reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Monila ja bym juz pewnie o to meza obwiniła bo bym mu powiedziala po co ciuchy kupiles;/ nie ma dziecka a ty ciuchy kupiles pewnie bym go tak zjeb... , w drugiej ciazy niby byla ciaza zagrozona i powiedzialam ze jak pojde predzej do szpitala to on kupi wszystko co potrzebne bo wkoncu wie co potrzebne :)

ogolnie nie pozwalam mezowi kupowac mi butow zawsze przynosi klotnie ;/ u mnie sie sprawdza
tak samo nie daje sie komus krzyżyka bo cale zycie nosisz krzyz moja mama dostala od mamy cale zycie meczylismy sie z ojcem pijakiem ;/ jak go znalazla oddala go mamie (bo tak ponoc mozna zrobic ) wyjechalismy do niemiec i sie troche od niego uwolnilismy .. w każdym przesadzie cos sie sprawdzi cos nie ja tylko w pare wierze ...ale wiadomo przeciez kazdy woli co innego :)

reklama
Daria sorki teraz ludzie maja całkiem inne spojrzenie na ciaze i na przygotowanie do niej;-) chyba bym oszalała jak miałabym cały czas zastanawiac sie co zrobiłam dobrze a co nie ...:szok: ludzie nie dajmy sie zwariowac :-p znam dziewczyny ktorym test wytszedł pozytywnie i juz kupowały ubranka i dzieciaczki urodziły sie zdrowe ;-) no ale wiadomo kazdy wierzy w to co chce ;-) ja tam przesadna byłam w pierwszej ciazy i co ?? i jakos mi to nie pomogło wiec teraz odpuszczam na luz co ma byc to bedzie ;-) w rzucanie urokow na dzieciaczki tez nie wierze a tymbardziej w ich sciaganie :-p
w zyciu nie obwiniałabym własnego meza o to ze nasz syneczek zmarł przez to ze on przywiozł pare szmatek no paranoja poprostu ...
widze ze niezle przesadna jestes sorki ale w tej kwesti sie nie zgadamy

Kasia kurcze nie ładnie twoja mama postapiła tymbardziej ze jetses w ciazy i jakby przypilnowała ci dzieci troszke to nic by sie nie stało

Ostatnia edycja:
dokładnie !! i koniec tego głupiego tematu bo juz i tak jestem wkurzona a nie chce sie bardziej tym denerwowac ...;-)

zbieram sie pomału takze miłego dzionka dziewuszki , wpadne wieczorkiem:-)

Daria a czy nie jest też tak, że znając przesądy których jest milion można tagi kierować swoim życiem? To tak jak wizyta u wózki. Znając przyszłość można ułożyć swoje życie wg.niej. Jesteśmy panami swego losu.
Przeze mnie przechodził mąż, potem synek, teraz cala trójka. Żadne dzieci nie było owinięte.

Top chyba wolę wierzyć w Boga niż gusła.O ile mam spokojniejsze życie heh. Każdemu wolno wierzyć w co chce na szczęście:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a tak wam jeszcze powiem cos np nie wiem czy to znacie mowi sie ze jak sie jest w ciazy nie patrzy sie na chore dzieci czy brzydkie osoboy bo dzieci moga to odziediczyc , i mojego meza kuzynka ja ja znam juz po naprawie zebow :) ona do mnie mowi daria wiesz moja mama jak byla w ciazy widziala takiego pana z brzydkimi zebami kazdy zab w inna strone moja mama bedac ze mna w ciazy ciagle sie na te jego zeby patrzyla i mowi jak mi wyszly zeby mialam takie same jak ten pan mama to sie nadziwic nie mogla;/ mowi ze jak sie dorobila w zyciu wydala tyle pieniedzy na zeby ale mowi wkoncu moze sie usmiechac :) ja w kazdej ciazy unikam jakis takich wad probuje nie patrzec mowia zeby sie nie wpatrywac w kogos . tak samo jak moja kolezanka byla w ciazy z kolezankami 2 anie i ja poglaskalismy ja po brzuchu wszystkie 3 zaliczylysmy wpade ;/ kazda po dwoch tygodniach( roznicy) urodziłyśmy :-D tam gdzie pracwalismy to sie smiali ze ewelina nas zarazila :-D

moze zbieg okolicznosci a moze nie tego nigdy sie nie dowiemy;d ale smieszne to bylo;p

