reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

marta no jasne jesli masz od kogo wziasc rzeczy dla maluszka to korzystaj :-) mi ciotka tez wczoraj powiedziała ze jesli to bedzie chłopak to ma dla mnie pełno ciuszkow w roznych rozmiarach ;-) no ale na razie nie mysle o tym ;-)

jejciu wziełam szybki prysznic i jakos tak mnie na spanie wzieło .... a umowiłam sie z kuzynka na skypie ahh jak dzis posiedze dłuzej to nic sie nie stanie :-p

Katia łozeczko bardzo fajne , posciel tez tylko ja bym sie bardziej skłaniała do ktorejs z kolorem zielonym :-p nie wiem czemu ale uwielbiam ten kolor :-p

reklama
Witam i ja mamusie "stare";-) i nowe.
jestem ciągle z wami na bieżąco, to znaczy podczytuje was co dnia, ale niestety nie mam czasu by codziennie coś tam skrobnąć, jednak małe dziecko w domu pochłania dużo czasu:tak:. Zazdroszczę tym dziewczynom które już znają płeć dzidziusia, tez bardzo bym chciała już wiedzieć, ale dowiem się jeszcze nie szybko. Najbliższe moje USG będzie dopiero połówkowe na koniec września:dry:
Katia strasznie "zarażasz" mnie zakupami :-) już się nie mogę doczekać łażenia po sklepach i kupowania różnych rzeczy, ale dopóki nie wiem kto będzie to się wstrzymuje, ale buteleczki też chce kupić:tak:
Jeżeli chodzi o moje dolegliwości już jest o wiele lepiej, już mnie nie mdli, wszystko jem (na przykład teraz mój mężuś gotuje tartę ze szpinakiem i serem feta i nie mogę już się doczekać, mniam;-)). To nic że będę wp...zielałą po nocy...:rofl2:
Najgorsze jest to że ciągle się czuje strasznie zmęczona. Nie ma dnia bez drzemki ok 2h. A no i racje że ja również tą ciąże przeżywam i czuję się zupełnie inaczej niż podczas pierwszej (tłumaczymy sobie z mężem że może jednak będzie dziewczynka, ale coś czuje że jednak :no: chyba będzie drugi księciunio).

A na koniec tylko mało skromnie napiszę że imię Wiktoria mi się też podoba, bo sama tak mam:-D

Wiku_nia w końcu dolegliwości Ci mineły - mniam tarta ze szpinakiem i fetą sama bym taką zjadła! Ale masz dobrze że mąż Ci gotuje mój to najbardziej na świecie i chyba tylko zrobi wyśmienitą pizze ale do tego nie umie po sobie dobrze posprzątać i zawszę wypada na mnie ;/

smiac mi sie chce jak czytam co juz nakupowalyscie albo wybralyscie do kupienia:) tez tak mialam z synkiem w ciazy, obsesja pelna para;) teraz czekam na info o plci ale jak bedzie chlopak to hmmm nie mam za wiele do kupienia hehe

Witajcie dziewczynki i witaj Martusiu, no ja wam musze napisac, ze ja wszystko mam, poczawszy od wozka na meblach i lozeczku normalny i turystycznym skończywszy, ale może jeden komplet pościeli kupie i oczywiście musze Matyldzi meble już takie mlodziezowe kupic, no i jak się urodzi syn, to rzecz jasna ciuchy będę ba bieżąco chlopiece kupować, ale na początek mam, wiec zaczne się wszystkim interesować tak listopad grudzień, a tymczasem leb mi rozerwie, tak mnie znowu boli no i zażeram się kiszonymi , dobranoc

Ja postanowiłam ze za takie większe zakupy zabiorę sie tak w 7 miesiącu a ciuszki tak po malusku będę kupowała jak tylko dowiem sie co tam we mnie siedzi :)

