reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Sylwia akurat tutaj moje przesądność mówi, że sny interpretuje się całkiem odwrotnie, czyli "gratuluje, płód rozwija się świetnie i serduszko bije mocno" :) I tego się trzymaj :-D

reklama
verita pamietaj nigdy nie sluchaj kogos jakie auto bo wiesz jeen ma audi co mu sie nie psuje a inny ze sie caly czas psuje nie ma auta raczej idealnego auto musi sie wam podobac a nie komus bo i tak nie wiecie jakie sie trafi ja ci powiem mialam poprzednio fiata w zyciu nie mialam lepszego auta to bylo moje pierwsze auto jakie sobie kupilam auto w ogole sie nie psuło a inni na fiata narzekają moj szwagier np tylko audi ale siosra ma toyote druga siora kupuje tylko takie auta zeby bylo ich jak najmniej zeby mogla sie popisac przed ludzmi;/ a ja kupuje tylko rodzinne i bezpieczne :) znowu moj wuja co kupuje auto to ma same citroeny i sobie chwali wiec to taki temat jeden lubi to inny to ;p wazne zeby wam pasowalo :)

marta_a26 mam nadzieję bo też taki przesąd słyszałam :)

Monila no to razem będzimy przeżywac wizyte :) Czy to że lekarz kazał Ci przychodzić co 3 tyg ma związek z wcześniejszą ciążą? Bo też bym chciała chodzić częściej do lekarza...

Co do aut u nas było to samo, nasi znajomi zakochani są w oplach raz zastanawialiśmy się nad kupnem mazdy6 w comi i co? Mało nas nie zjedli że to że tamto że to wadliwe auta że ople są tańsze w eksploatacji itp, nigdy nie sugerujcie się zdaniem kogo innego bo w koncu Wy za ten samochód zapłacicie i Wy bedziecie nim jezdzic, mnie to strasznie drazni jak ktoś wpycha nos w nie swoje sprawy, ja rozumiem można wyrazic swoje zdanie a nie od razu naskakiwać.

Ja sobie teraz wciągam gołąbki a jutro na obiad zarządziłam kluski śląskie :)

czesc dziewczyny
jestem w końcu,goscie pojechali i mam wkoncu czas na forum,dobrze ze wakacje się koncza bo wczasowiczów mniej będzie w domu;-)

ja w przesady raczej nie wierze a już na pewno nie w taki ze jak kupie wcześniej to cos się stanie dziecku

dziewczyny ja wizyte mam w czwartek

ok lece3 doczytywać dalej

sywia9 mazda 6 zajebista sami chcielismy w kombiaku kupic w ogole mazdy to bardzo dobre auta ... a ople ... lepiej sie nie wypowiadac z meza strony tylko oplami jezdza i te nowe czy stare zostaly zjedzone przez rdze a psuja im sie bardzo co chwile cos im z neta do auta zama:)ale wiadomo jednym trafi sie dobre innym nie ale mazda wedlug mnie i w ogole duzo osob to sa bardzo dobre auta .

Sylwia9 nie to nie ma nic wspolnego z wczesniejsza ciaza , poprostu moj gin cały czas wszystkie kobitki przyjmuje co 3 tyg :-) mi to bardzo odpowiada :tak:mysle ze mozesz pogadac z ginem ze chciałabys czesciej chodzic na wizyty ....

u mnie duchota i gorac taki ze nawet na podworku ciezko wysiedziec :szok: chyba znowu powracaja te upały masakra

witam... nadrobiłam bo u rodziców byliśmy i jakoś czas na bb nie było.
wczoraj wróciliśmy załadowani po dach:-D pół bagażnika jedzenia a reszta ciuchów dla dziecka. Moja mama przywiozła mi od siostry pierwszą partię. My do niej też jedziemy więc sami resztę przywieziemy. Wujek się dowiedział, że jestem w ciąży i też nam chce rzeczy dla dziecka dać... nawet łóżeczko ale chyba nie skorzystamy bo oni mają ciemny brąz a my chcemy cały pokój na biało urządzić. Mam nadzieję, że się nie obrażą :sorry: mają za to mało używany zestaw pieluszek wielorazowych z czego bardzo się cieszę bo bardzo intensywnie się zastanawiam nad ich używaniem. A tak to nie będę musiała ryzykować i wydawać kasę na zestaw startowy tylko sobie te od nich wypróbuję:tak:

co do przesądów to wydaje mi się, że każdy mimowolnie w jakieś tam wierzy ... w sumie nie potrafię sobie teraz o żadnym takim przypomnieć choć nie zarzekam się że w żaden nie wierzę:-p ale 13 braliśmy ślub więc tą datę akurat lubię:tak:

kerna, beta spóźnione ale wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
nie pamiętam kto pytał o dietę ja też jestem zdania i mam zamiar jeść wszystko... no chyba, że coś będzie szkodzić to wtedy najwyżej zrezygnuję... na pewno nie będę z góry zakładać, że będę przez pół roku jadła warzywa na parze (mimo że bardzo lubię :-p). Moja siostra mieszka za granicą i tam właśnie można jeść wszystko i ona przy dwójce dzieci tak jadła i nic im nie było.

sylwia ja też mam wrażenie że miałam większy brzuch jakieś 3 tygodnie temu a teraz chyba zmalał... ale byłam w środę u gina i wszystko jest w najlepszym porządku więc to chyba tak czasem jest...:tak:

my jak na razie nic nie kupujemy ... jakoś nie czuję potrzeby... mamy zamiar pokój urządzić ale najwcześniej zaczniemy w październiku/listopadzie.... ostatnio kupiłam słodkie skarpetki ale to by było na tyle.

daria0607 no to mamy takie same gusta- nam też bardzo bardzo podobają się te autka mazda 6 w combi i już patrzeliśmy i muszę przyznać że mają bardzo pojemne bagażniki i na pewno wózeczek się zmieści :)

Monila pogadam z ginką bo zależy mi żeby było wszystko okej tym bardziej że na pierwszej wizycie lekarz powiedziała mi że będziemy bacznie obserwować czy szyjka mi się nie skraca i jak ona chce to zaobserwować jak mam tak wizyty w każdej chwil może mi sie skrócić...

jane no to nie jestem sama, ale póki co trzyma mnie jeszcze to że dzisiaj mało sie nie rzy*ałam, rano mam jeszcze mdłości a później mogę co chwile jeść bo ciągle jestem głodna... :)

I teraz pałąszuje lody, i trochę kreci mi się w głowie ;/

reklama
Do góry