reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witaj Marta :-) ja też nawet nie myślę o zakupach czasami jak mijam jakąś wystawę z art. Dla maluszka to spojrze ale na tym się kończy;-)
wróciliśmy z Łazienek wiewiórki nakarmiliśmy a po drodze wstąpiliśmy do baru mlecznego dobre jedzonko za mało kasy ;-) teraz leże na łóżku zajadam ogóra kwaszonego i popijam zimna colą ;-)

reklama
Cześć!
Nie mam kiedy pisać-jednak dwójka dzieci w domu równa się zajęcie od rana do wieczora. Nie pamiętam kiedy ostatni raz usiadłam i posiedziałam 15 minut. Ale niedługo wrzesień dziewczyny idą do przedszkola, więc będę miała trochę więcej czasu:tak: Dodatkowo mieszkamy w domu (na razie na dole), który wykańczamy, a do końca sierpnia musimy zdążyć z najważniejszymi rzeczami typu schody, elewacja, ogrodzenie, ogarnięcie podwórka i tak M pracuje i robi przy domu, a ja zajmuję się dziećmi:blink:
W przyszłym tygodniu muszę iść do pracy powiedzieć o ciąży i zrezygnować z wychowawstwa w tym roku (wiem, że miałam dostać)-ciekawa jestem reakcji dyrektorki:rofl2:
Widzę, że temat samochodu na tapecie-my mamy Scenica-przy dwójce dzieci wystarczał, ale jak się urodzi trzecie trzeba kupić coś większego:tak:
Z tych trzech moich ciąż, ta jest inna-mam mniejsze mdłości, lepiej się czuję-ciekawe czy będzie synek;-)
Katia, Kasieczek-fajny leżaczek:tak: Jak pokazujecie takie fajne rzeczy to i ja mam ochotę coś takiego kupić;-)
Kerna, Beti-dlatego się cieszę, że jednak przechodziłam toksoplazmozę:blink:
Katia-super, że imię już wybrane:tak:
Magdzik-ja to łapię się na tym, że zapominam o swojej ciąży:zawstydzona/y:
Kerna-widzę, że i u Ciebie budowa-my już walczymy ponad dwa lata:blink:

Witam :)

Ale się dziewczyny ładnie rozpisałyście, jeeeny ja już najchętniej też bym coś maluszkowi kupiła tylko mam wrażenie że to dużo za wcześnie i że mnie mąż wyśmieje ;/ a leżaczek - bujaczek rewelacja!! Ja nawet jak będę miała chłopczyka to większość ciuchów będę chciała kupować w neutralnych kolorach - uwielbiam takich maluszków w takich kolorkach! I łóżeczko to patrzałam takie : Łóżeczko dziecięce STANDARD Baby Boo (3452835280) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A co do aut to właśnie mąż namawia mnie na kupno forda galaxy - szczerze mówiąc nie podoba mi się - On by chciał duże rodzinne auto żeby mozna było wcisnac wozek i wszystko to co potrzeba...

Pisałyście też że każda ciąża jest inna - fakt tak jak już wspominałam w pierwszej rzygałam jak kot, w ogóle podbrzusze mnie nie bolało a teraz?? a teraz szczerze mówiąc mam wrażenie że nie jestem w ogole w ciazy... ogolnie zauwazylam ze wczesniej mialam taka wypchana macice a teraz jest prawie płaska tyle ze brzuch mam większy ale strasznie mnie to dziwi bo chyba brzuch powinien isc od macicy w gore i wczesniej tak mialam a teraz nie i strasznie sie boje ze cos jest nie tak....

bylam z rodzinka dzisiaj nad morzem, nie to ze upaly znowu wracaja to jeszcze tyle ludzi ze ledwo idzie sie wcisnac - padam na twarz...

Katia ja widze ty juz masz wiekszosc rzeczy dla maluszka wybrane :-p a ja jeszcze nawet nie ogladałam nic :confused: no ale mam na to jeszcze tyle czas wiec spokojnie zdazymy ze wszystkim;-)

widze ze temat samochodow był a wiec u nas od lat kroluja Mercedesy :-) oboje z mezem jestesmy fanami tej marki jezdzimy na zloty , uczeszczamy sie na forum ktore załozył moj mezus ...i nie wyobrazamy sobie jakiego kolwiek innego samochodu , teraz mamy sportowe cupe cudne jest ;-) ale mezus znowu mysli nad zmiana tym razem na cabrio nie usmiecham mi sie to no ale coz to jego marzenie :-) jeszcze 2 lata temu mielismy sliczna 115 na zabytkowych tablicach ktora jezdziła na wesela ;-)

jutro wybieramy sie na działeczke na prazone mmm pychotka:tak:
Witam nowa mamusie :)

Katia tą pościel też oglądałam i też taką planuje kupić, ale zastanawiam się nad 20 el jest na innej aukcji podobna, ja planuje w brązie, wogóle wszystko planuje w neutralnych kolorkach :) a bujaczek już mam z fisherprice taki samobujający się z biegami więc mam z głowy.:-)

małkus widzę podobne gusty mamy :) i tak samo oglądałam ten sam bujaczek z fisherprice :) ja pierdziele jeszcze tylko tydzień i będę wszystko wiedziała <mam na myśli płeć również i to czemu tak mnie okropnie boli jak się najem po prawej stronie pępka > głowa coś mnie boli... :(

reklama
Dzięki za miłe powitanie. U mnie ten brak chęci do zakupów może brać się stąd, że praktycznie większość rzeczy będę miała od siostry, po chrześniaku. Za czym się tu w takim razie rozglądać - pieluchy i ewentualnie mleko...hmmm nie ma takiej radochy choć wiadomo, że to najbardziej niezbędne ;) Ale podobają mi się Wasze pomysły. Czasem żałuję, że sama nie mogę wybrać czegoś, ale z drugiej strony jaka oszczędność przy tych i tak nie małych wydatkach.

Do góry