Dziewczyny szaleją!!!!!
Ja też luzuję. Mam prawie wszsytko, część ciuszków oddałam chłopięcych niestety, ale zobacyzmy, jak bedzie babeczka to mam wszystko w sumie. Ale na pewno będę jeszcze coś kupować, tetry dużo potrzebuję, bodziaki itp nowe, bo mam sporo bardzo poplamionych już na wieczność.
Mamy problem z łóżkiem.
Tzn teraz jest tak, że każdy swoje łóżko ma. Wszyscy śpimy w jednym pokoju w którym na ścisk ustawione są łóżka i komoda. Nic wiecej się nie zmieści, chyba, że komodę wywalimy do goscinnego i będziemy po majtki lecieć do drugiego pokoju :)
Gdzie tu zmieścić trzecie dziecko? Nie wiem jak to zorganizować. Starszy już śpi u siebie, tylko rano do nas przychodzi, Lusia woli jeszcze spać z nami i już zapowiedziała, że nie pozwoli dzidziusiowi spać z nami a na dodatek cycuszki są jej i nie wolno mu się częstować hehe
Kwestia auta to juz nawet nie wspominam mojemu bo w totka nie wygraliśmy niestety i nie ma szans ale nie wiem jak będziemy jeździć a jeździmy baaaardzo dużo. Teraz mamy kombi i jest mega pakowna, dwa foteliki z tyłu i szczupła osoba na lewym półdupku się zmieści ale daleko tak nie zajedzie. Trzy foteliki tam po prostu nie wejdą.
Kasia a Wy już mieszkacie w nowym domu ,rozumiem? U nas Etap najwiekszego syfu. Planujemy zrobic wylewki za tydzień. Jestem wykończona, kość ogonowa mnie napierdziela przeokrutnie a jutro powtórka bo musimy skończyć rozkładać styropian. Marzę o tym, żeby zdążyć się wprowadzić przed porodem, ale chyba moje marzenia gdzies na ten czas zakopię :)

Witam nową twarzyczkę :-) Jejciiu, Wy już łóżeczka i wózki macie wybrane :-D a my dziś kupiliśmy taki słodziakowy komplecik : body, spodenki i czapeczkę i dostaliśmy opierdziel od rodziców M że za wcześnie kupujemy. Wg nich chyba wszystko po porodzie powinniśmy kupić. Trudno, niczym więcej się im nie pochwalimy. Mam wrażenie, że mam trochę mniejszy apetyt i już nie chodzę non stop głodna , albo tylko tak mi się wydaje
Dobrej nocy kobietki :wink:

Hej

Ja nie słucham tych bredni o przesądach ciążowych. Kupuję, bo mi to sprawia radość. Na każdym etapie ciąży, a nawet przy porodzie może coś sie stać. I co do lutego mam nic nie kupować? A później z dzieckiem biegać po sklepach? Każdy niech robi jak jemu jest wygodnie :-)To moje pierwsze dziecko, więc wszystko jest dla mnie takie nowe, inne, fascynujące. Czuję się bardziej podekscytowana, niż szykując się do ślubu.
Poza tym my musimy skompletować wyprawkę od zera. Nie mamy żadnych ciuszków, czy innych pierdółek po innych dzieciach. A że znamy już płeć, więc nie widzę powodu dla którego mam się hamować :-)

Cieszę się, że ciążowe dolegliwości już Wam przeszły :-)

Monila a ja właśnie mam wstręt do zielonego :-p Nie wiem czemu. Poza tym nasza sypialnia jest niebiesko-biało-brązowa, więc ta pościel będzie pasować :-)

Kerna powodzenia z budową! :-) Trzymam kciuki, aby wszystko się udało i abyście wprowadzili się przed porodem :-) Super by było!

My dziś jedziemy do rodziców na podlasie. Zostajemy tam do poniedziałku. Postaram się odzywać.
Na wszelki wypadek już teraz życzę Wam pięknego, słonecznego i rodzinnego weekendu :-)

reklama
Witam :-)

Katia ja jestem tego samego zdania co ty ze jak ma sie cos stac to sie i tak stanie ... kupuj kochana kupuj ja pamietam jaka ja miałam radosc w pierwszej ciazy , czasami jak czytam twoje posty to tak jakbym czytała siebie z przed 2 lat :-p miłego wypoczynku wam zycze :-)

jejciu ja to wczoraj na wieczor jadłam jak opentana :-p zjadłam kawałeczek chałwy zaraz potem ogorki kiszone i na koniec mandarynke :sorry: hahah

Kerna powodzenia w budowie :-) oj nie ma to jak własny dom z ogrodem :tak:

a ja pochłaniam sniadanko i zaniedługo zmykam do tesciowej przygotowac wszytko na grilla i prazone :-p dzis miły dzien lenistwa na działeczce :-)

Do góry