reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

dzasti, nie jesteś sama, ja tez na liczniku mam bardzo dużo ponad normę, ale nie ma co się stresować, duże kobiety też rodzą zdrowe dzieci. nie ważne ile się waży tylko ile dobrych składników odżywczyć dostarczysz dziecku podczas ciąż :)

reklama
Kerna to jakaś masakra! Ja się boję jak sobie z takim małym drobnym ciałkiem poradzę, a on tu na nic nie zwraca uwagi...Wytrzymałam pół minuty. A mamusia świetna, stoi obok i za przeproszeniem ma w dupie :szok:

Idę sobie na spacer i na tą pizzę. Gdzieś muszę męża zgarnąć bo jak wyszedł to zginął ;-) A jak wrócę to napiszę co z tym mieszkaniem. Oj jak ja bym chciała już być u siebie, może wtedy też miałabym więcej weny na sprzątanie... Dziś tak stanęłam w drugim pokoju (potencjalnie naszego malucha) i tak myślałam jak to wszystko urządzić...i nie poszaleję u kogoś w domu :/

Monila dzięki:-) U nas też Misiek poszedł chetnie, ale 'tulu tulu i umaka' musiało być ;-) A ja się zastanawiam nad położeniem malsuzka. Bo kopniaki i ruchy to ja czuję na linii majtek :sorry2: Pewnie ciagle maluch siedzie sobie nóżkami w dół...żeby sie obrócił tylko. Słoneczko wyszło hurrra !

Katia :rofl2: obudziłaś się nażarta!! :-) Sylwia ehh dobrze, że masz wizytę dzisiaj to się uspokoisz. Pachwiny raczej kojarzą mi się z rozciąganiem macicy.
to ja w tym samym miejscu czuje ruchy . i ciekawe czy da sie poznac plec przy takim połozeniu ;)

kerna ja dokładnie tak samo czuje kopniaczki i przekrecanie się malucha na lini majtek a się zastanawiałam kiedy dzidziuś ulokuje się wyżej w brzuszku tzn że będzie na tyle większy że go będzie czuć w brzuszku a patrze że Ty w 19 tygodniu i dalej dzidzia tak nisko kopie :)

eee ja też jestem panikara dlatego od razu już wymyślam że nie wiadomo co się dzieje, aby wytrwać do 21

ja w nocy jak sie i wstane do wc to czuje jak maleństwo jest pod pępkiem ułożone bo mam taka duża górke ;)

BB_Anna aa tam raz na jakiś czas taka impreza to i można objesc sie :) Fajnie że nie musisz kupować ciuchów ciążowych, ja czekam na ciuchy od kuzynki z Krakowa która przywiezie mi je dopiero w październiku :( Ale lepsze to niż kupować wszystko bo ceny takich ciuchów też nie są niskie...

małkus cieszę się bardzo że czujesz ruchy, w końcu każda z nas będzie czuła je regularnie :)

Katia ja dzisiaj mam identycznie! Jest mi na maxa zimno i właśnie leże pod kocykiem i dalej mam wrażenie że moje stopy są lodowate! Czasami też ma takie uderzenia gorąca ale częściej ostatnio mi zimno jest :( wczoraj tez cały dzień pod kocykiem...

Verita mi od początku ciąży nic tak bardzo nie wchodziło jak słodycze.. A lody to już mogłabym jeść na potęgę :)

Monila ja tez tak mam bardo rzadko ale mam że nie chce mi się z nikim rozmawiać nawet przez telefon.. Nawet mój mąz już wtedy wie żeby mnie nie męczyć w takie dni... To chyba te nasze hormony :)

Ojj chyba tylko ja jeszcze jakoś wciskam się w leginsy które wczoraj wygrzebałam z HMu były na mnie przy duże a teraz są idealne szkoda że w kolorze bordo bo do wszystkiego nie pasują, ale chyba zainwestuje w chociaż jedna taką parę spodni ciążowych no bo co zrobić...
ja chodze jak narazie w normalnych legginsach i spodniach dresowych ;)

Ale tutaj spokój wieczorem.... Mnie tez jakoś przymuliło i mam zamiar za chwilę iść spać, jutrzejszy dzień zaplanowany w końcu zabiorę się za ciasto :)
Ja też kiedyś już pisałam o tym bólu w prawym pośladku promieniującym czasami do całej prawej nogi i kręgosłupa, i czasami mam tak że nawet jak leże i chce się przekręcić to łapie mnie taki ból! Strasznie nie przyjemne mam nadzieję że to nie rwa kulszowa ;/
ja niestety tez tak mam nawet dosc czesto a ból okropny ;/

