reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
sylwia ale, ze jak rozpulchnione podbrzusze? napisz cos wiecej bo jakos nie moge sobie tego wyobrazic.

kasieczek wpsolczuje mdlosci i niestety tak jak ci kiedys pisalam to moze jeszcze potrwac. ja z synem to do 20 tyg mialam hardcore choc nie az jak ty:) ja dzis rano wymiotowalam wiec nie jestes sama:)

bo wczesniej mialam tak ze macica <podbrzusze> bylo takie wypukle i od dołu i to powinno łączyć sie z brzuszkiem prawda? a teraz mam zupełnie płaskie... nie wiem czy mnie zrozumiecie więc wstawie foto, wizyte mam w piatek i dodam ze meczy mnie mala zgaga i troche mdłości, plamien zadnych nie mialam - nie wiem o co chodzi...Zobacz załącznik 577876 wydaje mi się ze dziwny mam ten brzuch, w poniedziałek zadzwonie i zapisze sie do mojego gina jak najszybciej... samiutki dół brzucha chyba powinien rosnąć z brzuchem a widzicie jakoś tak inaczej i jeszcze jak porównuje to zdjecię z naszego brzuszkowego watku to juz w ogole... albo juz jestem przewrazliwona....

Sylwia, ja sie zadnej patologii w Twoim brzuszku nie doszukałam. nie mam też porównania jaki miałas wczesniej, ale spokojnie poczekałabym do wizyty. Czujesz sie może jakoś inaczej niż dotychczas??

no pewnego dnia miałam tak że w ogole nie czulam się w ciązy, po mału wszystko mija też bo wchodzę w II trymestr, ale czasem mam taka mala zgage i mdłości... nie wiem...

sylwia sama nie wiem co powiedziec ale brzuchy w ciazy maja naprawde rozne ksztalty!!! moza sprawdz sobie palcami szyjke delikatnie czy jest ok i poprostu poczekaj do wizyty:) na pewno tylko panikujesz:)

bo wczesniej mialam tak ze macica <podbrzusze> bylo takie wypukle i od dołu i to powinno łączyć sie z brzuszkiem prawda? a teraz mam zupełnie płaskie... nie wiem czy mnie zrozumiecie więc wstawie foto, wizyte mam w piatek i dodam ze meczy mnie mala zgaga i troche mdłości, plamien zadnych nie mialam - nie wiem o co chodzi...Zobacz załącznik 577876 wydaje mi się ze dziwny mam ten brzuch, w poniedziałek zadzwonie i zapisze sie do mojego gina jak najszybciej... samiutki dół brzucha chyba powinien rosnąć z brzuchem a widzicie jakoś tak inaczej i jeszcze jak porównuje to zdjecię z naszego brzuszkowego watku to juz w ogole... albo juz jestem przewrazliwona....

mi sie tak robilo to sie tak mi spinalo dostawalam magnez i no spe na rozkurczenie , w kazdej ciazy tak mi sie robi ;/ i nieraz tak mocno np po jednej stronie smiesznie to wygladalo;/ jak usiadlam odpoczelam to mijało

kasiaczek ja juz przed porodem wszystko wiedzialam jakie bedzie maz tez wszystko razem wybieramy bo ja sie zdecydowac nie moge ale kupuje dopiero po 36 tygodniu nie wiem predzej sie balam a teraz nie musze nic kupic bo wszystko mam ;/ nawet lozeczko w czwartek nowe dostane;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sylwia a mi się wydaje że to kwestia tego, ze po prostu inny będizesz mieć brzuszek i tyle.
Np. u mnie. Jak wytłumaczyc że mam brzuch okrąglutki, ciążowy jak na 6ty miesiąc a moja macica dopiero od tygodnia wyraźnie odstaje gdy leżę na płasko??? haha. Natury nie odgadniesz a ja Ci mówię, że spokojnie sobie czekaj na wizytę i zobaczysz że jest dobrze. Najważniejsze, że brzuszek rośnie a że inaczej..no cóż. Bywa też tak, że brzuch jest całkie mpłaski i i wtedy wielka zagadka, gdzie schowało się dziecko???
:)
Kasia pociagne jeszcze temat budowy ok? Czy do nadania numeru mieliście bramę garażową, wszystkie drzwi, barierki, schody itp???
Dzieki dziewczyny za życzenia, mąż pamiętał, pocałował w policzek..cóż musi mi to wystarczyć...

witam dziewczyny i nowe i zadomowione.
otoz:ja rano jak się obudze i leze mam brzuch bardzo okragly i jakby wyżej, wieczorem mam plaski i luzny, wiec nie ma reguly, zależy to od napieccia, gazow w jelitach.
Jeżeli chodzi o kupowanie czy kompletowanie ciuszków, jak bylam w pierwszej ciąży, już w 4/5 miesiącu miałam kupiony wozek, a w 6 miesiącu prasowałam ciuszki, teraz po prostu ciaza mnie już tak nie ekscytuje i czekam z tym do listopada, nie chce mi się po prostu, wyprałam dzisiaj w ogródku turystyczne lozeczku skuli ladnej pogody, szybko mi wyschnie i tyle, nie jestem przesadna, maz nie widział mojej białej sukni, bo chciałam żeby przy ołtarzu kopara mu opadla, ze tak pięknie wyglądam w calosci, do matury scielam wlosy, czarnego kota miałam, już nie lapie się za guzik jak widze kominiarza, chyba starzeje się i mniej rzeczy przezywam, szanuje zarówno te dziewczyny, które się wstrzymują z kupnem do samego końca jak i te, które już sobie cos tam kompletują, bo wiem jaka mi to frajde sprawialo jak byłam w ciąży z Matylda:tak:.

Kerna STO LAT,STO LAT, ja tez przezywalam jak miałam 29 lat, a teraz...cholera już 34 na karku :(

Ostatnia edycja:
reklama
To mnie uspokoiłyście - dziekuje bo caly dzien o tym mysle, bo faktycznie smiesznie to wyglada... zobaczymy do piatku a wtedy obiecuje ze jak bedzie wszystko okej to zakupuje pierwsze ubranko dla dzidziusia :)

Do góry