Ostatnia edycja:
Kerna-my załatwialiśmy numer po wylewkach i tynkach czyli mniej więcej na tym etapie, na którym Wy jesteście i nie było problemu:tak:
Kerna, Monila-no niestety-mama i teściowa były bardzo chętne do pomocy, ale gdy miałam tylko jedno dziecko, jak jest dwójka (a co dopiero jak będzie trójka) chętnych nie ma:no:
Daria-ja też uważam, że to raczej my kierujemy swoim życiem, a nie przypadki i przesądy;-)

tak wiadomo ze kazdy z nas kieruje swoim zyciem chociaz ja uwazam ze i tak wiekszosc jest nam juz dane z góry :) ale przesady sa po to ze jedni ich przestrzegają inni nie ja tylko wierze w te pare bo one nikomu nic nie szkodzą :) nie wiere w jakies piatki 13 itp tylko to o tym dziecku jakos mi tak w rodzinie wbili do glowy i tak tego pilnuje :)

kasia u mnie siostra powiedziala ze do mnie nie przyjedzie jak bedzie trojka :-Dnikt jeszcze nie wie o ciazy;/

Dzień dobry, ale sie rozgadałyście dziewczyny! :) Temat na który pisałyście to mam podzielone zdanie bo i ja uważam że nie ma co się spieszyć i tak samo wierze w dwa 'zabobony' z tym głaskaniem po brzuchu bo już Wam chyba kiedys pisalalam ze 4 na raz po kolei z kolezanek z pracy wpadłyśmy różnice miedzy naszymi ciążami są dosłownie 3 miesiące i to zw trzeba przypiąć czerwona wstążeczkę żeby nie zauroczyć dziecko.

kerna Wszystkiego co najlepsze! Kochana współczuje budowy bo sama przez to przechodziłam najbardziej co mnie denerwowało to jak już sie wprowadzilismy i góra byla nie zrobiona to właśnie jak robili nam góre wszystko nosiło się na dół i co chwila trzeba było wszystko wycierać;/ 3mam kciuki żebyście przed Twoim porodem wprowadzili się do swojego domku :)

Monila ale masz fajnie tak się dzisiaj lenić ale zasłużyłaś na to :)

A ja dzisiaj wstałam też jakaś taka trochę zamulona i gdzieś ta głowa mnie ćmi ;/ muszę trochę ogarnąć domek, jutro goście wyjeżdzają więc wszystko wróci do normy:)

reklama
daria mieszkasz na wsi? :) a co to znaczy przechodzic przez kobiete w ciazy? ja tam w nic z tych rzeczy nie wierze, zwariowac by tylk omozna tak sie pilnujac:)

katia szalej szalej z zakupami ale zostaw sobie cos na pozniej hehe milego pobytu u rodzicow

kasia coz przykro mi z mama. czyli faworyzuje dzieci siostry? nigdy tego nie zorzumiem!

monila gratki za 15 tydzien:)

kerna to ty lew jestes:) ja tez, wczoraj mialam urodziny!!! mam nadzieje, ze maz jednak sie ogarnie;) wszystkiego naj naj naj, szybkiego wykonczenia domu i zdrowych dzieciakow!!!

a od wczoraj wieczorem czuje takie jakby drgania w brzuch i jestem pewna, ze to dziecko:) bo wczesniej tego nie mialam:) tak jakby takie wibracje od srodka!

Ostatnia edycja:
Do góry