Jestem w 18 tyg ciazy. Właśnie dziś mi cię zaczął.
milola nie martw sie bedzie dobrze. Najważniejsze, ze nie krwawisz;)
monilajadę jutro go Ciebie na sniadanko- naleśniki drżyjcie;))
ogladam teraz na TVN bitwę o dom, śle ludzie żyją;( po rozwodzie 7 lat, s nadal mieszkają razem...
tez to ogladalam ;/

witajcie!

ja też się dziś wyjątkowo wyspałam, ale prawie od 21 do 6.30 - to wręcz wypada.
Rano zrobiłam morfologię i oddałam mocz, fajnie że już jest możliwość sprawdzenia wyników w internecie, przynajmniej nie muszę biegać przed i po pracy. Już dziś będę miała po południu, mam nadzieję że będą ok.
dzwoniła dziś do szkoły rodzenia, ale pani kazała mi zadzwonić po 1 listopada żeby się zapisać, i od listopada będę brała udział 2 X tygodniowo po godzince.

Ja na początku tygodnia miałam dużo skrzepów krwi w nosie, i do tego powieka mi drgała - więc wyraźne osłabienie - zazwyczaj tak mam kiedy po mału zbliża się jesień - najlepsza pomoc to magnez i soczek pomidorowy.

dziewczyny mam pytanie - ile przytyłyście? bo ja 3,5 kg i nie wiem czy się martwić, czy to norma, czy trochę się ograniczać....
ja jak narazie 3 kg od poczatku
tylko ze zaczelam od 75 ;( wiec spora wage wyjsciowa mialam ;/

sorki za post od postem ale nadrabiałam was co tam naskrobałyscie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myg oo to proszę jeszcze gdzieś zauważają kobiety w ciąży :) Ja ostatnio byłam w tym leclerku i nawet zapomniałam i tej kasie pierwszeństwa :))

kerna :angry::angry: ooo kutwaaaaa!!!!! Cóż to za filmik! Niestety też tylko początek zobaczyłam!!! SZOK! Ja też jakoś nie przepadam za sprzątaniem ale jakoś trzeba trochę ogarnąć w tym domu :) Jak się już się wezmę za sprzątanie to nie ma zmiłuj ! Kobiety znowu ciasta dzisiaj nie zrobiłam :))) zaaapomniałam że miałam dostarczyć numer konta do ZUSu no i jakoś tak później kawka u babci i zleciał dzień :)

Hej dziewuszki!

Kerna - ten filmik tragednia, aż dziw że maleństwo przeżyło, zobaczyłam do końca ale puls mi skoczył nie wiem jak!!

Sylwia9 - i jak udało Ci się jakiegos gina załatwić by z tą szyjka sprawdzić co i jak? czy IP może?

ja w przysżłym tygodniu jade do domku, brat sie zlitował nad biedną cieżarną i przyjedzie po mnie i jakoś mnie przetransportuje i pobede w domku i skorzystan z dobrodzieństw naturyi świeżego powietrza, a moze i energia i forma wróci! :) no i wreszcie moją prawie półtoraroczną chrześnicę zobacze bo już 2 miechy jej nie widziałam i mała tak urosła i sie zmieniła ze hej!

kasieczek póki co liczę na babcine znajomości może uda jej się coś załatwić - na pogotowie nie chce, już to tłumaczyłam gdzieś że tam tez pracuje moja gin, albo jak zapytaja kto jest moim lekarzem prowadzącym, pójde po prostu do wojskowego do Pana Ginekologa :)

a Ty Kasiu to mieszkasz sama czy jak ? że brat zabiera Cię do domku??

Sylwia - ja mieszkam z moim, tylko obecnie nie mamy auta ( w trakcie kupna), do domku niby nie daleko jakies 70 km, ale mój stan, samopoczucie i posadanie od dziecka choroby lokomocyjnej wyklucza podróżowanie innym środkiem lokomocji, zwłaszcza, ze spodziewam się iż potrzebne będa mi przerwy w podróży - mimo ze to nie tak daleko.
Jak dla mnie nie ma co czekać, trzeba dmuchac na zimne, w Twoim przypadku, bo tak sobie o Tobie myslałam i ginka mogła się pomylić (jak to już dziewczynki pisały) ale zarówno w tym jak i poprzednim pomiarze! konsultacja z kims nowym wydaje sie być najlepszym, i chyba niezbędnym rozwiązaniem, co bys spac spokojnie mogła! :-)

reklama
Do góry