reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Katia przesądy? O, nie. Ja nie kupuje bo mam, ale w pierwszej ciąży już w piątym miesiącu miałam wszystko prawie, ciuchów sterta .po połówkowym . Też mi mama dzwoniła, po co tak szybko ale jak tu sie opanować :) w drugiej też szybciej kupowałam bo dla dziewczynki przecież :) a teraz... Trochę ci zazdroszczę tej zakupomanii :)
Monila leniu**** mba zdrowie:)
Ja dzisiaj kończę 29 i żeby nie było- załamkę mam...

reklama
Kerna urodzinki dzis masz ?? Jesli tak to wszystkiego najlepszego kochana :*

102.jpg

Ostatnia edycja:
dzien dobry wszystkim
ja np do zadnego dziecka nic szybko nie kupilam wszystko pod koniec znam duzo ludzi co wszystko mieli naszykowane a jednak dziecko im zmarlo ;/ nawet teraz moja sasiadka pierwszee poronila w 3 miesiacu a teraz drugie pochowala urodzila w 7 miesiacu dziecko zmarlo ;/ i tak samo mojego meza kuzynka w 7 miesiacu i dziecko zmarlo duzo znam takich przypadkow ja nie ryzykuje dziecko nie zajac mam czas i szykuje wszystko pod koniec :) ale wiadomo nie każdy wierze ja wierze w duzo takich rzeczy :) do syna i corki pierwsza rzecz kupilam chyba w 8 miesiacu :)ale ogolnie wiem z doswiadczenia ze lepiej na bierzaco kupowac niz na zapas moja nadia ma polowe ciuchow z metkami co nie nosila a bo to jej kupie i mowie bedzie nazas i szafa pelna i polowa kasy w smieci;/ z colinem tak nie bylo ciagle mu kupuje na bierzaco :)

Daria ale przeciez kupowanie wyprawki nie ma nic wspolnego z tym ze dziecko moze umrzec ... nie rozumiem twojego toku myslenia ... przeciez nawet przy pordzeie moze sie cos stac a nawet i po urodzeniu i co wtedy ?? nie ma co sie tym straszyc bo co ma byc to i tak bedzie ...
ja nie kupowałam dla syneczka nic i co i tez go straciłam :-( miałam tylko 2 siatki ciuszkow i bucikow ktore mezus przywiozł z uk jeszcze przed moim zajsciem w ciaze ...
Kerna a moze jeszcze Cie zaskoczy :-)

Kerna wszystkiego najlepszego :) Tak czytam Wasze posty i właśnie nabrałam chęci choć na jedne małe body ;) Kurcze, bo to jednak takie słodkie coś dla swojego bobasa kupować. Za to myślę, że u mnie skończy się na praniu tych po kimś haha też trzeba :-D Miłego dnia Wam życzę, a tymczasem...odsmażane kopytka :rofl2: sama radość dla naszej dwójki :)

Dzięki dziewczyny za życzenia :) wieczorem dam znac czy maz jednak pamiętał, jednak mam podstawy przypuszczać że będzie jak zawsze.
Daria hmmmm. A może to zbieg nieszczęśliwych wypadków?
Ja też znam gro mam które po zabiegu odczarowania widzą wielką poprawę w zachowaniu dziecka....
Ale czy faktycznie ściąganie uroków pomogło?

Cześć dziewczyny!
Mam od wczoraj wieczorem kiepski humor-znowu zawiodłam się na mojej mamie-poprosiłam o pomoc nad dziećmi, a ona odmówiła:no: Rzadko o coś proszę, bo nie lubię, a jak już zapytam, to dostaję taką odpowiedź... Mojej siostrze nie odmawia i praktycznie cały czas zajmuje się jej córką... No cóż trzeba sobie jakoś poradzić-będę malować łazienkę, a dziewczynkom dam coś do zabawy:sorry2:
Nie mogę patrzeć na wędliny i kiełbasy-tak mnie odrzuciło, że chyba dopiero po ciąży dopiero spróbuję:sorry:
Co do przesądów-to nie wierzę w nie-kupowałam wszystko zawsze wcześniej-teraz na razie nic nie kupuję, bo ubranka mam po dziewczynkach, no chyba że będzie chłopiec;-) Porozdawałam tylko wszystkie zabawki, leżaczki, wózki-trzeba będzie skombinować coś:tak:
Kerna-wszystkiego najlepszego:-) Nie przejmuj się, po 30-tce jest całkiem fajnie:tak: Tak-my już mieszkamy od czerwca-ale kupa roboty jeszcze przed nami-najgorsze jest wykańczanie-mamy zrobioną tylko jedną łazienkę i mieszkamy na dole... Wszędzie jest pełno styropianu, bo kończymy ocieplanie domu i bierzemy się za elewację... Właśnie teraz za oknem pracuje koparka i wyrównuje teren:tak: Życzę Wam dużo cierpliwości i szybkiej przeprowadzki:tak:
Monila-miłego grillowania-ja też dzisiaj planuję zrobić:tak:

umnie od pokolen mowili ze nie szykuje sie szybko rzeczy do dziecka bo to przynosi pecha lepiej poczekac tym pod koniec mi to nie szkodzi ze robi pozno wyprawke ja tam wole dmuchac na zimne :)nigdy nie wiadomo co sie stanie ale pozniej wiem ze siebie bym obwiniła;/
napewno jedno sie sprawdza u mnie sie mowi zeby nie przechodzic przez kobiete w ciazy maz sie pilnowal ale zdarzyło sie ze zapomnial corka byla raz owinięta pępowina a przy drugiej ciazy corka prze ze mnie przechodzila syn byl az 3 razy owiniety;/ lekarka do mnie ze jak pierwsze owiniete to drugie to rzadkość;/ co do dzieci dmucham na zimne :)

tak samo moja babcia ściągała urok z mojej corki jak byla mala bo ktos ja przeuroczyl minelo , nauczyla mnie i wrazie czeego do syna zebym wiedziala ale nie trzeba bylo potrzebne :)

reklama
Kasiu a na jakim etapie byliście żeby dostać numer? Pamiętasz co mieliście zrobione? My tak samo będziemy mieszkać na dole tylko :)
Co do mamy to troszkę mi kopara opadła... Przykro mi

Do góry