekam dzisiaj coś zmęczona jestem. Dooobrannoc

Sylwia ja juz pod kołderka i ogladamy tv z mezulem ... no i od czasu do czasu zerkam na bb :-p haha

tez bede pomału zbierałą sie spac ..tzn wyłaczała mojego notka :-p tak wiec kochane mamusie zycze wam spokojnej nocki , dobranoc :-)

Dziewczyny ja tak skromnie bo leżę też. Nie mam lapka a siedzieć nie chcę.
Niestety brzuch boli i nie wiem co to.ginek uspokaja ale niepokoi mnie to. Każdy ruch, nawet zwykłe przewracanie sie na drugi boczek mnie boli. Może jakoś mięśnie się ułożyły..nie wiem.

Ja też jestem za edu sex.. Ale edukacja powinna sie zacząć pod domu w ilości takiej jaką chce przyjąć maluch.
Marta he he mi zmiana koła kojarzy sie bardziej z zaradnością niż podobieństwem do mężczyzny :)
dziewczyny sie najadły i poszły spać :)

Urodzinki robimy w sobote, moj mial w poniedzielek ja mam dzis. Ale razem zawsze robimy, jakos poreczniej.
Verita, NAJLEPSZE ŻYCZENIA, dużo zdrówka, zdrowej dzidzi, szczęścia i spełnienia marzeń . . . dla małża też :-) Sto lat!!!
hej ho;-) Jestem po;-) Ja nie znoszę sprzątać. Nie nawidzę:sorry2: Moze ze wzgledu na to, że mieszkam tu gdzie mieszkam o kompletnie nie czuję nic. Mogłabym tu brudem zarosnąć i w nosie bym miała:baffled: Nie zależy mi w ogóle. Sprzątam bo muszę, bo dzieci bo wiadomo-trzeba. Może jak się wprowadzimy w końcu do siebie to poczuję, że to moje miejsce i pokocham dbanie o dom.
Kerna, ja zamieszkałam w domu i mimo, że kocham porządek to jeszcze nigdy w życiu takiego bajzlu nie miałam. Może to kwestia braku sił spowodowana ciążą, ale osobiście uważam, że po prostu ogarnąć tyle metrów nikomu nie jest łatwo, szczególnie przy dwójce buszującej i nie zwracającej uwagi na porządek czy czystość . . . A jak jesteś "po" to napisz jak było bo nawet słowa wzmianki nie ma :-)
sorry ale więcej nie pamiętam... moja pamięć szwankuje BARDZO:-p
Jane, ja już chyba kiedyś pisałam, że w drugim trymestrze jest znaczne osłabienie pamięci krótkotrwałej :-) Powinno minąć . . .

Kasia, jak czytam twój rozkład dnia to u mnie prawie identycznie, tylko ja mało w domu jestem bo z pracy jestem o 16 i wtedy dzieci odbieram, a to np. na trening zaraz wiozę i w rezultacie dom czystością nie grzeszy . . . Nadrobię na zwolnieniu . . .

Ostatnia edycja:
tylko co jak rodzice zawodza jesli chodzi o edu sek w domu? jesli nie chca mowic albo maja jakies spaczone poglady typu nie ruszaj siusiaka bo ci odpadnie albo masturbacja to grzech? mysle, ze po to jest wtedy edukacja w szkole. choc wiadomo, ze jesli chodzi o male dzieci to kazde w innym wieku zadaje inne pytania i powinnismy sie wlasnie kierowac tym aby mowic tyle ile dziecko chce wiedziec, nie wiecej:)

ale zescie ten program zaatakowaly:) mi sie wydaje, ze autorkom chodzi o to aby dzieci zobaczyly jak to jest zamienic sie rolami, jak to jest byc w skorze chlopca a jak dziewczynki. ja akurat w mojej pracy magisterskiej bardzo duzo mialam o gender wlasnie i jakos mam do tego bardziej lajtowe podejscie. na przyklad moj synek mial etap, ze chodzil w moich butach na obcasie i jeszcze bral torebke na ramie:) albo jak dorwie lakier do paznokci to kaze sobie jeden pomalowac albo nasladuje to jak ja robie sobie makijaz. a i nawet ma swoj wozek i chodzimy na spacer z misiem w wozku hehe. a z drugiej strony jest fanem aut. uwielbia traktory, koparki, smieciarki, betoniarki. zapamietuje marki samochodow i w domu bawi sie tylko resorakami:)

aha i tu jest link do oryginalnego programu tej akcji a nie do artykulu, ktory jest subiektywnym streszczeniem http://www.maleprzedszkola.pl/Pobieralnia

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystkie widzę dzisiaj śpiące, a ja sobie leżę znowu sama :-( szef zadzwonił po męża i musiał nagle wyjechać :( Pewnie się nie doczekam jego powrotu, ale mam nadzieję, że obudzę się już przy nim.
Jutro mam plan od samego rana - fryzjer i kosmetyczka :-) Szok normalnie jaki luksus przy piątku ;)
Na obiad barszcz z ziemniakami i skwarkami oddzielnie mmm pychota :)

Czytałam bardzo ciekawy artykuł w Twoim Stylu (chyba...) o wychowaniu seksualnym, to było takie zestawienie kilku rodzin z różnym podejściem do tej sprawy. Nawet interesujące. Jestem za edukacją sex w domu, ale ciekawi mnie z iloma z Was rodzice w ogóle kiedykolwiek poruszyli ten temat?

Kerna facet w kuchni też raczej nie staje się nagle kobietą, tylko potrafi zrobić sobie jeść i z głodu nie umrzeć. Chodziło mi tylko o przykład. A ten pomysł nie podoba mi się z tego względu, że dzieci w tym wieku wcale nie muszą jeszcze wiedzieć jak to jest zamienić się rolami. Zresztą w ogóle chyba nie o to chodzi. Zresztą temat rzeka, nie ma co się rozwodzić...

Do góry